Måndagens Topptips inleds av ett pangmöte från Allsvenskan där Malmö FF tar emot Elfsborg. Fyra svenska fighter senare dundrar kupongen vidare med enstaka besök i Serie A, La Liga och The Championship. Vi har stakat ut en spännande väg mot åtta gröna bockar. Vägen dit följer via nedanstående analys!


Spelstopp: 18:591. Malmö FF - Elfsborg 1

Trots att det spelmässigt hackade för Malmö FF var ändå premiärsegern mot Kalmar fullt rättvis. Di Blåe höll smålänningarna borta från det egna målet och såg oförskämt bra ut i defensiven. Lyckas de upprepa samma fina försvarsinsats mot Elfsborg får gästerna svårt att hitta vägar igenom de regerande mästarna. Ettan streckas med det sagt alldeles för hårt för att spikas. Boråsarna är trots allt inga duvungar och efter 0-2 i nacken mot Mjällby kommer Thelin och company inte att ge bort några ytor gratis på Eleda Stadion. Krysset är ingen dum följeslagare åt den hårt streckade ettan.


2. Värnamo - Sirius 1

Trots att Värnamo begick historisk debut i Allsvenskan hade de stundtals IFK Göteborg i brygga i premiären. Spelmässigt visade värdarna att de är i finrummet för att stanna och spelare som Johansson och Magashy oroade gång efter annan Blåvitts försvar. Vi blir inte förvånade om duon firar större triumfer mot ett defensivt sämre Sirius. Besökarna från Uppsala hade problem i 2-1-segern mot Sundsvall där Bäckströms försvar inte såg förbättrat ut jämfört med i fjol. Gräs är en faktor som talar emot de tillresta på Finnvedsvallen. Ettan spikas till finfin procent.


3. Västerås - Östersund 1

Östersund trillade som bekant ur Allsvenskan i fjol och inledningen på Superettan slutade i moll för de rödsvarta. Tre mål i brakan mot Skövde innebar noll poäng och Magnus Powell har till synes mycket att jobba på innan hans adepter blir att räkna med i andraligan. Västerås torskade också sin premiär – 1-2 mot Brommapojkarna – men spelmässigt var de grönvita förtjänta av minst en poäng. Hemma i gurkstaden gillar vi VSK:s segerchans och till godkänd procent är ettan en fin spik att luta sig mot.


4. Halmstad - Norrby X

Halmstad fick sina fiskar varma under de inledande 45 minuterna mot Örgryte. I den andra halvleken repade Mange Haglunds pågar mod som hämtade ikapp 0-2 till 2-2, men HBK behöver höja nivån på prestationen rejält för att få med sig poäng mot Norrby. Mak Linds adepter fanns med i toppstriden i fjol och besitter kunnande för att upprepa bedriften den här säsongen. Bulut och Beqaj är en skicklig anfallsduo som kan vålla Halmstad stora problem på egen hand. När ettan sönderstreckas måste X2 beges plats illa kvickt!


5. Trollhättan - GAIS 1

GAIS trillade som bekant ur Superettan i fjol. Inledningen på äventyret i Ettan Södra blev dock en lyckad sådan när Oddevold lades på rygg med 2-1, men det ska föras till protokollet att Makrillarna avslutade den sista kvarten med en man mer på banan. Oddevold fick således inte till någon slutforcering, men lika enkelt kommer det inte att gå här. Trollhättan tillhörde toppstriden i denna serie i fjol och har bland annat spets i lirare som Aliev och Adu. Den förstnämnda är en spelare som kan skjuta GAIS i sank på egen hand. 1X liras då allt värde finns till vänster.


6. Bologna - Sampdoria 2

Över till Serie A där vi ska rikta fokus mot två formsvaga gäng som drabbar samman i Emilia-Romagna. Sampdoria närmar sig bottenstriden efter fyra förluster på de fem senaste, men trots den svaga formkurvan anser vi att gästerna ska ses med större poängchans på Dall’Ara än vad tipparna gör. Caputo är en möjlig matchvinnare mot ett lag som bara vunnit en match under hela 2022 (!). Bologna är utcheckade från säsongen sedan länge och när ettan överstreckas kan den gott lämnas utanför leken. X2 spelas till fint värde.


7. Rayo Vallecano - Valencia 1

Rayo Vallecano gick fram som en ångvält under hösten men har inte rosat marknaden under våren. Faktum är att nykomlingarna inte kan känna sig säkra på nytt kontrakt. Är det någonstans biljetten i La Liga ska förnyas är det dock hemma på Vallecas. 8-3-4 är en stark rad i egenskap av nykomlingar och Valencia ligger nära ett poängtapp. Los Che har fem raka utan förlust men har samtidigt bara gjort ett mål på de tre senaste. Förr snarare än senare är marginalerna inte på gästernas sida. Med värdet till vänster är 1X ett givet val.


8. Huddersfield - Luton X

Kolossalt viktig fight från John Smith’s Stadium där både Huddersfield och Luton befinner sig på playoff. Bägge aktörerna är tillräckligt skickliga för att befästa sin topp 6-position när serien går i mål och det skulle inte förvåna om detta tickar jämnt under 90 minuter. Samtidigt finns offensiv spets i båda läger, inte minst hos gästerna där en viss Adebayo huserar i de främre leden. Har han en bra dag är gästerna långt ifrån chanslösa i West Yorkshire. Alla tecken föredras i en på förhand ruskigt svårsiad historia.


Kupongens kassaskåp

Värnamo

Värnamo såg spännande ut mot Blåvitt och när det fastställdes att hemmapremiären mot Sirius äger rum på Finnvedsvallen jublade nykomlingarna. Gästerna trivs inte på gräs och såg darriga ut i de bakre leden mot Sundsvall. Fin etta!


Varningens finger!

Sampdoria

Bologna har bara vunnit en match under 2022 och ser ut att vara någon helt annanstans mentalt. Sampdoria ska därför inte räknas bort från poängplock på Dall’Ara.144 rader
1. Malmö FF - Elfsborg 1x
2. Värnamo - Sirius 1
3. Västerås - Östersund 1
4. Halmstad - Norrby 1x2
5. Trollhättan - GAIS 1x
6. Bologna - Sampdoria x2
7. Vallecano - Valencia 1x
8. Huddersfield - Luton 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip