Det börjar dra ihop sig i samtliga ligor ute i Europa. Inte en enda match på fredagens Topptips saknar betydelse när vi ska avverka Spanien, Tyskland, Frankrike, England, Belgien, Portugal och Skottland på vägen mot åtta gröna bockar. Häng med på ett spännande äventyr!

TV: 13 miljoner extra när vi går för 13 rätt på Stryktipset!Spelstopp: 20:291. Sevilla - Cádiz X

Vi inleder aftonen med ett derby från Andalusien. Sevilla är med i kampen om Champions League-platserna men har inte sett särskilt stabila ut i de bakre leden mot slutet. Åtta insläppta mål på de fyra senaste vittnar om detta och när ettan streckas benhårt är det således läge att dra öronen åt sig. Cádiz föll tungt senast mot Athletic Bilbao (2-3) men stod dessförinnan för säsongens bästa insats när de knäppte Barcelona på näsan i Katalonien. Kommer Den gula ubåten upp i samma nivå här får Sevilla problem. Alla tecken och skrälljobb är den enda vägen att gå på Ramón Sánchez Pizjuán!


2. Union Berlin - Greuther Fürth 1

Greuther Fürth har inte hållit Bundesliga-nivå i någon lagdel under säsongen och kommer att få ta nya tag i Zweite Bundesliga nästa säsong. Över två insläppta mål per match är pinsamma siffror som Union Berlin mycket väl kan spä på under fredagsaftonen. Huvudstadslaget knäppte RB Leipzig (2-1) på näsan senast och har faktiskt fortfarande häng på en Champions League-plats till hösten. Gör Urs Fischers mannar jobbet i Berlin är ettan en bank, men den streckas samtidigt monstruöst hårt. Krysset övervägs för den som jagar de stora pengarna.


3. Strasbourg - PSG 2

Spännande drabbning från Arséne Wengers hemtrakter. PSG är redan klara ligasegrare och det återstår att se hur gästerna från huvudstaden väljer att avsluta säsongen. Lyckas Mauricio Pochettino lotsa sina adepter till en stark prestation borta mot Strasbourg ligger tvåan klart närmast till hands, men PSG är samtidigt en bräcklig favorit med motivationsfaktorn i åtanke. Strasbourg saknar däremot inte motivation då värdarna fortfarande finns med i kampen om Champions League-platserna. Hemma på Stade de la Meinau har värdarna stått för flertalet starka prestationer under säsongens gång och vi vill inte räkna bort ettan till fin procent. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.


4. QPR - Sheffield United 2

Någorlunda liknande förutsättningar som i Ligue 1 råder i The Championship där Sheffield United har en playoff-plats i egna händer. The Blades har dock inte rosat marknaden under våren och när nästan samtliga anfallare dras med frågetecken vågar vi inte lämna tvåan på egna ben. Queens Park Rangers har heller inte varit sitt bästa jag under våren men har fortfarande en minimal chans att nå playoff. Full körning väntas från värdarna som inte sällan släpper till mängder av chanser i de bakre leden. Då kan vi gott lämna krysset därhän. Tvåan först, ettan sedan.


5. Genk - Mechelen 1

Topp 8 i Jupiler League har delats på mitten och nu är det eventuella Europa-biljetter som ligger i potten. Genk och Mechelen har båda som målsättning att kravla sig förbi Gent som inför fredagen parkerar in två poäng före aftonens kombattanter. I kraft av hemmaplan ges värdföreningen utgångstipset, men Kerim Mrabti och övriga på andra sidan ska inte underskattas. Tillsammans med Storm bildar svensken ett fruktat anfallspar som firat stora triumfer under säsongens gång. I en förmodat målrik tillställning gillas gubben (etta-tvåa) väldigt mycket.


6. Famalicao - Estoril 1

Tre omgångar återstår av Primeira Liga och Estoril förtjänar beröm som redan säkrat nytt kontrakt. Nykomlingarna stod framför allt för en stark höst, men under våren har inte insatserna hållit önskad nivå. Vi tror att det fortsätter på inslagen väg mot ett i grunden skickligt Famalicao. Värdföreningen är inte i närheten av samma höga nivå som hölls under fjolåret, men höga på ångorna från 0-0 senast mot Benfica ska Fama ses med god segerchans denna afton. Den värdemässigt fina etta är en gjuten spik upp till 55 procent.


7. Ayr United - Partick Thistle X

Den sista omgången från skotska Championship står för dörren och det kommer att vara hårfina marginaler som avgör respektive lags öde. Ayr United är troligtvis piskade att vinna för att hålla Dunfermline bakom sig på den negativa kvalplatsen, men Partick Thistle kommer å andra sidan inte att ställa ut skorna på Somerset Park. Gästerna säkrar en kvalplats mot Premiership vid händelse av en poäng. I denna förmodade holmgång kan vad som helst hända och det bör motsvaras i streckningen. Alla tecken rekommenderas så tidigt som möjligt.


8. Dunfermline - Queen of the South 1

Queen of The South har inte räckt till i andraligan och är redan klara för degradering. Det enda som återstår för gästerna är att eventuellt sätta käppar i hjulen för Dunfermline. Tabelljumbon torskade dock det vändande mötet med 0-2 och hittar Dunfermline upp i samma nivå här är mycket vunnet för de hemmahörande. Värdarna är i desperat behov av tre poäng för att ha en chans att undvika den negativa kvalplatsen och när all motivation hittas längst ut till vänster är det inte läge att strössla med tecken. Ettan singlas.


Kupongens kassaskåp

Dunfermline

Tappar Ayr United poäng samtidigt som Dunfermline slår redan klara jumbon Queen of The South stannar värdarna kvar i The Championship utan återkval. Motiverade till tänderna gör Dunfermline inga misstag hemma på East End Park.


Varningens finger!

Cádiz

Cádiz kämpar med näbbar och klor för nytt kontrakt och ska inte räknas bort i derbyt mot Sevilla. Värdarnas svajiga form gör att X2 är av yppersta vikt i Andalusien.144 rader
1. Sevilla - Cádiz 1x2
2. Union Berlin - Gr.Fürth 1x
3. Strasbourg - PSG 12
4. QPR - Sheffield U 12
5. Genk - Mechelen 12
6. Famalicao - Estoril 1
7. Ayr United - Partick T 1x2
8. Dunfermline - QOS 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip