Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Powerplay Tips Fredag 8/10

Tipsexperten - 7 Oktober 2021 - 15:19

De fina hockeykvällarna tågar på och under fredagen är det återigen Hockeyallsvenskan som hamnar i fokus. Toppmötet i Jönköping mellan HV71 och Karlskoga blir något alldeles extra och ett måste att bänka sig för hemma i TV-soffan. Utöver sex matcher från HA ska även två fighter från Hockeyettan avhandlas. Häng med!


Spelstopp: 18:59

Till Svenska Spel

1. HV71 - BIK Karlskoga 1

HV71 hade inga bekymmer med att bärga tre nya poäng i Norrköping i onsdags. Tyler Vessel noterades för ett hattrick och var tillsammans med Fredrik Forsberg isens bästa spelare i Himmelstalundshallen. Jönköpingslaget har plockat tolv av tolv möjliga poäng i Hockeyallsvenskan, men under fredagskvällen ställs Samuelssons manskap inför säsongens hittills tuffaste test. Karlskoga är även de obesegrade och BIK:arna ser ruskigt stabila ut bakåt med Lars Volden som ankare mellan stolparna. Dessutom är Rekonen, Franzén och inte minst Björklund i rykande form. Gästerna kan mycket väl få med sig poäng, men känslan är att 1X räcker trots allt.


2. Tingsryd - Björklöven 1

Efter tre raka nederlag och 16 insläppta puckar var Tingsryd stora underhuggare inför onsdagens dust med formstarka MODO. Oliver Ekman-Larssons moderklubb kom dock upp ruskigt stort och körde över ångermanlänningarna i Nelson Garden Arena. 5-0 slutade den fighten och det var i ärlighetens namn närmare 8-0 än 5-1. Björklöven var utspelade av Kristianstad och såg inte alls påkopplade ut i Skåne. Löven var dock löjligt effektiva och gjorde mer eller mindre mål på alla chanser. 5-3-segern var inte rättvis och här skulle det inte förvåna om Hans Wallsons manskap torskar. Ettan lockar i utgång, men plocka helst med hela spannet. Det finns trots allt en högre grundkapacitet hos gästerna.


3. AIK - Västervik 1

AIK var ganska upphaussade inför säsongen och stockholmarna har levt upp till förväntningarna. Det har förvisso blivit två nederlag mot HV71, men Solnas stolthet behöver inte skämmas för insatserna mot storfavoriten. I övrigt har AIK både kört över Mora och Almtuna på bortais och det är mycket som känns spännande över Anton Blomkvists manskap. Västervik blir dock en tuff nöt att knäcka. Smålänningarna kommer från två vinster mot Löven samt Troja/Ljungby och är sin vana trogen svårforcerade bakåt. AIK får ändå gälla som favorit, men det är knappast läge att snåla med garderingar på Hovet.


4. Kristianstad - MODO 2

Det börjar nästan bli larvigt hur bra Kristianstad spelar utan att få med sig några poäng. Av de fyra fighterna mot Karlskoga, MODO och Björklöven (två möten) har KIK varit väl så bra i tre av matcherna och spelat en riktigt bra offensiv hockey. Det är bara målen som saknas. Det som dock bör oroa tränare Gath är att målvaktsspelet inte håller samt att det slarvas något kopiöst med markeringen i egen zon. Kan skåningarna tighta till försvaret bör de kunna lyfta i tabellen vad det lider. MODO fick däng med 0-5 borta mot Tingsryd i onsdags och känslan är att det blir jämnare än vad oddsen antyder i Kristianstads Ishall. Etta-tvåa är ett utmärkt val.


5. Mora - Almtuna 1

Mora såg ut att vara på väg mot andra raka segern mot Södertälje och hade ledningen med både 1-0 och 2-1 i Scaniarinken. SSK kom dock tillbaka och kunde sedermera vinna med 3-2 efter straffar. Spelmässigt tog MIK ett steg framåt och med bättre skärpa i avsluten hade masarna fått med sig samtliga poäng från mötet i Södermanland. Ny chans att bärga säsongens första trepoängare för Ljunggren, Persson och company när tabellfyran Almtuna gästar under fredagskvällen. Efter tre raka vinster mot beskedligt motstånd tog det tvärstopp för AIS hemma mot AIK. Gnaget vann rättvist med 5-1 och det mesta talar för att upplänningarna har en lång kväll framför sig i Dalarna. Bra spiketta.


6. Troja/Ljungby - Vita Hästen 1

Den sista hockeyallsvenska bataljen hämtas från södra Småland där två bottenlag drabbar samman. Troja står fortfarande på noll inspelade poäng trots att man var nära att få med sig ett positivt resultat från derbymötet med Västervik. “Trojanerna” föll med 1-3 där VIK:s sista strut tillkom när Troja plockade ut duktige Linus Lundin och spelade med sex utespelare. Målskyttet har varit ett dilemma för Roger Forsbergs adepter som bara mäktat med fem mål på fyra matcher. Bra chans att bättra på den siffran när ett ihåligt Hästen gästar. Östgötarna snittar en bit över fem insläppta mål per match och bussar söderut med tre raka nollpoängare i bagaget. 1X är en spännande lösning i Ljungby Arena i en förmodat tight tillställning.


7. Visby/Roma - Segeltorp 1

I Hockeyettan Östra var Segeltorp på väg mot en skräll i premiären mot Strömsbro. Stockholmarna ledde med 4-2 fem minuter in i den tredje perioden, men tappade konceptet helt sista 15 minuterna och drog på sig en mängd utvisningar. Strömsbro gjorde tre baljor inom loppet av fyra minuter och fick med sig samtliga poäng. “Seglarna” tar nu båten över till Gotland där en av säsongens svåraste bortamatcher står på menyn. Visby/Roma gick på pumpen borta mot Enköping i premiären, men hemma på ön är Särkijärvis baggar alltid att räkna med och så länge ettan inte skenar iväg över 75 procent åker spikklubban fram.


8. Mörrum - Vimmerby 1

Den södra divisionen kommer bli hyperintressant att följa. Samtliga tio lag har siktet inställt på Allettan, men det finns bara fem biljetter dit. Vimmerby har inlett med att vinna komfortabelt mot både Kalmar och Hanhals, men här skruvas nivån på motståndet upp ytterligare ett par snäpp. Mörrum kommer även de från dubbla skalper och är sin vana trogen svårforcerade i gamla anrika Jössarinken. Marcus Paulsson hänger i ännu och bildar en stark kedja med Jesper Hultberg och Adam Bäckstrand. Den trion måste Vimmerby se upp med och smålänningarna ska vara nöjda med om de löser en pinne i Blekinge. 1X spelas med god känsla.


Kupongens kassaskåp

Visby/Roma

Visby/Roma är som alltid urstarka på hemmais och “Baggarna” lär vara gruvligt taggade efter nederlaget borta mot Enköping. Segeltorp ska vara en munsbit för Särkijärvi och company.


Varningens finger!

Tingsryd

Tingsryd sköljde över MODO med hela 5-1 senast, siffror som faktiskt var i underkant. Det fortsätter att hacka spelmässigt för Björklöven som överskattas i Nelson Garden Arena. Spännande etta!

Till Svenska Spel

144 rader
1. HV71 - BIK Karlskoga 1x
2. Tingsryd - Björklöven 1x2
3. AIK - Västervik 1x2
4. Kristianstad - MODO 12
5. Mora - Almtuna 1
6. Troja/Ljungby - Vita Hästen 1x
7. Visby/Roma - Segeltorp 1
8. Mörrum - Vimmerby 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
20:45  Lazio - Udinese
Fotboll - Serie A - 1
1.70
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Mora - Troja/Ljungby
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.89
19:00  Björklöven - Tingsryd
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1 hcp 1,5
1.67
19:30  Bremerhaven-Straubing Tigers
Ishockey - DEL - Över 5,5 mål
1.70
21:00  Granada - Alaves
Fotboll - La Liga - 1 asian 0
1.84
15:00  Malmö - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1 + hålla nollan
2.10
15:00  AIK - IK Sirius FK
Fotboll - Allsvenskan - 1+ nolla & 2 +4,5 hörnor
1.80
16:15  Barcelona - Real Betis
Fotboll - La Liga - X2
2.77
18:00  Roma - Inter
Fotboll - Serie A - 2
2.00
18:30  Atletico Madrid - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
2.10
21:00  Real Sociedad - Real Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.25
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
14:30  Melkers Stryktips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
15:30  Melkers Reducerade 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 - Rekatochklarts 138 kr
Insats: 138 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melkers Jackpott 415kr
Insats: 415 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melker 125kr
Insats: 125 kr -  
Köp här!
16:00  V75 RoK - Big Unikt
Insats: 499 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - Rekatochklart - 200
Insats: 200 kr -  
Köp här!
14:30  Melkers Europatips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 3/12
Insats: 576 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips Fredag 3/12
Insats: 162 kr - MrHockey
16:20  V75 Tips Bergsåker 4/12
Insats: 1200 kr - DrTrav
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
15:00  Göteborg - Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5
1.69

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming