Fyra matcher från SHL ska gå av stapeln under torsdagen och bland dessa märks både Rögle och Frölunda som duellerade i CHL under tisdagen. Något som mycket väl kan sitta i benen. Matcher från Tyskland, Danmark och Norge gör sedan kupongen komplett. Åtta rätt är som vanligt målet och så här löser vi den saken.


Spelstopp: 18:591. Rögle - Linköping 2

Rögle vann även andra mötet mot Frölunda och har därmed avancerat till final i Champions Hockey League. Möjligen har det täta spelschemat kostat på i seriespelet, för i SHL har laget från Ängelholm förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Nu får de dessutom kort vila till denna match efter tisdagens holmgång i Göteborg. Linköping har fräschare ben efter tre dagars längre vila och kommer med raka ryggar då de två senaste matcherna har slutat med seger och totalt fem poäng. Markus Ljungh har klivit fram stort med mål i båda kamperna och det är en spelare som presterat under hela säsongen. Han får Rögle se upp med. Visst ska serieledarna från Skåne gälla som favoriter på hemmais, men här blir de lite väl betrodda. Då är det tvåan som lockar mest. Valet blir till slut att plocka med alla tecken i “Hajtanken”!


2. Brynäs - Luleå X

Inget lag i SHL har släppt in så få mål som Luleå och Björnarna från norr har verkligen sett tajta ut de senaste veckorna. Tre raka segrar och en total målskillnad på 13-1 är grymma siffror. Joel Lassinantti har stått i samtliga matcher och har räddat 91 av 92 skott under den perioden. Totalt under säsongen ligger han på en räddningsprocent över 92 och just nu får keepern bra hjälp av sina backar som tar hand om eventuella returer. Här får Luleå klara sig utan Tyrväinen som är avstängd efter sin fula smäll på Lundqvist för en vecka sedan och då det är lagets bästa tekare är det ett tungt avbräck. Brynäs har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher och ska inte räknas bort i Gävle. När tvåan streckas högt är det läge att plocka med alla tecken.


3. Växjö - Färjestad 1

Att Färjestad har hög kapacitet i sin trupp har stått klart redan från starten denna säsong, men det är först mot slutet som Vargarna från Värmland har levt upp förväntningarna. Fyra raka segrar har fört upp FBK till en femteplats i tabellen, ett snäpp före Växjö. Förstalinan med Åslund, De la Rose och Nilsson leder laget och mellan stolparna har Furch växt ut till en jätte. Färjestad har dock haft svårt att plocka trepoängare i Växjö och får slå ur underläge igen. De regerande svenska mästarna har tagit poäng i 13 av 15 hemmamatcher under säsongen och dessutom knipit minst en pinne i sina fem senaste fajter i Vida Arena mot FBK. Med det i åtanke känns 1X fullt tillräckligt.


4. Örebro - Frölunda 1

Frölunda var aldrig riktigt nära att hota Rögle och det blir ingen ny final i CHL för göteborgarna. Kort vila nu innan det är dags för seriematch. Örebro står för motståndet och det var faktiskt också Örebro som stod på andra sidan i den senaste SHL-fajten i lördags. Det var en öppen tillställning där ÖHK kvitterade till 5-5 med nio sekunder kvar att spela, men sedan föll på straffar. Nu har närkingarna kunnat slicka såren sedan den matchen och bör således vara något piggare än gästerna från västkusten. Formen är inte den bästa för Kovács (tre mål senast) och company, men på hemmaplan är Örebro alltid svåra att tas med. Ettan känns bäst och är en häftig värdespik att bygga systemet kring.


5. Düsseldorfer - Nürnberg 1

I tyska DEL har Nürnberg Ice Tigers hittat segerreceptet och vunnit tre raka matcher, samtliga efter ordinarie tid. 4-3 borta mot Eisbären Berlin sticker ut mest under den perioden och Ryan Stoa, tidigare i Örebro, HV71 och Djurgården, nätade tre gånger om i den matchen. Hans transatlantiska kedja med Fox och Brown håller hög klass, men på det stora hela har Nürnberg ett ganska mediokert lag på pappret. Düsseldorfer har åkt på åtta förluster i rad men matchen mot Straubing Tigers, som förlorades efter förlängning, var ett stort steg i rätt riktning. På hemmais har Victor Svensson och hans lagkamrater tagit poäng i tio av 16 omgångar och här ska de hållas högst. Spännande etta som gott kan singlas.


6. Herlev - Aalborg 2

Herlev är ett av den danska ligans allra sämsta lag och det har visat sig de senaste veckorna. Nästjumbon har tre raka förluster i bagaget och på dessa kamper har de släppt in 17 puckar. Det spelar mindre roll om det är Horak eller Elmose som ställs i buren, försvarsspelet fungerar för dåligt och målvakten lämnas i för svåra lägen. Det lär rassla i nätet igen under torsdagen när Aalborg kommer på besök. Piraterna, som gästerna kallas, ligger trea i tabellen och har gjort 13 mål på sina två senaste möten mot Herlev. Det råder klasskillnad mellan lagen och även fast tvåan streckas hårt är det en vettig spik.


7. Lillehammer - Vålerenga X

Kupongen avslutas med två godbitar från den norska ligan. Lillehammar och hockey låter som ljus musik för en svensk efter Peter Forsbergs magiska straff och Tommy Salos räddning mot Paul Kariya 1994. Byns hockeylag har däremot inte rönt lika stora framgångar på lång tid. Tre förluster på de fyra senaste omgångarna visar också på att formen inte är den bästa. På hemmais har Lillehammer dock tagit poäng i elva av 15 matcher och ska inte räknas bort här. Vålerenga har högre kapacitet och bättre form, men har bara vunnit två av de fem senaste inbördes mötena. Plocka med alla tecken.


8. Grüner IL - Storhamar 1

Både Storhamar och Grüner stod utan motståndare denna torsdag på grund av coronafall och då får lagen helt sonika möta varandra istället. Storhamar saknade massor av spelare i tisdagens match mot Ringerike och då slutade det med en klar 0-3-förlust. En svag insats och Storhamar förtjänade inte mer än vad de fick då. Truppen är inte fulltalig nu heller och då kan det bli tufft även om motståndet inte håller högsta klass. Grüner från Oslo är nästjumbo i tabellen och har tagit färre än hälften så många poäng som torsdagens kombattanter. De kommer dock närmast från en 7-5-seger hemma mot Lillehammer och bättre läge att möta Storhamar får de inte. Helgardera och jobba in hemmapoäng är rätt väg att gå.


Kupongens kassaskåp

Aalborg

Herlev läcker som ett såll och får svårt att hålla tätt mot ett Aalborg på gång. Tvåan lär streckas hårt, men det kan inte hjälpas. En väldigt stark spik i Danmark.


Varningens finger!

Linköping

Rögle får kort vila efter semifinalen i CHL och ställs mot ett Linköping som är på gång. Östgötarna underskattas grovt i Skåne och till dessa priser måste den lågt streckade tvåan få utrymme.162 rader
1. Rögle - Linköping 1x2
2. Brynäs - Luleå 1x2
3. Växjö - Färjestad 1x
4. Örebro - Frölunda 1
5. Düsseldorfer - Nürnberg 1
6. Herlev - Aalborg 2
7. Lillehammer - Vålerenga 1x2
8. Grüner IL - Storhamar 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip