Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Powerplay Tips Onsdag 24/11

Tipsexperten - 24 November 2021 - 08:55

Onsdag innebär full omgång av Hockeyallsvenskan och samtliga sju bataljer finns givetvis att jobba in på Powerplay. Några riktigt högoktaniga strider hittas. Bland annat är det klassikermöten både på Hovet och i Övik. Bongens sista match hittas långt uppe i norr där Piteå och Kiruna IF spelar om extremt viktiga poäng i kampen om en Allettan-plats. Allt är uppdukat och klart så dags att droppa trissan!


Spelstopp: 18:59

Till Svenska Spel

1. AIK - Björklöven 2

Björklöven är notoriskt ojämna på hemmaplan vilket inte minst 0-5 i baken mot Västerås i förra omgången kan påvisa. Poängsnittet på bortaplan är bättre och Umeå-gänget har på sju bataljer utanför Winpos Arena vunnit sex av dessa. Ett riktigt fint facit. AIK på Hovet har också varit ett motstånd som passat Wallsons gäng fint på sistone. Tre av fyra resor till huvudstaden har slutat med vinst för besökarna. Gnaget kommer närmast från back-to-back-matcher mot HV71 vilket slutat med dubbla nederlag. Tvåan är trolig och hela vägen upp till 50 procent finns ingen anledning att strössla tecken i Stockholm.


2. MODO - Södertälje X

Karlin har gjort under med MODO. Klubben från Övik ligger tvåa i tabellen inför onsdagen och värdarna har fått se spelare som Modigs, Sebastian Ohlsson, Riley Woods med många flera ta steg dag för dag. Södertälje har varit en aning ifrågasatta under egentligen hela hösten men hade en magnifik fredag i och med 7-4 hemma mot Kristianstad. En fajt där givetvis Brett Pollock hittade nätet för Kringlorna. Det här blir jämnare än vad svenska folket vill tro. Helgardera och jobba knall från öst.


3. HV71 - Vita Hästen 1

Dagens megabank finns att bomba in på isen i Jönköping. HV71 går fram som en slåttermaskin och har tio raka vinster inför hemmamatchen mot Vita Hästen. Även om smålänningarna har ett offensivt välbyggt lag imponerar kanske backspelet än mer. Värdklubben har släppt till minst antal skott mot egen kasse och i till exempel boxplay har laget strålande 86,5 procent. Vita Hästen är inte i närheten av samma nivå och även om Norrköpings-laget varit inne i en helt okej period på slutet ska Zabels gäng vara helt utan chans i Husqvarna Garden. Ettan spikas.


4. BIK Karlskoga - Kristianstad 1

Pop-laget Kristianstad är nere på jorden igen och det med råge. Sju insläppta baljor mot SSK var ett bottennapp av KIK och skåningarna tappade på en match i Scaniarinken in fler mål än under lagets totalt fem spelade fajter dessförinnan. Karlskoga är återhämtade efter en tung period med skador och avstängningar. Fyra vinster på fem nyss utförda försök har Bikarna noterats för och Björklund, Rekonen och de andra i den mörkblåa dressen har väldigt god chans att fortsätta rida på en fin våg. Ettan kan mycket väl stanna under 55-60 procent och därmed är det en godkänd spik att banka in i Nobelhallen.


5. Mora - Västerås 1

Dags att slå på stora varningstrumman. Västerås reser till Dalarna i gott slag. VIK har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och därtill har de gulsvarta nollan intakt bakåt i samtliga av dessa segermatcher. Johan Gustafsson var en högklassig värvning innan säsongen och nu visar också den tidigare SHL-keepern varför han är en av ligans bästa målvakter. Någon dans på rosor i Mora kommer det dock inte bli. MIK är som bekant sargade efter att RS-viruset tog sig in innanför Smidjegravs väggar och smittade ner mer eller mindre halva a-truppen. Ett vingklippt gäng masar stod under stora delar av senaste matchen mot Karlskoga upp väl och vi kan säkert räkna med att Hedberg får tillbaka en del av de gubbar som senast missade spel här. Att dalagänget streckas mellan 20-25 procent är i det stora hela skevt och givetvis ska ettan agera utgång även om alla tecken är nödvändiga.


6. Västervik - Troja/Ljungby X

Västervik har inte vunnit en hockeymatch sedan oktober och kommer närmast från dubbla förluster i derbymatcherna mot Tingsryd. Nytt Smålandsderby på agendan då Troja besöker Plivit Arena. Ett gäng nykomlingar som bottnar Hockeyallsvenskan och fått smaka torsk vid åtta raka tillfällen. Gästerna fick dock med sig en pinne från matchen mot Almtuna senast där förstalinan med Hilding-Öhman-Bjurström såg bra ut och framförallt de två förstnämnda har varit bärande över hela säsongen för besökarna. Oviss match där alla tecken ska få utrymme.


7. Tingsryd - Almtuna 1

Intressant match mellan två tabellgrannar i de nedre regionerna härnäst. Både TAIF och AIS vann sina back-to-back-dueller med Västervik respektive Troja/Ljungby nyligen. Hos hemmalaget gjorde McShane en av sina bästa insatser i föregående batalj via två mål och Alexander Lindelöf avgjorde med sitt 5-4-mål i sudden. Almtuna har en guldklimp i 18-årige Oskar Asplund som både spelade fram till mål och avgjorde själv med sin 3-2-strut mot Troja häromsistens. På det hela taget är ändå gästerna något svagare och med 1X bör vi vara helt hemma.


8. Piteå - Kiruna IF X

I och med att Kiruna IF torskade stadsderbyt mot AIF samtidigt som Piteå vann sin match mot Örnsköldsvik är det ett gigantiskt getingbo kring Allettan-platser där fem lag gör upp om tre platser. Rafflande minst sagt. Poängmässigt mellan dessa båda sällskap sitter ändå gästerna bäst till med ett par pinnar tillgodo på jagande lag under strecket. Att laget tappat Richards Marenis till Vita Hästen under hösten gör dock KIF aningen vekare framåt. PHC kan å sin sida stoltsera med att ligans kanske bästa back finns i dressen. Ludwig Stenvall har varit fullkomligt briljant och är garanterat på flera hockeyallsvenska sportchefers agenda. Med allt som här står på spel vill vi inte chansa. Helgarderingen är en väldigt bra idé att måla ner tidigt.


Kupongens kassaskåp

HV71

Tjurarnas lek med Hästen! Detta blir ensidigt och något annat än en hemmaskalp med ett par kassar är inte att räkna med. Bombetta.


Varningens finger!

Mora

Masarna visar fina underliggande siffror och bör därtill ha ett mer slagkraftig lag att ställa på isen nu jämfört med Karlskoga häromsistens. Ettan är trevlig och ska såklart med.

Till Svenska Spel

162 rader
1. AIK - Björklöven 2
2. MODO - Södertälje 1x2
3. HV71 - Vita Hästen 1
4. Karlskoga - Kristianstad 1
5. Mora - Västerås 1x2
6. Västervik - Troja/Ljungby 1x2
7. Tingsryd - Almtuna 1x
8. Piteå - Kiruna IF 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
18:00  Roma - Inter
Fotboll - Serie A - 2
2.00
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
01:00  Ottawa - Colorado
Ishockey - NHL - 2
1.657
02:40  Warriors-Spurs
Basket - NBA - 1 -7
1.73
14:00  Akropolis - Skövde
Fotboll - Kval till superettan - BLGM
1.74
15:00  Tottenham - Norwich
Fotboll - Premier League - 1 -1 (asian)
1.66
15:00  Man United - Crystal Palace
Fotboll - Premier League - 1
1.62
17:30  Aston Villa - Leicester City
Fotboll - Premier League - Över 2,5 mål
1.93
18:00  Sampdoria - Lazio
Fotboll - Serie A - 1X
1.85
20:45  Juventus - Genoa
Fotboll - Serie A - 1 asian -1,5
1.70
21:00  Celta Vigo - Valencia
Fotboll - La Lia - 1
2.18
21:00  AC Milan - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1 första halvlek
2.90
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
14:30  Melkers Europatips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
14:50  Söndagsstöten JACKPOT Gs75
Insats: 250 kr -  
Köp här!
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Texans - Colts
Amfotboll - NFL - Colts -10
1.90

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming