Idel svensk ishockey på fredagens Powerplay då fyra bataljer från Hockeyallsvenskan ackompanjeras av lika många från Allettan Södra. Målet är såklart att få åtnjuta åtta gröna bockar lagom till helgens intåg – här kommer analysen!


Spelstopp: 18:591. MODO - AIK 1

Två formstarka klubbar brakar samman i Örnsköldsvik, men sett till endast den senaste omgången bör MODO ändå ha starkast självförtroende inför denna fajt. Ångermanlänningarna besegrade nämligen toppkonkurrenten BIK Karlskoga efter att ha hämtat ikapp underläge i den tredje perioden. Bejublad hjälte blev Samuel Vigneault då den kanadensiske stjärnan stod för dubbla påsar och sedan spelade fram till det avgörande målet i sudden. AIK föll mot Björklöven med 3-6, men dessförinnan radade Gnaget upp segrar. Därmed ska de inte underskattas i Hägglunds Arena. Tvåan är ett vettigt komplement till utgångsettan.


2. HV71 - Västerås 1

HV71 var nära att slarva bort segern i onsdagens bortamöte med Vita Hästen, men det hela slutade ändå med att Tommy Samuelssons tjurar adderade ännu en trepoängare på kontot och utökade därmed också serieledningen då tvåan MODO ”gick miste” om en pinne mot BIK Karlskoga. Värdarna från Jönköping befinner sig i en klass för sig i Hockeyallsvenskan och smålänningarna är dessutom rejält svårslagna i Husqvarna Garden där de har fem raka segrar. Västerås är förvisso ett topp 6-lag i HA, men känslan är ändå att Lukas Zetterberg och company inte har något att hämta här. Trots att streckprocenten på HV71 riskerar att dra iväg upp mot skyn är spikettan odiskutabel.


3. Kristianstad - Tingsryd 2

Tingsryd visade mental styrka när smålänningarna avgjorde mot Södertälje i matchens slutminut i onsdags. Segern innebar andra raka skalpen för TAIF som därmed känns på gång just nu. Sebastian Kaijser, som värvades från Boden i somras, agerade matchvinnare då 23-åringen stod för totalt 2+1 i matchen. Kristianstad åkte på en riktig näsbränna mot Björklöven (2-7) i sin senaste fajt och frågan är om skåningarna återhämtat sig helt från överkörningen. Även fast värdarna är tydliga oddsfavoriter måste X2 med på ett hörn. Full täckning rekommenderas!


4. Mora - Västervik X

Västervik bröt en fyra matcher lång förlustsvit i onsdags när smålänningarna besegrade Västerås på bortais efter en fin prestation. Detta medan Mora inte helt oväntat körde över jumbon Troja/Ljungby (5-0) i en match där stjärnan Måns Carlsson var inblandad i samtliga kassar (2+3). Det är därmed två sällskap med boostat självförtroende som brakar samman i Jalas Arena. Carlsson och övriga masar är rättmätiga favoriter och kommer troligen diktera villkoren i Dalarna, men VIK har gång på gång visat att de inte bör underskattas. Förutom onsdagens bortaseger i Västmanland vittnar även skalperna mot BIK Karlskoga och HV71 om att Martin Gudmundssons manskap är att räkna med. Alla tecken känns bäst.


5. Vimmerby - Kalmar 1

Vimmerby bjöd på ett målfyrverkeri i onsdags då smålänningarna körde över Huddinge med hela 9-2. “Tigrarna” såg bättre ut än på länge och stjärnor som Kokkola, Koskinen och Jidenius fick addera massvis med poäng på kontot då trion låg bakom det mesta. Ett aningen överskattat Kalmar får således se upp i Vimmerby Ishall. Gästerna har åkt på fem raka nederlag på resande skridsko och riskerar att få den negativa sviten förlängd i detta Smålandsderby. Ettan känns som en fullt gångbar spik till rådande streckprocent!


6. Mariestad - Skövde 1

Skövde är alltjämt jumbo i Allettan Södra och det känns säkert att säga att de inte kommer att spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Mariestad går det desto bättre för då “BoIS:arna” kommer från en 4-3-seger mot Tyresö Hanviken, vilket innebär att Oliver Kandegård och company har vunnit sju av sina nio senaste matcher. Allt detta talar såklart för värdarna, men då vänstersidan riskerar att bli högt streckad är det ändå inte helt fel att fatta ett stadigt grepp om garderingspennan. Detta är trots allt ett hett derby vilka ofta lever sina egna liv. X2 åker med i jakten på en rensare!


7. Nybro - Karlskrona 1

Toppmöte från Allettan Södra där Karlskrona nyligen tagit över serieledningen och petat ner Nybro till andraplatsen. Besökarna från Blekinge har dock en match mer spelad, vilket innebär att ordningen kan “återställas” denna fredag. “Vikingarna”, som hemmalaget kallas, har på de tio senaste hemmamatcherna bara förlorat en av dessa under ordinarie tid. Det vittnar såklart om att Mikael Tisells manskap är urstarka i Liljas Arena, där gästerna dessutom förlorat vid sina två senaste besök. KHK är förvisso inte att leka med för stunden då Kevin Ekman-Larsson och grabbarna ståtar med fem segrar på de sex senaste fajterna. Men att välja sida i detta toppmöte lockar med tanke på värdet till vänster. Ettan är en suverän spik!


8. Väsby - Huddinge 1

Ett Stockholmsderby tar det hela i mål då Väsby och Huddinge gör upp i utkanten av huvudstaden. Det brukar bli jämna tillställningar när dessa två antagonister hamnar i klinch. Faktum är att de tre senaste fajterna slutat med en uddamålsseger, senast var det Huddinge som drog det längsta strået då de rödblåa vann med 5-4 på hemmais. Väsby har dock fyra raka vinster i Vilundaparken och ska därmed ses med god chans att ta revansch för senast. Mycket kommer som vanligt att handla om hur firma Rommel/Thorstensson presterar. Börja strecka från vänster!


Kupongens kassaskåp

HV71

Det är nog inget att göra åt suveräna HV71 som är i det närmaste omöjliga att slå i Husqvarna Garden. Tommy Samuelssons tjurar adderar mest troligt ännu en trepoängare på kontot när Västerås besöker Jönköping!


Varningens finger!

Tingsryd

Tingsryd, med stjärnan Sebastian Kaijser i spetsen, stod för en stark insats mot Södertälje och ska inte räknas bort i Skåne. Kristianstads 2-7-förlust mot Björklöven svider troligen fortfarande och värdarna riskerar att åka på andra raka nederlaget här!162 rader
1. MODO - AIK 12
2. HV71 - Västerås 1
3. Kristianstad - Tingsryd 1x2
4. Mora - Västervik 1x2
5. Vimmerby - Kalmar 1
6. Mariestad - Skövde 1x2
7. Nybro - Karlskrona 1
8. Väsby - Huddinge 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip