Underbar mellandagshockey att se fram emot. Full omgång från Hockeyallsvenskan samt en ruskigt spännande JVM-fajt med småkronorna i farten står på agendan. Både bra och stabila spikar likväl som flera sköna och inte alls orimliga skrälldrag kryddar bongen. Med start i Smålands täta skogar har allt sin början, nu kör vi!


Spelstopp: 18:591. Tingsryd - Kristianstad 2

Tingsryd har gått från mellan- till lättmjölk och känns för tillfället helt ointressanta. TAIF har tappat en del spelare av olika anledningar under en tid och noterades för tredje raka förlusten då AIK var det bättre laget i Nelson Garden Arena nyligen och vann med 5-2. Kristianstad härnäst. Ett skånskt pop-lag med trippla skalper i bagaget och därtill ett genomgående svårbemästrat kollektiv med importpjäser som Sideroff, Cheek, Kontos och Pistek som fortsätter gå i bräschen. Tvåan inför småskalig publik i hjärtat av Småland känns tämligen given.


2. Almtuna - Mora 2

Mora besitter fin konserverad form. Något som kunde skönjas i och med övertidssegern mot MODO häromsistens och därmed fortsätter masarna sin jakt på topp 6. Dalaklubben har hämtat in spännande kraft i form av Larionov och Lavoie och sakta men säkert verkar pusslet falla på plats. Almtuna på bortabana ska Hedbergs mannar lösa. Värdklubben saknade bland annat Hertzberg, Löf och Berger av olika anledningar mot BIK nyligen och coach Zackrisson fick ändra om en del bland femmorna återigen. Gästerna har också 13 raka segrar inbördes vilket gör tvåan ännu enklare att motivera. Banka av!


3. AIK - Södertälje 1

Södertälje är en klubb i disharmoni. SSK har inte fått till det överhuvudtaget under hösten och även om Dragan Umicevic var tillbaka i klubben mot Troja i måndags blev det ingen direkt effekt. Kringlorna torskade efter sudden mot smålänningarna och goda råd är minst sagt dyra för den anrika klubben. AIK mår bättre. Solnaiterna såg stabila ut mot TAIF i måndags då bland annat succélånet Semjonovs tryckte in tredje struten på lika många matcher. Frågan är om Lindlöven någonsin ser sin lettiske 00:a igen i den egna dressen. På Hovets is är det läge för Gnaget i detta klassiska derby. Möjlig överstreckning i västerled men det kan faktiskt inte hjälpas. Spika gulsvart.


4. Troja/Ljungby - HV71 1

HV71 havererade fullständigt i tredje perioden mot Västervik. Den SHL-nedflyttade jätten fick se VIK panga in fyra baljor i slutakten och därmed var HV återigen ett slaget lag. Att topptopp gubbar som Andrae och Nybäck är på landslagsäventyr ställer till det en del men är givetvis inte att fullt ut skylla på. Besökarna är inne i en downperiod och tre fullpoängare på tio raka försök är icke godkänt. Troja har lyft sitt spel successivt. Ljungby-klubben skrinnar ut till denna batalj med fyra vinster sett över de fem senaste och spelet i den egna ishallen har sedan slutet av november genererat poäng i samtliga fajter. Bröderna Öhman leder varsin topplina hos värdarna och att ettan streckas i källaren i detta derby känns allt annat än korrekt. Måla på hela vägen över men givetvis är det 1X som ska jobbas in.


5. MODO - Västervik X

Det blev torsk för MODO vid Siljans norra strand. Mora piskade upp sin före detta tränare Karlin och hans manskap med 4-3 efter förlängning och därmed missade Övikarna chansen att kliva i upp i topp igen. Västervik på agendan denna afton. Ett lurigt motstånd. Smålänningarna gav HV71 en rejäl lektion i effektivitet under måndagen och 5-2-skalpen i Plivit Arena gav eko i hockey-Sverige. Ska MODO vinna mot ett kompakt bortagäng räcker det inte med att skjuta massor av skott på mål (43 stycken mot Mora) utan kvalitén måste upp. Rulla ut heltäckningsmattan i Hägglunds Arena och håll en extra tumme eller två för en knall i österled.


6. Björklöven - BIK Karlskoga X

Megamöte i Umeå. Karlskoga har tagit poäng i sju raka matcher varav sex varit segrar. Värmlänningarna är därmed endast fem poäng bakom HV71 i en något haltande tabell. Starkt. Björklöven lyckades nypa en fin pinne borta mot Västerås i förra omgången. Detta trots att Löven var en aning vingklippta och saknade flera tunga pjäser. Bland annat var Girard, Gropp, Perron, Manberg och Plant borta i ABB Arena. Sjukdomar eller skador satte stopp för dessa herrar och även om någon eller några av dessa är spelklara till mötet med BIK är det ändå troligt att Wallson och company inom ledarstaben behöver trolla igen för att få ihop alla enheter. Helgarderingen är nödvändig.


7. Vita Hästen - Västerås X

Västerås vann en otroligt svängig och spännande batalj mot Björklöven under måndagen. Gurkornas förstalina med Zetterberg och Frycklund i spetsen firade stora triumfer mot Umeå-laget och pangade tillsammans in fyra av sex påsar i 6-5-segern. Vita Hästen borta blir nästa utmaning för de gulsvarta. Norrköpings-klubben är fortsatt utsatta i botten men Zabels herrskap har ändå visat sig svårslagna de senaste veckorna och löst poäng i sina fyra nyss lirade matcher. Givetvis ska besökarna vara favoriter men att räkna bort ett vilt kämpande Hästen är bara dumt. Kladda på med alla tecken i Himpan och jobba östgöta-knall för finfint kupongrens.


8. Sverige U20 - USA U20 2

De svenska småkronorna har fått en finfin start på sitt JVM-spel. Två raka vinster och under natten mot tisdag fick också Jesper Wallstedt hålla nollan i 3-0-viktorian mot Slovakien. Sverige ser bra ut och har en härlig mix i sitt lagbygge där självklart Eklund, Holtz och Olausson i första får dra ett lite extra lass. USA har i skrivande stund bara lirat en match i tävlingen. Mot just Slovakien. 3-2-vinsten var på det hela taget rättvis men förutsättningarna inför matchen mot Monténs mannar är inte optimala. För när Sverige har spelledigt så ska amerikanerna gå en tuff batalj mot Schweiz bara ett drygt dygn innan matchen mot blågult. Värdet kommer tippa över till höger av allt att döma men att lämna svenskarna helt utanför är inte aktuellt. En klassisk gaffel (etta-tvåa) får lösa biffen.


Kupongens kassaskåp

AIK

Problemen kring Södertälje fortsätter. Kringlorna är i allra högsta grad indragna i striden nedåt och mot AIK på Hovet ska det mycket till om Dragan Umicevic och company ska få jubla ens åt en pinne. Ettan är väldigt trolig.


Varningens finger!

Troja/Ljungby

Nykomlingen från Ettan gör en kanonfin vinter och ett självförtroendelöst HV71 på hemmais ska absolut inte varaomöjligt att rubba. Ettan gillas skarpt i Ljungby Arena.162 rader
1. Tingsryd - Kristianstad 2
2. Almtuna - Mora 2
3. AIK - Södertälje 1
4. Troja/Ljungby - HV71 1x2
5. MODO - Västervik 1x2
6. Björklöven - Karlskoga 1x2
7. Vita Hästen - Västerås 1x2
8. Sverige U20 - USA U20 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip