Fredagens Topptips bjuder på en resa som heter duga då inte mindre än sju olika länder ska besökas. John Guidetti och hans Alavés representerar kupongens bästa drag medan spikarna bankas ned i Sittard och Nantes. Full pott i sikte!

8 rätt hela veckan! Gå med i vårt succélag!
Köp din andel till vårt Topptipset-system – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 19:591. Hellas Verona - Inter 2
Hellas Verona visade förra säsongen att de är ett lag att räkna med i Serie A. När de nu ställs mot ett Inter utan både Lukaku (såld till Chelsea) och Eriksen (saknas på grund av medicinska skäl) får de chansen att bevisa sig på nytt. Efter en tuff premiärförlust mot Sassuolo hoppas de gulklädda värdarna på att studsa tillbaka snabbt hemma i kulturstaden. Gästerna från Milano mosade inte helt oväntat Genoa i sin premiärmatch, men denna gång blir det betydligt svårare för Antonio Contes manskap att ta tre poäng. Även om målandet inleds högerifrån är det inte dumt att låta penseln vandra över hela brädet i hopp om en hemmaknall!

2. Valencia - Alavés 2
John Guidetti har fått göra två inhopp för ett krisande Alavés. Laget har förlorat båda de inledande matcherna med den totala målskillnaden 1-5. Det ska dock sägas att baskerna mötte självaste Real Madrid i premiären, så vi ska inte dra alltför stora växlar. Sanningen är att de blåklädda från Álava besitter ett tämligen högt fotbollskunnande vilket de inte minst visade förra säsongen då de bland annat lade EL-mästarna Villarreal på rygg. Valencia är inte på samma nivå som under de fornstora dagarna och “Fladdermössen” lever nu farligt hemma på Mestalla. Ettan är ett vettigt avslag på de mindre systemen medan heltäckningsmattan rullas ut på de större. Håll tummar och tår för att Johnny G hoppar in och skjuter värdarna i sank!

3. Mallorca - Espanyol X
Vi fortsätter i La Liga och tittar till nykomlingsmötet mellan Mallorca och Espanyol. Bägge klubbarna lyckades avancera från Segunda förra säsongen och har troligen tre poäng i kikarna då båda sidor behöver vinna den här typen av matcher om kontraktet sedermera ska kunna säkras. Värdarna är erkänt starka hemma på Mallis, men saknar troligen viktiga spelare som Sánchez och Raillo i detta möte. Lägg även till att gästerna från Barcelona lyckades vinna när de besökte Iberostar förra säsongen. Krysset ligger helt klart närmast till hands, men ska något sällskap lyckas dra det längsta strået är det de tillresta katalanerna. X2.

4. Nantes - Lyon 2
Lyon tappade sin guldklimp Memphis Depay till Barcelona inför säsongen, något som märkts på OL:s prestationer då de ännu inte vunnit en match sedan Ligue 1 drog igång. Nu har Xherdan Shaqiri anslutit från Liverpool och om schweizaren kommer kunna bidra till att få klubben på rätt bana igen återstår att se. Nantes har förvisso lyckats vinna en av sina tre matcher så här långt, men spelare för spelare är de gulgröna värdarna klart sämre än gästerna. Mycket talar för att Peter Bosz tillresta olympier hittar tillbaka till vinnarspåret här. Läcker tvåa till trevlig procent.

5. Dortmund - Hoffenheim 1
Dortmund utses inte helt oväntat till gigantiska favoriter på kupongen när Haaland och company tar emot Hoffenheim på “Westfalenstadion”. De gulsvarta värdarna kommer med största sannolikhet att slåss om bucklan i Bundesliga denna säsong, främst tack vare tidigare nämnda norrman som har ett helt galet poängsnitt för tillfället med sina fem mål och tre målgivande passningar på fyra tävlingsmatcher. Men även om hemmalaget bara ska vinna här så oroar ändå förlusten mot Freiburg senast. Som lök på laxen saknas troligen Hazard, Meunier och Coulibaly fortsatt. Med rådande förutsättningar i åtanke måste den hårt ansatta ettan trots allt få sällskap. Krysset torde dock räcka som komplement.

6. Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 1
Vi lämnar Ruhrområdet i Tyskland och beger oss över till Holland där Fortuna Sittard välkomnar RKC Waalwijk till Limburg. “Fortunezen” besegrade Twente i premiären och har dessutom åtnjutit lyxen att få vila en vecka längre än gästerna inför denna drabbning. RKC har blandat och gett i de två inledande omgångarna då de blågula inledde ligaspelet med att slå det förmodade topplaget AZ Alkmaar för att sedan klappa ihop i bortamötet med Heerenveen. Just vilan är en faktor som kan komma att spela in i denna drabbning då Joseph Oostings tillresta manskap nu har två raka bortaresor i benen. Svenskduon Tekie/Hansson lotsar av allt att döma sitt hemmalag till nästa viktoria denna fredag. Stabil etta till cirka 50 procent.

7. Kortrijk - Mechelen 1
Kortrijk och Mechelen är två målglada sällskap som denna fredagskväll ställs mot varandra i en drabbning med derbystämpel. De förstnämnda slåss i det övre skiktet av den belgiska högstaligan och agerar rättvist favoriter hemma på Guldensporen Stadion. Dessa slag om Flandern brukar allt som oftast bjuda på underhållning. Det är bara att titta på målsnittet i de fyra senaste duellerna (3,75) för att inse att det troligen kommer att smälla i båda målburarna. Med offensiva pjäser som Selemanie (Kortrijk) och Cuypers (Mechelen) på planen är det nästintill målgaranti. Det är därmed läge att utesluta det avlägsna krysset och slänga in “gubben” (etta-tvåa endast) som i detta fall kan betraktas som en helgardering. Ettan först, tvåan sen!

8. Belenenses - Moreirense X
Vi återvänder till den Iberiska halvön där Belenenses och Moreirense brakar samman i portugisiska Primeira Liga. En fajt som väntas bli jämn då båda sällskapen öppnat säsongen ungefär lika svagt. Gästerna lyckades få med sig en pinne mot Santa Clara, men utöver det är det idel röda streck i protokollet för de bägge kombattanterna. Det som talar för att bortalaget löser minst en pinne i denna fajt är att värdarna tvingas klara sig utan avstängde Afonso Taira. Den 29-årige mittfältaren såg nämligen rött redan efter 16 minuter mot Sporting senast. Carlos Carvalhals tillresta manskap har tagit poäng på Estádio Nacional do Jamor vid sina tre senaste besök och väntas nu kunna förlänga den goda trenden. X2 räcker.

Kupongens kassaskåp
Lyon
Om nyförvärvet Xherdan Shaqiri får någon speltid mot Nantes återstår att se, men alldeles oavsett om schweizaren finns på planen eller inte är Lyon betydligt bättre än vad resultaten antyder. Trolig tvåa till bjudprocent.

Varningens finger!
Alavés
Valencia agerar rättvist favoriter hemma på Mestalla, men “Fladdermössen” ser ut att streckas väl högt på kupongen. Guidetti och grabbarna i Alavés kan blixtra till och ska ges större segerchanser än vad procenten antyder. X2 åker in tidigt!

8 rätt hela veckan! Gå med i vårt succélag!
Köp din andel till vårt Topptipset-system – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!144 rader
1. Hellas Verona - Inter 1x2
2. Valencia - Alavés 1x2
3. Mallorca - Espanyol x2
4. Nantes - Lyon 2
5. Dortmund - Hoffenheim 1x
6. F.Sittard - RKC Waal. 1
7. Kortrijk - Mechelen 1x
8. Belenenses - Moreirense x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip