Stryktipset intar annorlunda skepnad under påskafton. Premier League finns i vanlig ordning med, men istället för The Championship sällskapas det engelska finrummet av La Liga, Serie A, Ligue 1 och Bundesliga. Kupongens höjdpunkt är dock FA-cupsemifinalen mellan Manchester City och Liverpool. Det finns 11 miljoner i jackpot!

TV: Hela 11 miljoner i jackpot på helgens Stryktipset!


Spelstopp: 15:591. Manchester City - Liverpool 2

2-2 slutade som bekant seriefinalen mellan dessa aktörer för en vecka sedan och därefter gick herrskapen annorlunda tillställningar till mötes i Champions League. Manchester City tog sig med nöd och näppe vidare mot Atlético Madrid, men oroande för Guardiola och company var att De Bruyne och Walker linkade av med befarade skador. Gör duon Dias sällskap i rehabstugan är City en favorit i fara. Jürgen Klopp kunde i sin tur rotera sin startelva i 3-3-returen mot Benfica och fördelen av pigga ben hos sina stjärnor gör att vi väger över till gästernas favör på Etihad. Den lågt streckade tvåan är en lusfräck spik.


2. Manchester United - Norwich 1

Mycket går att säga om Manchester Uniteds säsong, men faktum kvarstår att värdarna fortfarande har chans att nå Champions League. Ska fjärdeplatsen förbli möjlig krävs tre poäng mot Norwich och med tanke på att gästerna måste öppna upp sig gillar vi Uniteds segerchans starkt. Fernandes, Ronaldo och Sancho är alla potentiella matchvinnare mot ett tämligen ihåligt Norwich. Kanariefåglarna läcker som ett såll och för stora växlar ska inte dras på segern mot Burnley. Här trillar de gulgröna tillbaka i gamla synder. Ettan lämnas allena.


3. Southampton - Arsenal X

Arsenal skapade tillräckligt mycket för att få med sig poäng mot Brighton, men det är tydligt att The Gunners inte är sitt rätta jag just nu. Skadorna på Partey, Tierney och Tomiyasu har påverkat de rödvita i massor och trion ser ut att saknas även när Londonlaget reser till sydkusten. Southampton har sett allt annat än bra ut under våren men efter den hemska 0-6-smällen mot Chelsea lär Helgonen komma revanschsugna till denna uppgift. På sin hemmabana har värdarna trots allt varit en faktor att räkna med och när tvåan sticker iväg råder garderingstvång på St. Mary’s. Alla tecken ska med.


4. Watford - Brentford 2

Londonderby från Vicarage Road där Brentford kan skjuta Watford allt djupare i klaveret. Roy Hodgson har inte lyckats utveckla The Hornets sedan han tog över och i ärlighetens namn är spelarmaterialet inte mycket att hurra över. Defensivt håller värdarna inte Premier League-nivå och det är Brentford tillräckligt skickliga för att kunna utnyttja. Eriksen, Toney och Mbeumo visar alla fin form hos The Bees och trots något tveksamt värde faller vi pladask för tvåan. Brentford spikas!


5. Getafe - Villarreal 1

Villarreal stod för en mäkta imponerande insats i veckan när de slog ut Bayern München ur Champions League. Att spela jämnt med den tyska maskinen tär dock på krafterna och vi tror att Unai Emerys mannar får svårt att ladda till bortamatchen mot Getafe. Quique Sánchez Flores adepter ska kunna utnyttja den ansatta fysiken hos gästerna med sitt kompakta försvarsspel och spetsiga omställningar. Ettan är en fräck utgång till låg procent och i sällskap av krysset har vi tillräckligt för att plita ned grön bock i Madrids utkanter.


6. Alavés - Rayo Vallecano X

Det ser inte ljust ut för Alavés i botten av La Liga. Baskerna fortsätter att stapla förluster på hög och inte i någon lagdel har de blåvita visat sig bördiga det spanska finrummet under våren. Ett formsvagt Rayo Vallecano är på förhand en lämplig opponent att ställas mot hemma i Baskien, men nykomlingarna kämpar med det sagt för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket. Poängen senast mot Valencia var ett steg i rätt riktning och här tror vi att rädslan att förlora tar överhanden. Spikkrysset är ingen dum lösning.


7. Valencia - Osasuna 2

Valencia fortsatte sin obesegrade svit via 1-1 mot Rayo Vallecano, men väldigt snart har Los Ches fling med Fru Fortuna nått vägs ände. Värdarna har levt på marginaler en längre tid och när ettan övervärderas på Mestalla är vi beredda att blicka åt andra hållet. Osasuna blandar högt med lågt men kan spela jämnt mot samtliga lag i La Liga när de har sin dag. Gästerna från Pamplona har spets i Ávila som är en möjlig matchvinnare mot ett överskattat Valencia. Till rådande procent är X2 ett vettigt val.


8. Lazio - Torino 2

Över till Serie A där Lazio reagerat på bästa sätt efter torsken i Derby della Capitale mot Roma. Två raka efterföljande segrar har tagit Örnarna tillbaka till striden om fjärdeplatsen, men denna afton väntar en svårmanövrerad opponent på Olimpico. Torino trivs som fisken i vattnet mot topplagen och har den senaste tiden tagit poänger med mersmak mot såväl Juventus som Milan. Andrea Belotti kan sänka vilket försvar som helst när han har sin dag och när ettan övervärderas är det läge att dra i handbromsen. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


9. Juventus - Bologna 1

Juventus har fjärdeplatsen i egna händer och med en stor skopa flyt kan Den gamla damen även blanda sig i Scudetto-kampen under avslutningen av våren. Spelmässigt finns mycket att anmärka på i Allegris tillvägagångssätt, men så länge Juve tar sina trepoängare går det inte att klaga alltför mycket. Bologna har haft notoriskt svårt för lördagens opponenter de senaste åren, men vi vill trots allt flagga för gästernas höga höjd. I den förrförra omgången tog de rödblå en poäng mot Milan och större under har skett än att de skulle lyckas med samma bedrift i Turin. Krysset gör den högt streckade ettan sällskap.


10. Fiorentina - Venezia X

Fiorentina har vässat formen lagom till avslutningen av Serie A. 3-2-segern senast mot Napoli var ett styrkebesked som hette duga där González och Cabral båda hittade nätet. Duon är på egen hand kapabla att sänka även Venezia, men här väntar samtidigt en helt annan typ av matchbild. De tillresta kämpar för sitt liv i bottenstriden och vi kan absolut se Viola gå bort sig trots fördelen av hemmaplan. Ettan får anses vara trolig, men det går samtidigt inte att spika av flertalet enorma favoriter om de stora pengarna ska nås. Måla tvärs över och håll en tumme för högersidan som rensar magiskt.


11. St. Etienne - Brest 1

Ligue 1 är näst sista anhalt på kupongen och för St. Etienne börjar goda råd bli svindyra. Den anrika klubben har torskat sina två senaste och tio (!) insläppta mål på dessa fighter bådar inte gott inför avslutningen. Dessförinnan såg det dock klart bättre ut och kan Sainté hitta tillbaka till grunderna mot Brest är detta en lämplig uppgift. Gästerna parkerar in i mitten av tabellen och bör inte ha någon vidare motivation då skiljer alldeles för mycket åt båda ändar av tabellen för att varken hoppas eller våndas. Till sund procent lämnas ettan allena.


12. Lille - Lens 1

Spännande drabbning att vänta från Stade Pierre Mauroy där både Lille och Lens jagar Europaplatser. De regerande mästarna har inte haft samma flyt som i fjol, men med tre raka utan förlust och en förbättrad defensiv ser våren ut att kunna bli ljus för Gabriel Gudmundsson och övriga. Lens trivs som allra bäst i den här typen av matchbilder, men trots mäktiga 3-0 senast mot Nice tror vi att gästerna får nöja sig med en pinne denna afton. 1X räcker hela vägen till grön bock.


13. Mönchengladbach - Köln 1

Kupongen går i mål i Bundesliga där Mönchengladbach ska mäta svärd med Köln. De sistnämnda har inte gett upp hoppet om en Europaplats och med bara en poäng upp dit anländer Lukas Podolskis hjärtelag tokmotiverade till Borussia Park. Mönchengladbach har höjt sig markant den senaste tiden och ska inte längre behöva oroa sig för kontraktet, men att lita på den här säsongens upplaga av värdarna görs inte i en handvändning. Ettan inleder men tvåan följer med på större system.


Kupongens kassaskåp

Manchester United

Manchester United har fortfarande chans att nå Champions League och Norwich är en ytterst lämplig opponent att inleda en segersvit mot. Ettan står stadigt allena på Old Trafford.


Varningens finger!

Osasuna

Osasuna har stått för en stark vår och mot ett Valencia som haft marginalerna på sin sida ska gästerna från Pamplona inte räknas bort. X2 gillas starkt till fin procent.144 rader
1. Man City - Liverpool 2
2. Man United - Norwich 1
3. Southampton - Arsenal 1x2
4. Watford - Brentford 2
5. Getafe - Villarreal 1
6. Alavés - Vallecano x
7. Valencia - Osasuna x2
8. Lazio - Torino 12
9. Juventus - Bologna 1x
10. Fiorentina - Venezia 1x2
11. St. Etienne - Brest 1
12. Lille - Lens 1x
13. M-gladbach - Köln 1


864 rader
1. Man City - Liverpool 2
2. Man United - Norwich 1
3. Southampton - Arsenal 1x2
4. Watford - Brentford 2
5. Getafe - Villarreal 1x
6. Alavés - Vallecano x
7. Valencia - Osasuna x2
8. Lazio - Torino 1x2
9. Juventus - Bologna 1x
10. Fiorentina - Venezia 1x2
11. St. Etienne - Brest 1
12. Lille - Lens 1x
13. M-gladbach - Köln 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip