Det är inga krusiduller på lördagens Stryktips. VM-fighter kombineras med bidrag från FA-cupens andra runda där mängder av lag från League One och League Two ska synas i sömmarna. Vi har gjort grovjobbet för att ge er kött på benen i jakten på 13 rätt. Nu ökar vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 15:59

1. Frankrike - Danmark 1

Frankrike gjorde som väntat jobbet mot Australien där 4-1 både kunde och borde blivit större siffror. Giroud visade att han är på jakt efter att bli “Les Bleus” bästa målskytt någonsin och tillsammans med Griezmann, Mbappé och Dembélé ska anfallaren kunna skörda frukt även mot Danmark. Hjulmands gäng såg inget vidare ut mot Tunisien där danskarna hade svårt att komma ur startblocken. Dubbla triumfer mot de regerande världsmästarna i Nations League är en psykologisk fördel för våra grannar i söder men här får de finna sig i att slå ur underläge. Ettan går först, Danmarks förmodade tvång till tre poäng gör att tvåan följer med på större systembyggen.

2. Argentina - Mexiko 1

Argentina gavs mer eller mindre chansen till tre enkla poäng mot Saudiarabien. Scalonis gäng kunde inte utnyttja de enorma ytorna som “De gröna falkarna” bjöd på och förbundskaptenen behöver ta sig en rejäl funderare över valet av startelva. Martínez kom inte rätt i en enda löpning i de främre leden och i de bakre blev uppspelsfasen begränsad när Scaloni placerade Otamendi som mittbacken till vänster. Åtgärder är att vänta mot Mexiko och lyckas “La Albiceleste” bara hitta upp i närheten av sin högstanivå tror vi att de studsar tillbaka. Mexikos upplaga är svag och framför allt saknas en spjutspets som hotar opponenternas backlinje. Här finns risk att Martinos mannar blir nedtryckta i skorna och även om ettan övervärderas är vi beredda att välja en värdemässigt sämre spik. Argentina vinner.

3. Hartlepool - Harrogate 2

Fighterna från den andra rundan av FA-cupen inleds på Victoria Park där Hartlepool drabbar samman med Harrogate. Aktörerna tillhör båda bottenstriden av League Two där det ser värst ut för de hemmahörande. Hartlepool bottnar tabellen efter bara två segrar på 19 (!) försök och vi har svårt att ställa oss bakom ettan om den fortsätter vara marginellt övervärderad när det närmar sig spelstopp. Harrogate kommer närmast från starka 3-0 mot Mansfield och i mitten av oktober vann gästerna med 2-1 hemma mot lördagens kombattanter. När tvåan ser ut att bli bortglömd spikar vi gärna en favorit i repris. Tvåa!

4. Oxford United - Exeter 2

Oxford United och Exeter har båda kapacitet att tillhöra toppen av League One och det brukar inte sällan bli målrika historier när dessa herrskap mäter svärd. Grabbarna från universitetsstaden slog Port Vale med 4-0 i sin senaste hemmamatch där firma Bodin/Taylor utmärkte sig. Det kan duon även göra mot Exeter men ettan streckas alldeles för hårt för att lämnas allena. The Grecians, som gästerna kallas, kan oerhört mycket i sina bästa stunder och bör ha en fysisk fördel då de inte matchats lika tufft som Oxford mot slutet. Den lågt streckade tvåan får inte missas. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

5. Portsmouth - MK Dons X

Portsmouth visade både spets och moral när de slog ut Ipswich ur EFL Trophy för ett par dagar sedan. Tottenham-lånet Dane Scarlett var en av målskyttarna men anfallaren och hans kompanjoner fick slita hårt när The Tractor Boys hade över 70 (!) procent av bollinnehavet. Med kort vila i benen hos Pompey vill vi höja ett varningens finger för Milton Keynes Dons. Gästerna slog i sin tur ut Newport County ur samma turnering och Liam Mannings gäng i grunden betydligt bättre än vad tabellen i League One visar. Skrälläget gillas på Fratton Park där hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Sheffield Wednesday - Mansfield 1

Darren Moores Sheffield Wednesday har radat upp tre raka segrar i League One och är en solklar kandidat till att ta raka klivet upp i The Championship. Bannan, Windass och Gregory är spelare av yppersta snitt i tredjeligan och trion kan mycket väl bli tungan på vågen när Manfield gästar Hillsborough i den andra rundan av FA-cupen. “Ugglorna” blir med det sagt betrodda av tipparna och att spika varje storfavorit kommer inte på tal i jakten på de stora pengarna. De tillresta är ett topplag i League Two och med Nigel Clough på tränarbänken finns en man som inte sällan har ett ess i rockärmen. Åtminstone krysset bör ta plats när ettan sticker iväg.

7. Shrewsbury - Peterborough 2

Omspelet i FA-cupens första runda mot Salford City gjorde att ett slitet Peterborough tappade momentum. Med två raka förluster i alla tävlingar går The U’s in i drabbningen med Shrewsbury denna lördag, en uppgift som med det sagt ska ses som vettig. Värdföreningen har bara en seger på sina åtta senaste (alla kategorier) och lider framför allt av problem i sin offensiv. Det problemet delas inte av Peterborough som förfogar över en matchvinnare av rang i form av Jonson Clarke-Harris. Anfallaren med tre efternamn vet var målet är beläget och vi känner oss bekväma med att lämna denna fight låst till höger. X2.

8. Walsall - Carlisle 1

Walsall går som tåget just nu. 4-2-0 på de sex senaste tävlingsmatcherna är ett kvitto på detta och med firma Johnson/Knowles på topp behöver The Saddlers inte mängder av målchanser för att sätta lädret i nät. Denna lördag får de hemmahörande besök av Carlisle som också är ett lag med playoff-ambitioner i League Two, men vi lutar trots det åt vänster. De tillresta fick stryk på denna arena så sent som i april och vi tror på ett liknande utfall även om ettan streckas i högsta laget. Walsall spikas.

9. AFC Wimbledon - Chesterfield 2

AFC Wimbledon trillade som bekant ur League One i fjol efter att bara ha vunnit sex av 46 matcher. Det har inte gått avsevärt mycket bättre i fjärdeligan. De anrika värdarna återfinns i mitten av League Two där framför allt en ihålig defensiv har satt stopp för känning på playoff-platser. Trots det blir ettan hårt åtgången när ett långt ifrån odugligt Chesterfield kommer på visit. Gästerna går i sin tur urstarkt i National League där bland andra Jeff King är en vass målskytt. 26-åringen kan mycket väl agera gubben i lådan på Plough Lane där vi anser att det är kanonläge att gå emot favoriterna. Spelvärda X2 blir vårt val.

10. Japan - Costa Rica 1

Japan stod för en meriterande vändning när 0-1 blev 2-1 mot Tyskland. Moriyasus byten fick med rätta beröm efter matchen men det går också att ifrågasätta valet att inte spela Mitoma från start. Brightons ytter gav japanerna ytterligare en dimension i anfallsspelet och det skulle inte förvåna om han spelar en huvudroll mot Costa Rica. Succélaget från 2014 fick sina fiskar varma mot Spanien där det blev oerhört tydligt att verkligheten sprungit ifrån “Los Ticos”. Japan är en på förhand enklare opponent men vi tror samtidigt att Navas återigen får vittja en eller ett par bollar ur det egna nätet. Ettan spikas trots hög procent.

11. Belgien - Marocko X

Belgien kom undan med andan i behåll från premiären mot Kanada. Roberto Martínez mannar hade knappt ett vettigt anfall under hela matchen, detta trots att kanadensarna bjöd på hektar av ytor när de gick upp och pressade Belgiens mer än lovligt stabbiga backlinje. Med tanke på vad belgarna presterade är det smått ofattbart att ettan nosar på över 75 procent. Marocko dras med tunga frågetecken på Mazraoui och Hakimi men även om ytterbackarna betyder mycket för “Atlaslejonen” går det inte att blunda för detta skrälläge. Missar tidigare nämnd duo denna fight är alla tecken att föredra. Kommer de till spel är det bud på att lämna ettan utanför.

12. Kroatien - Kanada 2

Två gäng med vitt skilda prestationer från premiären ska mäta svärd på Khalifa International Stadium. Kanada charmade tv-tittarna med hög press och rejäl fart under galoscherna mot Belgien medan Kroatien agerade sömnigt mot Marocko. Om Zlatko Dalic kan få sina adepter att koppla på fokus bör de kunna spela bort Kanada fler än en gång, men ettan streckas samtidigt därefter. “Lönnlöven” lär vara ruskigt revanschsugna efter torsken mot Belgien och när högersidan dryper av spelvärde är det omöjligt att blunda. Den lågt streckade tvåan kittlar ordentligt. Garderingar följer i samråd med plånboken.

13. Spanien - Tyskland 1

7-0-segern mot Costa Rica var Spaniens största någonsin i VM-sammanhang. Luis Enriques gäng spelar världens kanske fotboll när de har sin dag och den moraliska boosten efter storsegern ska inte underskattas inför mötet med Tyskland. “Die Mannschaft” gick på en mina när de tappade 1-0 till 1-2 mot Japan och även om Flicks gäng snuddade vid 3,8 xG (!) blir det svårt att luta sig mot prestationen när utgångsläget är jobbigt inför denna strid. Tyskarna bör ta sig an denna uppgift med hänsyn till resultatet mellan Japan och Costa Rica, men även om japanerna skulle tappa poäng ställer vi oss högst tveksamma till att Rüdiger och övriga reder ut trycket mot de bakre leden. När “La Roja” kan spela avslappnat är de inte att leka med och stannar ettan under 40 procent gillas den skarpt. Vettig spik!

Kupongens kassaskåp

Japan

Japan är oerhört spelskickliga och har framför allt en offensiv där flera spelare kan avgöra matchbilder på egen hand. Costa Rica räcker inte till. Tung etta.

Varningens finger!

Kanada

Kanada trivs som fisken i vattnet när de får spela på omställningar och Kroatien är långt ifrån immuna mot bolltapp. Den undervärderade högersidan räknas tidigt.

144 rader
1. Frankrike - Danmark 1
2. Argentina - Mexiko 1
3. Hartlepool - Harrogate 2
4. Oxford United - Exeter 12
5. Portsmouth - MK Dons 1x
6. Sheffield W - Mansfield 1
7. Shrewsbury - Peterbor. x2
8. Walsall - Carlisle 1
9. Wimbledon - Chesterfield x2
10. Japan - Costa Rica 1
11. Belgien - Marocko 1x2
12. Kroatien - Kanada 1x2
13. Spanien - Tyskland 1

864 rader
1. Frankrike - Danmark 12
2. Argentina - Mexiko 1
3. Hartlepool - Harrogate 2
4. Oxford United - Exeter 12
5. Portsmouth - MK Dons 1x2
6. Sheffield W - Mansfield 1x
7. Shrewsbury - Peterbor. x2
8. Walsall - Carlisle 1
9. Wimbledon - Chesterfield x2
10. Japan - Costa Rica 1
11. Belgien - Marocko 1x2
12. Kroatien - Kanada 1x2
13. Spanien - Tyskland 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

TV: Lyssna på våra Stryktipset tips på Youtube!

This is the stats tab
This is the post tip