Långfredagens Topptips är ett äventyr som sträcker sig över sju olika länder med mängder av spännande fighter. Vi gillar skrälläget i Milano samtidigt som en fin spik ser ut att utkristalliseras på Irland där Dundalk och Sligo Rovers drabbar samman. Nedan följer en noggrant utstakad väg i jakten på åtta gröna bockar!

TV: Hela 11 miljoner i jackpot på helgens Stryktipset!


Spelstopp: 20:441. Milan - Genoa X

Milan har inte agerat som ett Scudetto-vinnande lag den senaste tiden. 0-0 mot både Bologna och Torino vittnar om detta och när Rossoneris offensiva led är ur slag är det läge att dra öronen åt sig när Genoa kommer på besök till modehuvudstaden. Alexander Blessins mannar ståtar med två raka nederlag, men det råder ändå inget tu tal om att tysken förbättrat gästerna sedan sitt intåg. Gästerna trivs med den förväntade matchbilden på San Siro och när ettan sticker iväg lockar högersidan väldigt mycket. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


2. Real Sociedad - Real Betis 1

Ruskigt viktiga poäng står på spel i toppen av La Liga där både Real Sociedad och Real Betis jagar fjärdeplatsen. Baskerna har under säsongens gång överpresterat den underliggande statistiken, men trots den blytunga skadan på Oyarzabal tror vi att La Real ska kunna stå för en bra prestation denna fredag. Real Betis har en tendens att blanda högt med lågt och det är inte sällan som Pellegrinis mannar går bort sig i de bakre leden. Vi lutar åt att vi får se en vinnare i San Sebastián och väljer således att ge fullt förtroende åt gubben (etta-tvåa).


3. Rennes - Monaco 1

Från ett toppmöte till ett annat då fokus riktas mot Frankrike och Ligue 1. Rennes har stått för en kalassäsong med deras mått mätt och har för närvarande en kvalplats mot Champions League i egna händer. Bara tre poäng skiljer upp till Marseille på andraplatsen och då Les Rennais offensiv är i paritet med PSG:s får Monaco mycket att stå i på Roazhon Park. Monegaskerna tar lejonparten av sina poäng hemma i furstendömet och får trots sin fina offensiva spets finna sig i att slå ur underläge denna kvällskvist. En poäng är inte omöjlig för de rödvita, men mer än så blir det inte. 1X räcker för grön bock.


4. Derby - Fulham 2

Botten mot toppen från The Championship där Derby måste gå framåt i jakten på nytt kontrakt. Wayne Rooneys mannar har en marig uppgift framför sig då överlägsna ligaledarna Fulham kommer på besök, men The Cottagers har samtidigt inte agerat med pondus den senaste tiden. 1-3 i brakan mot Coventry vittnar om detta och det finns en överhängande risk att gästerna tar lätt på denna tillställning. Den hårt streckade tvåan kan därför inte lämnas allena. Ettan är ett sunt komplement i en förmodat böljande drabbning.


5. Guimarães - Pacos de Ferreira X

Två förluster på de tre senaste har gjort att Guimaraes tappat mark i jakten på femteplatsen i Primeira Liga. Värdarnas offensiv har en tendens av att gå i stå över 90 minuter och vi har svårt att förstå varför tipparna går hårt åt ettan denna afton. Pacos de Ferreira är långt ifrån några duvungar och gästerna motiveras enormt av att de kan gå upp jämsides med Guimaraes i tabellen vid händelse av tre poäng. Fem segrar på de sju senaste är starka papper för de tillresta som inte ska räknas bort till vänstervridna streck. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.


6. Dundalk - Sligo Rovers 1

Tidigt toppmöte från Premier Division som bara är nio omgångar gammal. Dundalk har dock visat fina defensiva tendenser i inledningen där bara en förlust är meriterande siffror. Lyckas värdarna få igång offensiven ska de kunna vara med och tampas om Europaplatser under säsongens gång. Sligo Rovers har samma målsättning som de hemmahörande, men fyra raka utan triumf skvallrar om att The Bit O’Reds drabbats av en tidig formdipp. Oriel Park är en erkänt svårspelad arena och här gillar vi den lågt streckade ettan väldigt mycket. Dundalk spikas!


7. Amorebieta - Mirandés 1

Tillbaka till Spanien men denna gång vänds blickarna mot den nedre halvan av Segunda División. Mirandés har gjort mer än tillräckligt för att hålla sig kvar i andraligan, men å andra sidan kommer gästerna inte ha något att göra med en eventuell kvalplats mot La Liga. Det svaga bortaspelet – 3-5-9 – är anledningen till varför och här lockas vi av att gå emot gästerna. Amorebieta krigar febrilt för nytt kontrakt och har bara förlorat en av sina fyra senaste. Obieta och Guruzeta är två spelare med kunnande stort nog för att skjuta Mirandés i sank. Den motiverade ettan lockar fram spikklubban!


8. Inverness - Kilmarnock 2

Kupongen avrundas med ett toppmöte från skotska The Championship! Kilmarnock är ett lag som förknippas med The Premiership och med fyra poäng ner till andraplatsen ser ligaledarna ut att återfinnas i finrummet nästa säsong. Inverness är dock ett herrskap som inte ska underskattas. Värdarna slog Kilmarnock senast de besökte Caledonian Stadium och är skickliga nog att upprepa bedriften denna afton. Inverness vill dessutom säkra tredjeplatsen och kommer inte att lägga sig lättvindigt. Gubben (etta-tvåa) gillas till dessa förutsättningar.


Kupongens kassaskåp

Dundalk

Dundalk har visat sig svårslagna i inledningen av Premier Division och trivs utmärkt hemma på Oriel Park. Värdarna plockar tre tunga poäng mot toppkonkurrenten Sligo Rovers.


Varningens finger!

Genoa

Milan kämpar med formen och när Rossoneri agerar tveksamt ska Genoa inte räknas bort i Milano. Gästerna krigar för nytt kontrakt och kan absolut få med sig något härifrån.144 rader
1. Milan - Genoa 1x2
2. Real Sociedad - Real Betis 12
3. Rennes - Monaco 1x
4. Derby - Fulham 12
5. Guimarães - P.Ferreira 1x2
6. Dundalk - Sligo Rovers 1
7. Amorebieta - Mirandés 1
8. Inverness - Kilmarnock 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip