Engelsk fotboll klär in lördagens Stryktips som hämtar bataljer från The Championship och League One. Storheter som Bournemouth, Fulham, Sunderland och Ipswich ska alla in i elden och vi har som brukligt ställt in siktet på 13 rätt. Här kommer en spännande väg mot storkovan!


TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!
 


Spelstopp: 15:591. Barnsley - Bournemouth 2

Smålurig tillställning från Oakwell mellan två lag som inte bra för stunden. Barnsley är fortfarande segerlösa under Poya Asbaghi och svensken ser inte ut att bli långvarig på sin post. Den undermåliga offensiven är ett uppenbart problem, men när Bournemouth inte heller rosar marknaden vill vi inte räkna bort en pinne för värdarna. Scott Parkers manskap har darrat rejält på manschetten den senaste tiden, något som inte minst syntes senast mot Hull (0-1). Kommer Körsbären inte upp i högre nivå här är tvåan inte alls så given som procenten antyder. X2 liras.


2. Hull - Swansea 2

Hull har imponerat stort i segermatcherna mot Blackburn och Bournemouth. De sex inspelade poängen har tagit Tigrarna upp från den absoluta bottenstriden, men de innebär också att ettan blir hårt ansatt när Swansea kommer på besök. Walesarna är enligt oss ett starkare lag i grunden och i veckan togs en meriterande poäng borta mot Queens Park Rangers. Får Russell Martins mannar igång sin passningsorienterade fotboll lämnar de även MKM Stadium med minst en poäng. Värdet sitter till höger vilket gör X2 till ett klokt val.


3. Luton - Blackburn 1

Spännande kamp från Kenilworth Road där två aktörer med playoff i kikarsiktet ska mäta svärd. Blackburn ligger förvisso på en direktplats till Premier League inför denna drabbning, men vi har trots allt svårt att se The Rovers hålla fast vid andraplatsen under våren. 1-0 mot Middlesbrough var inte siffror som motsvarade matchbilden och här blir det återigen tufft emot. Luton reste sig efter förlusten mot Sheffield United på bästa sätt när de betvingade Bristol City med 2-1. Spelmässigt är Hattmakarna definitivt på Blackburns nivå och med hemmaplansfördelen i åtanke tornar ettan upp sig som en trevlig spik.


4. Millwall - West Bromwich X

Två formsvaga lag drabbar samman på The Den. Millwall har fallit ihop som ett korthus mot slutet och den underliggande statistiken talar inte för att Lejonen kommer lyfta sig inom det närmaste. Hemma i London finns dock en stabilitet som ska räcka långt och detta blir ingen enkel uppgift för West Bromwich. Jonas Olssons gamla lag torskade i veckan med 0-2 hemma mot Preston och har bara en seger under detta kalenderår. Fortsätter det på inslagen väg är WBA snart utanför playoff-platserna. Alla tecken behövs i en tillställning som kan gå hur som helst.


5. Middlesbrough - Coventry 1

Middlesbrough såg nästa övertända ut i matchen mot Blackburn. Spelmässigt matchade Boro tabelltvåan, men det ursinniga presspelet gjorde att värdarna gick bort sig flera gånger. 0-1 i nacken kom därför som ett brev på posten, men kan Chris Wilder få sina adepter att tagga ner ett hekto eller två finns god chans att studsa tillbaka på vinnande väg denna lördag. Coventry har stått för förbättrade insatser under 2022 och glädjande ur svensk synvinkel var att Viktor Gyökeres i tisdags sköt Stoke i sank. Svensken behöver återigen steppa upp om gästerna ska få med sig något från Riverside Stadium. Tre poäng blir det inte, men ett kryss ska Coventry kunna nå. Strecka från vänster.


6. Preston - Bristol City X

Preston stod för en väl genomförd insats när de i veckan tog tre poäng borta mot West Bromwich. Försvarsspelet satt där de skulle men segern kommer också att betyda att ettan blir betrodd när Bristol City gästar Deepdale. The Robins är i grunden inte i närheten av West Bromwichs nivå, men här väntar trots allt en matchbild som Preston inte är bekväma med. Bristol City kommer inte att ha något emot att backa hem för att sedan spela på omställningar, något som normalt passar The Lilywhites illa. Större skrällchans finns än vad svenska folket tycks tro. Gardera gärna hela vägen.


7. Peterborough - Sheffield United 2

Efter det nästan pinsamma tappet från 2-0 till 2-2 mot ett Preston i numerärt underläge visade Sheffield United klass när de i matchen därpå städade av Luton med 2-0. The Blades har åtta poäng upp till playoff vilket kan tyckas mycket, men det ska också påpekas att Paul Heckingbottom och company har ett par matcher mindre spelade än lagen i topp-6. Peterborough ska normalt inte ha mycket att sätta emot nykomlingen från Premier League. The Posh är sin tur färskingar från League One och mot slutet har värdarna haft stora problem med att få spelet att stämma. 2-2 mot ett dysfunktionellt Birmingham säger mer om motståndet än Peterboroughs nivå. Tvåan står stadigt allena.


8. QPR - Reading X

Queens Park Rangers har radat upp det ena fina resultatet efter det andra, men en rejäl varningsflagg ska hissas för vad The Hoops presterar på plan. Spelmässigt övertygar de blåvita inte och de underliggande siffrorna skvallrar om att ett nederlag ligger i luften. Reading har sett bedrövliga ut under ett längre tag men senast hade The Royals Lucas Joao tillbaka i spel. Anfallaren har saknats på grund av en långtidsskada men visade omgående sin betydelse då han hittade nätet mot Huddersfield. Med honom i spetsen ska Reading inte räknas bort på Kiyan Prince Foundation Stadium. Måla tvärs över och jobba in högersidan som rensar magiskt.


9. Fulham - Blackpool 1

Fulham fortsätter att stapla trepoängare på hög och mål görs så att det räcker och blir över. Fyra raka triumfer och 22 (!) gjorda mål under samma period skvallrar om att Premier League blir ett Londonlag rikare till nästa säsong. Marco Silva har en handfull olika matchvinnare i sin trupp och Blackpool slår ur ett monumentalt stort underläge i huvudstaden. The Seasiders har i grunden en stabil defensiv att luta sig mot, men att dra hem trupperna i eget straffområde mot tabellettan är som att be om en överkörning. Det finns inte mycket att göra åt ettan. Spika av och gå vidare.


10. Bolton - Sunderland 2

The Championship lämnas därhän till förmån för League One. Sunderland är ett herrskap som förknippas med högre sammanhang och under Lee Johnsons ledning har The Black Cats börjat motsvara förväntningarna. De rödvita är ligans bästa hemmalag och på resande tass har Sunderland tagit poäng i tio av 14 matcher. 1-0-segern senast mot Portsmouth gav råg i ryggen och här kommer Bolton att få mycket att stå i. Johan Elmanders gamla lag ståtar med två raka segrar men upp till Sunderlands nivå skiljer det en hel del. Tvåan kan spikas upp till åtminstone 55 procent.


11. Lincoln - Burton 1

Det hackar för Jimmy Floyd Hasselbainks Burton. Bara en seger på de fyra senaste är oroande siffror och i veckan kom ett blytungt nederlag mot MK Dons, en fight som förlorades långt in på tilläggstid. Burton har också gått kallt utanför hemtrakterna där tre segrar på 13 bortamatcher bara är för dåligt. Lincoln tillhörde toppstriden i fjol men har inte fått det att stämma under innevarande säsong. Kontraktet kommer att ordnas utan större problem under våren, men i nuläget är värdarna oroande nära nedflyttningsstrecket. Tre segrar på de fyra senaste vittnar emellertid om att formen är på uppåtgående. Den fjärde kommer här. Ettan gillas till sunda streck.


12. Sheffield Wednesday - Ipswich 1

Kieran McKenna har på kort tid ingjutit hopp i Ipswich som i rådande slag inte ska uteslutas från playoff. Veckans 2-0-seger mot AFC Wimbledon var stark och The Tractor Boys ska inte påverkas alltför mycket av att Vincent-Young såg rött och är avstängd här. Sheffield Wednesday är som bekant nykomlingar från The Championship, men Ugglorna har inte övertygat i tredjedivisionen. Tre förluster på de fyra senaste och elva insläppta mål vittnar om att defensiven inte sitter där den ska. Många mål är att vänta även här vilket gör gubben (etta-tvåa) lockande.


13. Wycombe - MK Dons 1

Vi avrundar äventyret med en förmodad målorgie från Adams Park. Wycombe var tveklöst för dåliga för The Championship i fjol, men The Chairboys har lyckats samla kraft under innevarande säsong. Gareth Ainsworth är en mästare på att få sina adepter att komma nära sin maxnivå under 90 minuter, men med det sagt väntar ett eldprov under lördagen. Milton Keynes Dons kommer på besök och det gör de med råg i ryggen efter det sena avgörandet mot Burton i veckan. Som så många gånger förr var Scott Twine i händelsernas centrum och poängkungen är tillräckligt skicklig för att skjuta Wycombe i sank på egen hand. Ettan först, tvåan sedan.


Kupongens kassaskåp

Fulham

Fulham är det bästa laget i The Championship, Blackpool är det inte. Klasskillnad är att vänta på Craven Cottage och ettan är gjuten i betong.


Varningens finger!

Reading

QPR har haft marginalerna på sin sida mot slutet. Förr snarare än senare kommer en förlust och när ettan sticker iväg garderar vi för att Reading plockar med sig hela kakan från London.144 rader
1. Barnsley - Bournem. 2
2. Hull - Swansea x2
3. Luton - Blackburn 1
4. Millwall - West Brom 1x2
5. Mboro - Coventry 1
6. Preston - Bristol C 1x
7. Peterb. - Sheffield U 2
8. QPR - Reading 1x2
9. Fulham - Blackpool 1
10. Bolton - Sunderland 2
11. Lincoln - Burton 1
12. Sheffield W - Ipswich 12
13. Wycombe - MK Dons 12


864 rader
1. Barnsley - Bournem. x2
2. Hull - Swansea x2
3. Luton - Blackburn 1
4. Millwall - West Brom 1x2
5. Mboro - Coventry 1x
6. Preston - Bristol C 1x2
7. Peterb. - Sheffield U 2
8. QPR - Reading 1x2
9. Fulham - Blackpool 1
10. Bolton - Sunderland 2
11. Lincoln - Burton 1
12. Sheffield W - Ipswich 12
13. Wycombe - MK Dons 12I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip