Fredagens Topptips bjuder på stormöten från både Tyskland och Portugal där drakar som Bayern München och Porto ska in i elden. Ett toppmöte ska sedan bemästras på Irland på en kupong som också innehåller bidrag från Spanien, Frankrike, England och Belgien. Plattan i mattan!

Spelstopp: 20:291. Bayern München - Bayer Leverkusen 1

Het batalj från Allianz Arena där varken Bayern München eller Bayer Leverkusen fått den inledning de önskat på säsongen. Julian Nagelsmanns lirare har tappat poäng i fyra raka strider där 0-1-förlusten mot Augsburg var direkt pinsam. Mesta mästarna kan med det sagt betydligt bättre än så och sett till värdarnas prestationer ska det inte vara någon större fara på torpet. Värre är läget för Leverkusen. Gästerna lider av långtidsskadan på Wirtz som gjort att offensiven saknar den kreativa kraft som behövs för att vinna fotbollsmatcher. Bara en triumf på sju försök är direkt svaga papper och inget trendbrott ligger i luften denna afton. Spikad etta.

2. Athletic Bilbao - Almería 1

Athletic Bilbao spelade som ett topplag i fjol men hade svårt att leva upp till sin fina underliggande statistik. Den här säsongen tycks baskerna ha ändrat på detta. Valverdes gäng spelar skjortan av samtliga opponenter på andra sidan och fortsätter det i samma stil blir de rödvita att räkna med i kampen om Europaplatserna. Det blir däremot inte Almería som troligtvis får slåss om nytt kontrakt. Gästerna blixtrar till titt som tätt men lider uppenbart av tappet av skyttekungen Sadiq. 1X är att betrakta som en helgardering.

3. Angers - Marseille X

Marseille har öppnat Champions League kallt men andra bullar råder i ligaspelet. Jämna steg hålls med PSG och kan Igor Tudor få sina mannar att prestera lika bra på två fronter går Les Olympiens en ljus säsong till mötes. Angers blir med det sagt inte en lika enkel uppgift som tippare och oddsmakare tycks tro. Värdföreningen trivs bra hemma mot fredagens kombattanter, något som inte minst återspeglas i blott en förlust mot Marseille på eget gräs sedan 2016. Två raka vinster radades upp innan uppehållet och vi utesluter inte den tredje denna kvällskvist. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att vandra.

4. Porto - Braga 1

Toppmöte från mäktiga Dragao där tabelltrean Porto tar emot tvåan Braga. De sistnämnda har stått för en enastående inledning i ligaspelet där Artur Jorge visat att det går att slå sig in bland topptrion. Det blir dock en annan femma att göra det över en hel säsong och här väntar en av säsongens på förhand absolut tuffaste uppgifter. Porto har redan fem poäng upp till Benfica men Conceicaos gäng har kapacitet att ge sig ut på en segerturné som sträcker sig över flera månader. Vi blir inte förvånade om en sådan resa inleds redan denna fredag. Taremi sätter minst en balja när Porto vinner toppmötet!

5. Hull - Luton 2

Shota Arveladzes Hull visade framfötterna i inledningen när “Tigrarna” nosade på toppstrid. Väldigt snabbt kom dock verkligheten ikapp och knäppte värdföreningen på nosen. I takt med att temperaturerna sjunkit har Hull gjort detsamma i tabellen och trots fördelen av hemmaplan får de orangesvarta finna sig i att slå ur underläge mot Luton. Med Nathan Jones vid rodret besitter “Hattmakarna” förmågan att föra en matchbild och kommer de upp i närheten av sin högstanivå får fredagens kombattanter svårt att hänga med i svängarna. Vissa svårigheter med att avgöra jämna matchbilder har drabbat besökarna så här långt men vi känner oss ändå nöjda med X2. Avslag på ettan.

6. Standard Liège - Sérésien X

Standard Liège rundade av sommarterminen med fyra raka viktorior. 3-0 mot Club Brugge var ett styrkebesked som hette duga, men denna fredag stundar en helt annan typ av matchbild. När värdföreningen tvingas föra en matchbild riskerar de att gå bort sig och Sérésien ska på inget sätt underskattas. Senast gästerna besökte Stade Maurice Dufrasne åkte de hem med tre poäng och sylvasse Marius är en spelare som mycket väl kan se till att historien upprepar sig. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb i Jupiler League.

7. St. Patrick’s - Derry City 2

Viktiga poäng står på spel när blickarna vänds mot toppmötet från den gröna ön. Derry City har häng på Shamrock Rovers i toppen av tabellen och ska gästerna ha någon chans på ligaguldet krävs förmodligen tre poäng på Richmond Park. St. Patrick’s kommer samtidigt inte låta det ske utan kamp då värdarna har vittring på Europaplatser. Tabellfyran visar toppform för dagen men får samtidigt kalla kårar av motsvarande möte i april som Derry City vann med 4-0. Kommer gästerna upp i samma nivå i Dublin åker de hem med minst en poäng. X2 spelas.

8. Tenerife - Sporting Gijón 1

Det är som väntat väldigt tight i tabellen av Segunda División. Tenerife – som spelade playoff mot La Liga i fjol – har inlett sisådär med blott två segrar på sju försök men det skiljer samtidigt bara tre poäng upp till topp 6. Komiskt nog är det just tabellsexan som kommer på besök till Kanarieöarna denna fredag. Sporting Gijón vann ö-derbyt mot Ibiza med 2-1 men stod dessförinnan noterade för två raka förluster mot noll. I en på förhand jobbig resa får gästerna nöja sig om de löser en poäng. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Porto

Porto har tappat lite mark på den absoluta toppstriden men än finns inget fog för panik. Hemma på mäktiga Dragao är de blåvita en stormakt som gör processen kort med Braga.

Varningens finger!

Sérésien

Så sent som i mars vann Sérésien borta mot Standard Liège och gästerna är bättre än vad tabellen visar. Spelvärda X2 är givna inslag på samtliga kuponger.144 rader
1. B.München - Leverkusen 1
2. A.Bilbao - Almería 1x
3. Angers - Marseille 1x2
4. Porto - Braga 1
5. Hull - Luton x2
6. St.Liège - Sérésien 1x2
7. St. Patrick’s - Derry x2
8. Tenerife - Sp.Gijón 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip