Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Powerplay Tips Onsdag 6/10

Tipsexperten - 6 Oktober 2021 - 09:19

Vi har flera fina kuponger att blicka fram emot kommande dagar med fokus på Hockeyallsvenskan och SHL. Under onsdagen är det full omgång i den svenska andraligan som står på menyn där det bland annat vankas ett toppmöte i Västmanland mellan Västerås och Karlskoga. VIK har imponerat under upptakten och är en spännande spik att ta i beaktning. HV71, Västervik och Björklöven är tre tunga favoriter att fälla i jakten på hög utdelning. Häng med!


Spelstopp: 18:59

Till Svenska Spel

1. Södertälje - Mora 2

Mora har inte fått med sig resultaten som de hoppats på. Utöver premiären borta mot Vita Hästen har dock masarna stått för gedigna insatser och med spelare som Daniel Ljunggren, Lukas Wernblom och Johan Persson i gott slag är det bara en tidsfråga innan segrarna tickar in på kontot. Södertälje fick med sig en poäng från Dalarna i lördags. En pinne SSK ska vara nöjda med även om de tappade en 2-3-ledning till förlust efter straffar. MIK skapade tillräckligt med chanser för att vinna under ordinarie tid och var de som drev spelet. En ny chansrik historia ligger i pulpeten och som strecken sitter är gubbgarderingen ett passande val – etta-tvåa.


2. Västerås - BIK Karlskoga 1

Kvällens höjdare kommer till oss när vi vänder blicken västerut mot Nicklas Lidströms hemstad. Karlskoga går in i matchen med tre raka triumfer i ryggen. BIK har inte bjudit på något rafflande spel, men varit stabila bakåt och effektiva framåt där Henrik Björklund visat framfötterna med tre fullträffar. Det ska dock sägas att gästerna mött Kristianstad, Troja och Tingsryd. Här skruvas motståndet upp ett par nivåer. Västerås har lagt Tingsryd och Vita Hästen på rygg komfortabelt och gjorde även en bra bortamatch mot HV71. Alexander Lunsjö noterades för hela fem poäng i 8-4-segern senast och kan mycket väl bli den som avgör detta rivalmöte. Upp till 45 procent är spikettan av intresse.


3. Vita Hästen - HV71 2

Hockeyallsvenskans stora favorit, HV71, har monterat ned AIK och Västerås genom ett stort jobb över hela isen. Offensivt finns det mer att önska av Jönköpingslaget, inte minst av Fredrik Forsberg som alltjämt jagar första struten. Mot Vita Hästen, som haft svängdörrar i egen zon, har “Mini-Foppa” stor chans att spräcka målnollan. Gästerna är såklart gruvlig favorit i “Himpa” denna onsdag, men Hästen har trots allt ett kraftfullt vapen i sitt powerplay och kan östgötarna få en bra start lever ändå hoppet om en dunderknall. Den brutalt streckade tvåan garderas hela vägen.


4. Västervik - Troja/Ljungby X

Småländskt derby från östkusten där Troja/Ljungby suktar efter säsongens första pinne. Nykomlingarna gjorde en hygglig insats mot BIK Karlskoga senast, men orkade inte stå emot gästernas tunga offensiva artilleri. Spelmässigt skiljde inte mycket lagen emellan och skotten landade vid 22-22. En lika bra insats i Plivit Arena och Rogers Forsbergs stegrande hästar kan avgå med samtliga poäng. Västervik tog en tung skalp borta mot Björklöven senast och Emil Georgsson tycks ånyo ha prickat rätt med de transatlantiska nyförvärven. Bredden är dock inte mycket bättre än Trojas och med allt värde till höger ska definitivt X2 prioriteras. Helgardera.


5. Tingsryd - MODO 2

Med tre raka nederlag och 5-16 i målskillnad har Tingsryd fått en mardrömsstart. 2-7 i brakan borta mot Almtuna var ett lågvattenmärke och inte likt TAIF, som åtminstone brukar ha ordning och reda i de bakre leden. Målvakten Tomas Rydén saknas enormt, i hans ställe har varken Daniel Rosengren eller Carl Hjälm kommit upp i förväntad nivå. MODO kommer från dubbla triumfer hemma mot Västervik och Kristianstad och har i dagarna förstärkt målvaktssidan med finländaren Henrik Tikkanen. Mattias Karlin tycks ha fått fason på gästernas försvarsspel och visst ligger bortasegern närmast till hands i södra Småland. Spikad tvåa upp till 55-60 procent.


6. Kristianstad - Björklöven 1

Trevligt skrälläge i södra Sverige där Kristianstad välkomnar Björklöven. Dessa kombattanter drabbade samman för en vecka sedan och då segrade västerbottningarna med 6-3 sedan Alexander Wiklund och nyförvärvet Felix Girard gått i bräschen för Löven med tre poäng vardera. Spelmässigt stod emellertid KIK upp väl och kunde med lite flyt fått med sig poäng. Hemmalaget står alltjämt på noll inspelade poäng, men toppar corsi-statistiken medan gästerna återfinns i botten av samma tabell. Det tyder på att Kristianstad gör bra saker spelmässigt och med tanke på hur strecken sitter är ettan en intressant utgång till mycket fint värde. Alla tecken!


7. Almtuna - AIK 2

Det mesta har gått Almtunas väg under upptakten och upplänningarna toppar tabellen efter tre omgångar. Johan Eriksson stod för fyra poäng när Tingsryd hemmaslogs med 7-2 och ligger etta i poängligan. En rejäl skräll även det. Lägg därtill att klubben gjorde klart med målvakten Jesper Eliasson på lån från Färjestad. Eliasson kan eventuellt komma att starta redan under onsdagskvällen. Det ska dock sägas att värdarna inte stött på motstånd av AIK:s kaliber. De tillresta solnaiterna har inte mäktat med att rubba HV71 trots två försök, men det var två jämna fighter och de svartgula skrinnar ut i Upplands Bilforum Arena som knappa favoriter. Strecka från höger men plocka gärna med alla tecken.


8. Lausanne - Adler Mannheim 1

En batalj från Champions Hockey League rundar av onsdagens kupong. Ska Lausanne ha någon möjlighet till avancemang är det poäng och helst seger som gäller när Adler Mannheim gästar Vaudoise aréna. De hemmahörande “Lejonen” fick en tuff start på säsongen både i NLA och CHL, men har tagit kliv match för match och bör klättra i tabellen vad det lider. De tyska gästerna är i vanlig ordning att räkna med i dessa sammanhang men har haft vissa problem på resande fot och föll i helgen borta mot Iserlohn Roosters. Men jämna streck är ettan en mycket trevlig spik.


Kupongens kassaskåp

MODO

Tingsryd har fallit ur ramen helt under upptakten och ser framförallt tunna ut i de bakre leden. Fjolårets succéback Rasmus Bengtsson saknas enormt mycket. MODO ser starka ut under Mattias Karlin och agerar klar favorit. Etta!


Varningens finger!

Troja/Ljungby

Troja har inte gjort bort sig rent spelmässigt, men saknar det rätta flytet och skärpan i avsluten. I detta derby har dock Roger Forsbergs gäng en god möjlighet att plocka säsongens första skalp mot ett överhypat Västervik. Fint skrälläge.

Till Svenska Spel

162 rader
1. Södertälje - Mora 12
2. Västerås - Karlskoga 1
3. Vita Hästen - HV71 1x2
4. Västervik - Troja/Ljungby 1x2
5. Tingsryd - MODO 2
6. Kristianstad - Björklöven 1x2
7. Almtuna - AIK 1x2
8. Lausanne - Mannheim 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
20:45  Lazio - Udinese
Fotboll - Serie A - 1
1.70
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Mora - Troja/Ljungby
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.89
19:00  Björklöven - Tingsryd
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1 hcp 1,5
1.67
19:30  Bremerhaven-Straubing Tigers
Ishockey - DEL - Över 5,5 mål
1.70
21:00  Granada - Alaves
Fotboll - La Liga - 1 asian 0
1.84
15:00  Malmö - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1 + hålla nollan
2.10
15:00  AIK - IK Sirius FK
Fotboll - Allsvenskan - 1+ nolla & 2 +4,5 hörnor
1.80
16:15  Barcelona - Real Betis
Fotboll - La Liga - X2
2.77
18:00  Roma - Inter
Fotboll - Serie A - 2
2.00
18:30  Atletico Madrid - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
2.10
21:00  Real Sociedad - Real Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.25
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
14:30  Melkers Stryktips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
15:30  Melkers Reducerade 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 - Rekatochklarts 138 kr
Insats: 138 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melkers Jackpott 415kr
Insats: 415 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melker 125kr
Insats: 125 kr -  
Köp här!
16:00  V75 RoK - Big Unikt
Insats: 499 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - Rekatochklart - 200
Insats: 200 kr -  
Köp här!
14:30  Melkers Europatips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 3/12
Insats: 576 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips Fredag 3/12
Insats: 162 kr - MrHockey
16:20  V75 Tips Bergsåker 4/12
Insats: 1200 kr - DrTrav
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
15:00  Göteborg - Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5
1.69

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming