MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Fredag 28/5

MrHockey - 28 Maj 2021 - 07:30

Hockey-VM för nästan hela slanten då sju av kupongens matcher hämtas från mästerskapet i Riga. Dessutom ska en rafflande Game Seven från Las Vegas synas i sömmarna där Minnesota ska försöka fortsätta skrälla mot “De gyllene Riddarna”. Med flera understreckade favoriter rekommenderas ett mindre system med en högre radinsats. Notera att kupongen avslutas under lördagen. Väl mött!

Spelstopp: 15:14

Till Svenska Spel

1. Sverige - Storbritannien 1
Sveriges möte med Storbritannien river igång fredagens kupong på ett härligt sätt. Tre Kronor fick pisk av Tjeckien och måste därmed besegra britterna som hade en ledig dag efter onsdagens skrällseger mot Belarus. Spelmässigt har britterna gjort det klart över förväntan i turneringen och i de främre leden är den före detta Hanhals-forwarden, Liam Kirk, en spännande talang de blågula backarna måste hålla ögonen på. GBR ska dock inte ha en tillstymmelse till chans mot ett desperat Tre Kronor. Ettan är bara att spika av.

2. Kazakstan - Kanada X
Likt Storbritannien har Kazakstans landslag tagit enorma kliv under de senaste åren, något som framförallt beror på att nationens representant i KHL, Barys Astana, varit lyckosamma med att få fram unga talanger. Dessutom har landet från Centralasien lyckats knyta till sig ett par spelare med dubbla plass, däribland Viktor Svedberg som gör ett gediget jobb i kazakernas försvar. Kanada slog tillbaka Norge häromdagen och måste fortsätta rada upp segrar om det ska bli något slutspel för världsettorna. Helt given är inte tvåan och då det knappast vimlar av skrällkandidater i övrigt åker alla tecken in i hopp om en superknall.

3. Lettland - Norge 1
Lettlands imponerande spel från premiärsegern mot Kanada har helt kommit av sig och balterna har dels gått på pumpen mot Kazakstan och dessutom blivit hårt pressade Italien. Värdlandet hade heller inte mycket att hämta mot USA i torsdags och föll med 2-4. Norge hade 2-2 mot Kanada efter drygt halva matchen senast, även om det sedermera blev förlust med 2-4 kan Henrik Haukeland och hans landsmän blicka tillbaka på en fin insats. Lettland förfogar dock över en bättre spets och får bära en liten favoritkeps. Ettan först, resten sedan.

4. Danmark - Belarus X
Svårtippat värre när kupongen fortsätter i den lettiska huvudstaden. Danmark stod precis som Norge upp bra mot ett av världens starkaste landslag. Spelmässigt var Ryssland ett nummer större, men den danske burväktaren Sebastian Dahm visade ännu en gång klass genom att råna ryssar på flera kassar, även EC KAC-keepern fick kapitulera tre gånger. Belarus, som tidigare har luggat poäng av både Sverige och Tjeckien, föll mot Storbritannien senast det begav sig och har uppenbara problem med att föra spelet. Vinna eller försvinna gäller för bägge kombattanterna i denna ovissa tillställning. 1X2.

5. Vegas - Minnesota 1
Cam Talbot har växt ut till en jätte för Minnesota som har vunnit två raka matcher och därmed tvingat fram en sjunde och helt avgörande match under natten mot lördag. Henrik Lundqvist gamla kollega i Ranger räddade samtliga 23 skott som William Karlsson och övriga Riddare avlossade. Kan Vegas lyckas överlista Talbot i Game seven månne? Hemma i T-Mobile Arena är dock Nevadalaget starka och har varit det bättre laget i samtliga slutspelsmatcher. Ettan ligger nära till hands och funkar som spik upp till 50-55 procent.

6. Italien - Kazakstan 2
Italien stod upp väl mot Finland, en förlust med 0-3 är inget pizzabagarna behöver skämmas över och under lördagen ställs de mot ett motstånd som torde passa ganska bra. Som hockeynation är Kazakstan på uppgång och i detta VM har resultaten sannerligen gått deras väg. Försvarsspelet har varit kazakernas adelsmärke så här långt medan spelet med puck lämnat mer att önska och det ska bli intressant att se hur Viktor Svedberg hanterar det enorma puckövertag de väntas ha mot Italien. Krysset sällskapar tvåan i hopp om lite kupongrens.

7. Tjeckien - Storbritannien 1
Tjeckien visade klass då de vände ett 0-2-underläge till seger 4-2 mot Sverige och troligtvis grusade Tre Kronors slutspelsdrömar. Filip Pesanns mannar var ett tag riktigt illa ute, men kom tillbaka starkt i den sista akten via två fagra mål i powerplay och tog sedan över fullständigt. Efter den tuffa matchen i torsdags kommer Jakub Vrána, Kubalik och övriga forwards ges stora ytor mot ett Storbritannien som lirade mot Sverige 24 timmar tidigare. Britterna är ett älskvärt lag med sin frejdiga spelstil, men här har de såklart inget att hämta. Bank-etta!

8. Schweiz - Ryssland 2
Kupongen avslutas med ett spännande möte i Grupp A där vinnaren tar ett stor kliv mot gruppseger. Schweiz visade att 0-7-torsken mot Tre Kronor endast var en tillfällighet då de två dagar senare fullkomligt körde över dittlills obesegrade Slovakien med hela 8-1. Gregory Hofman, som varit alpnationens genomgående bästa spelare, klev fram och stod för fyra poäng medan Reto Berra visade att han tänker ge Genoni en fight om förstaspaden. Ryssland har inte övertygat mot varken Danmark eller Slovakien men tenderar att steppa upp mot bättre motstånd. Bragins björnar är rättmätiga favoriter, men schweizarna ska inte underskattas. Alla tecken rekommenderas.

Kupongens kassaskåp
Tjeckien
Tjeckien gjorde VM:s bästa period under de sista 20 minuterna mot Sverige senast och visade att de minsann ska vara med och slåss om medaljerna. Britterna blir en munsbit för en glödhet Jakub Vrána.

Varningens finger!
Kazakstan (mot Kanada)
Kazakerna ståtar med trippla segrar mot Lettland, Finland och Tyskland. Lag som sett betydligt bättre ut än de kanadensiska lönnlöven. Fin skrällkandidat till spännande procent!

Till Svenska Spel

162 rader
1. Sverige - Storbritannien 1
2. Kazakstan - Kanada 1x2
3. Lettland - Norge 1x2
4. Danmark - Belarus 1x2
5. Vegas - Minnesota 1
6. Italien - Kazakstan x2
7. Tjeckien - Storbritannien 1
8. Schweiz - Ryssland 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
20:45  Lazio - Udinese
Fotboll - Serie A - 1
1.70
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Mora - Troja/Ljungby
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.89
19:00  Björklöven - Tingsryd
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1 hcp 1,5
1.67
19:30  Bremerhaven-Straubing Tigers
Ishockey - DEL - Över 5,5 mål
1.70
21:00  Granada - Alaves
Fotboll - La Liga - 1 asian 0
1.84
15:00  Malmö - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1 + hålla nollan
2.10
15:00  AIK - IK Sirius FK
Fotboll - Allsvenskan - 1+ nolla & 2 +4,5 hörnor
1.80
16:15  Barcelona - Real Betis
Fotboll - La Liga - X2
2.77
18:00  Roma - Inter
Fotboll - Serie A - 2
2.00
18:30  Atletico Madrid - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
2.10
21:00  Real Sociedad - Real Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.25
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
14:30  Melkers Stryktips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
15:30  Melkers Reducerade 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 - Rekatochklarts 138 kr
Insats: 138 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melkers Jackpott 415kr
Insats: 415 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melker 125kr
Insats: 125 kr -  
Köp här!
16:00  V75 RoK - Big Unikt
Insats: 499 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - Rekatochklart - 200
Insats: 200 kr -  
Köp här!
14:30  Melkers Europatips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 3/12
Insats: 576 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips Fredag 3/12
Insats: 162 kr - MrHockey
16:20  V75 Tips Bergsåker 4/12
Insats: 1200 kr - DrTrav
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
15:00  Göteborg - Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5
1.69

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming