Åttondelsfinalerna från Champions League bjöd på stor underhållning förra veckan och vi hoppas givetvis på liknande underhållning denna tisdag. Chelsea - Lille och Villarreal - Juventus är godbitarna att brottas med. Topptipset går sedan i mål med fem heta duster från The Championship. Nu kör vi så det ryker!

TV: Champions League på Europatipset!







Spelstopp: 20:44



1. Chelsea - Lille 1

Lille drog en jobbig lott i åttondelsfinalen då regerande mästarna Chelsea står på andra sidan. Les Dogues fina defensiv från fjolåret är inte densamma i år och fransmännen får sätta stort hopp till att underbarnet David har en bra afton på Stamford Bridge. Han kan på egen hand vålla problem för de blåklädda. Tuchels adepter är nyblivna världsmästare för klubblag och tog i helgen en viktig trepoängare i derbyt mot Crystal Palace. Ziyech höll sig framme strax innan full tid och han får en viktig roll även denna kväll då Mount dras med skadebekymmer. Underskattning är Chelseas största fiende och när ettan streckas hårt är det klokt att plocka med krysset. 1X räcker för grön bock.


2. Villarreal - Juventus 1

Villarreal spåddes få det tufft utan skadade storstjärnan Gerard Moreno, men efter 4-1 mot Granada visade Den gula ubåten att de kan hitta nätet även utan anfallaren. Danjuma bidrog med ett hattrick och ackompanjerad av spelare som Pino och Parejo går det ingen nöd på värdarnas offensiv. Vi tror dessutom att ett taktiskt skickligt Villarreal ska kunna stå pall mot ett spretigt Juventus. Allegri och company var tillbakatryckta i derbyt mot Torino och italienarna har stora bekymmer i defensiven. Bonucci och Chiellini är frågetecken samtidigt som Chiesa och Dybala väntas missa denna uppgift. Då blir värdarna från Valencia en tuff nöt att knäcka. Ettan gillas så pass mycket att den spikas.


3. Swansea - Bournemouth 2

Över till The Championship där en förmodat välspelad tillställning är att vänta i Wales. Swansea är kända för sitt stora bollinnehav och när Svanarna lyckas omsätta sina många skapade målchanser i faktiska mål blir de att räkna med mot samtliga aktörer i andraligan. Bournemouth blir dock en tuff lektion för walesarna. Körsbären förstärkte ordentligt i januari och är tillsammans med Fulham The Championships två bästa lag i grunden. Tre raka segrar skvallrar om form hos gästerna. Gubben (etta-tvåa) täcker både det mest troliga tecknet (tvåan) och det mest värdeladdade (ettan).


4. Middlesbrough - West Bromwich 1

Det vill sig inte för West Bromwich. 0-2 i brakan mot Luton var The Baggies femte raka utan mål framåt och spelet ser knappast bättre ut sedan Steve Bruce tog över skutan. Mittfältet bidrar med så gott som ingenting och någon playoff-plats ser gästerna faktiskt inte ut att nå. Middlesbrough ska i sin tur inte räknas bort från en sådan, snarare tvärtom. 1-2 mot Bristol City var ett snedsteg, men här ska ett skickligt och aggressivt Boro kunna studsa tillbaka. Chris Wilder har gjort underverk med värdarna som tar tre poäng i den egna borgen. Spikad etta.


5. Preston - Nottingham X

Ruskigt svårsiad tillställning från Deepdale där Nottingham får sägas vara det lag med störst chans att nå playoff. Sherifferna besitter en högstanivå som få lag i The Championship kan matcha, något vi inte minst fick se i FA-cupen mot Leicester där Johnson och company hade lekstuga. Preston är med det sagt inga duvungar i den egna borgen. The Lilywhites gick på en mina mot Reading men hade dessförinnan fyra raka hållna nollor att luta sig mot. Vi har svårt att skilja lagen åt och väljer därför att göra det enkelt i Lancashire. Alla tecken åker med.


6. Bristol City - Coventry 2

Förmodat målrik drabbning från Ashton Gate där ett opålitligt Bristol City tar emot ett Coventry som jagar playoff. Viktor Gyökeres har sett förbättrad ut den senaste tiden och svensken blir en oerhört viktig del i Coventrys jakt på topp-6. Här ska han kunna skjuta ett ihåligt Bristol City i sank på egen hand, men gästerna får samtidigt se upp med vad som väntar åt andra hållet. Andreas Weimann är egentligen för bra för att tillhöra ett lag på den nedre halvan, men så länge österrikaren finns kvar hos The Robins ska Pearson och company vara nöjda. Valet faller på gubben i denna svängiga akt.


7. Hull - Barnsley 2

Nästa strid hittas på MKM Stadium och här väljer vi att ringa i skrällklockan. Hull kommer från två raka poängplock mot Sheffield United och QPR, men Tigrarna är också ett helt annat lag när de förväntas föra matchbilden. Då är Arveladzes mannar inte att lita på. Barnsley har sett förbättrade ut efter nyår och stärkta från trepoängaren mot QPR ska Poya Asbaghi och hans lirare inte räknas bort denna afton. Vi tror på en jämnare matchbild än vad strecken visar och då är värdemässigt fina X2 ett superbt val.


8. Reading - Birmingham X

Kupongen avrundas på Madejski Stadium där ett bottenmöte mellan Reading och Birmingham äger rum. De förstnämnda är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden och kan inte känna sig säkra på nytt kontrakt trots den starka segern senast mot Preston. En hög högstanivå finns hos The Royals, men det gör det även hos Birmingham. Gästerna kommer närmast från fyra poäng mot Luton och Stoke och ska inte underskattas här heller. Strecken ser ut att hamna jämnt och då föredrar vi att använda alla tecken i en fight där vad som helst kan hända.


Kupongens kassaskåp

Middlesbrough

Förlusten mot Bristol City var en plump, men mot ett dassigt West Bromwich ska Middlesbrough kunna studsa tillbaka. Vi gillar ettan starkt på Riverside Stadium.


Varningens finger!

Barnsley

Hull kommer från poängplock mot topplag men det är stor skillnad på Tigrarna i favorit-kostym kontra underdog. Barnsley ska inte känna sig slagna på förhand. X2 lockar mest.



144 rader
1. Chelsea - Lille 1x
2. Villarreal - Juventus 1
3. Swansea - Bournemouth 12
4. Mboro - West Brom 1
5. Preston - Nottingham 1x2
6. Bristol City - Coventry 12
7. Hull - Barnsley x2
8. Reading - Birmingham 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip