Det går inte att klaga på innehållet torsdagens Powerplay erbjuder då Hockeyallsvenskan bland annat bjussar på en sprakande “Game Seven” från Ö-vik. Dessutom ska Frölunda och Luleå mäta krafterna i ett fullsatt Scandinavium. Därutöver synar vi trippla landskamper innan Kvalserien mot Hockeyallsvenskan rundar av kupongen. Lycka till!


Spelstopp: 18:591. Frölunda - Luleå 1

Linus Omark hade en magisk afton när Luleå tog kommandot om semifinalserien mot Frölunda. Övertorneå-sonen stod bland annat för två baljor när “Björnarna” segrade med 4-2 inne i ett kokande Coop Norrbotten Arena. LHF reser därmed ned till västkusten i ledning 2-1 i matcher. Det ska dock nämnas att Frölunda var strået vassare i de två inledande perioderna, framförallt i andra akten där Joel Lassinantti ställdes inför flertalet tuffa prövningar. Kan göteborgarna komma upp i en liknande nivå så har de god chans att utjämna denna serie. Ettan öppnar, men säkerställ gärna med alla tecken om börsen tillåter.


2. MODO - Björklöven 1

Efter fem tighta och målsnåla matcher svängde det rejält om tisdagens batalj i Winpos Arena. Det stod 2-2 redan efter den första perioden, en period där Björklöven förde spelet medan MODO ställde om i sylvassa kontringar. Modoiterna utnyttjade ett par 2-1 situationer, men efter 60 spelade minuter får Lövens 5-3-seger anses vara rättvis. En sprakande “Game Seven” stundar härnäst uppe i Ö-vik och på egen rink har MODO inte tagit stryk av Umeålaget under ordinarie tid efter fem fighter denna säsong. Gästernas backsida är rejält brandskattat på grund av skador och Jesper Lindgrens avstängning. Ettan spikas när MODO avancerar till den hockeyallsvenska finalen!


3. Sverige - Danmark 1

Tre Kronor laddar för VM i Finland genom att möta Danmark i Halmstad. Lagen ställs även mot varandra under onsdagskvällen, efter att denna analys har publicerats. Johan Garpenlöv har lagt till tio nya spelare i truppen jämfört med laget som mötte Norge två gånger (en vinst och en förlust) föregående vecka. Bland annat får Oskarshamns succéduo Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl chansen att i den blågula landslagsdressen. Danskarna imponerade mot Finland föregående vecka och är inte längre någon slagpåse på denna nivå. Vi utgår från vänster, men krysset bör ackompanjera den just nu hårt streckade ettan.


4. Tyskland - Schweiz 2

Tyskland och Schweiz är likt Sverige och Danmark mitt uppe i förberedelserna inför Hockey-VM i Finland. Tyskarna noterades för en seger och en förlust mot Tjeckien föregående vecka. Ett helt okej resultat för Söderholms landslag ska sägas, men i Rosenheim får hemmalaget slå ur underläge mot ett Schweiz som kommer från dubbla vinster mot Frankrike. Patrick Fischer förfogar över ett starkt lag beståendes av spelare som huserar i den inhemska ligan till vardags. Fazzini, Fuchs, Mottet och Riat är fyra forwards som håller en hög internationell nivå. Spännande spiktvåa!


5. Frankrike - Lettland X

Lettlands förbundskapten Harijs Vitolins har tagit ut ett tämligen anonymt lag som reser till Frankrike för dubbla landskamper 21 och 22 april. Rodrigo Abols, Miks Indrasis, Ronald Kenins och Renars Krastenbergs är några av stjärnorna som vilas efter långa och påfrestande säsonger i sina klubblag. En som däremot får chansen är Vita Hästens succéspelare, Rihards Marenis. Frankrike stod upp oväntat bra mot Schweiz och ska inte räknas ut på hemmais. Alla tecken välkomnas i ett tidigt skede.


6. Dalen - Halmstad 2

Vi lämnar den internationella scenen och tar oss till Kvalserien mot Hockeyallsvenskan där fyra lag gör upp en en plats i andraligan. Dalen har stått för en heroisk serie så långt och är nyss hemkomna från en lyckosam roadtrip där smålänningarna löste fem av sex poäng i matcherna mot Väsby och Östersund. Med sex pinnar upp till Hudiksvall i topp har HCD inte råd att gå på pumpen när jumbon Halmstad gästar. Martin Thörnberg och hans kamrater trivs bättre när de slipper driva spelet och med Adam Hirsch på skadelistan går inte Pelle Gustafssons lag säkert. Som strecken sitter är det läge att fatta den breda penseln och måla tvärs över i hopp om en bortaknall.


7. Väsby - Östersund X

Väsby har varit en besvikelse i Kvalserien, men stockholmarna ska absolut hyllas för sin insats uppe i Hälsingland häromsistens. Trots att “Vildarna” inte hade något att spela för så var man i långa stunder bättre än tabellettan och hittills obesegrade Hudiksvall. Med bättre skärpa i avsluten hade bland andra Lucas Feuk kunnat hitta dit med både två och tre kassar bakom en storspelande Oliver Håkansson. Östersund skuggar nyss nämnda Hudik i topp, men jämtarna övertygade inte i 0-0-matchen mot Dalen (förlust efter OT) och någon given bortaseger är det inte tal om. Heltäckningsmattan rullas ut omgående i denna svårtippade fight.


8. Nybro - Hudiksvall 2

Nybros finske stjärnskott, Juho Liuksiala, sköt två nya fullträffar när Vikings körde Halmstad med 5-1 på hemmais. Liuksiala har därmed hittat rätt sju gånger i Kvalserien och återfinns föga förvånande överst på tronen i skytteligan. Resultatet speglade dock inte matchbilden, Hammers vann exempelvis skotten med 32-29 och hade bud på flera mål framåt samtidigt som andramålvakten, Hampus Nivalainen, inte hade någon av sina bättre dagar på jobbet. Hudiksvall har hållit en jämnare nivå sett över sex fighter och vann med 3-2 när lagen möttes i Holmen Center. Vi viktar något åt höger i Liljas Arena och då tvåan streckas förmånligt lämnas den allena.


Kupongens kassaskåp

Schweiz

Schweiz imponerade i dubbelsegern mot Frankrike förra veckan och mönstrar ett ännu starkare lag i träningsmatchen mot Tyskland då både Mottet och Egi anslutit från Fribourg respektive Davos. Trolig tvåa i Rosenheim.


Varningens finger!

Halmstad

Dalen har fortsatt häng på en allsvensk plats, men här blir smålänningarna väl högt streckade av tipparna. Thörnberg och company har trots allt bara vunnit en av sex fighter under ordinarie tid. Rensartvåan bör finnas med i jakten på hög utdelning.162 rader
1. Frölunda - Luleå 1x2
2. MODO - Björklöven 1
3. Sverige - Danmark 1x
4. Tyskland - Schweiz 2
5. Frankrike - Lettland 1x2
6. Dalen - Halmstad 1x2
7. Väsby - Östersund 1x2
8. Nybro - Hudiksvall 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip