Flera högoktaniga strider tornar upp sig på torsdagens Topptips. Arsenal - Liverpool och Athletic Bilbao - Barcelona är bara några av dessa. Förutom Ligacupen och Copa del Rey ska vi även bena ut tillställningar från La Liga, Coppa Italia, Afrikanska Mästerskapen och Liga MX. Häng med i analysen!

Spelstopp: 18:591. Arsenal - Liverpool 1

Avgörande returmöte i Ligacupen där en motståndare till Chelsea ska koras. Arsenal hamnade i tidigt numerärt underläge senast efter Xhakas utvisning, något som däremot inte hindrade The Gunners från att hålla fortet. Tveksamheter kring truppens status råder då föregående helgs North London Derby fick ställas in, men enligt uppgifter ska Arteta kunna ställa en slagkraftig elva på benen. Då ska de rödvita kunna bjuda upp till dans mot ett sargat Liverpool. Salah och Mané fanns inte med när Brentford enkelt besegrades med 3-0, men här kommer duons frånvaro bli mer påtaglig. Många mål är ingen vild gissning, gubben (etta-tvåa) lämpar sig därför utmärkt.


2. Athletic Bilbao - Barcelona 1

Åttondelsfinal i Copa del Rey där Athletic Bilbao ska mäta svärd med Barcelona. Motsvarande ligamöte slutade 1-1 i augusti efter att Bilbao skapat flest målchanser medan Barcelona dominerade bollinnehavet. En liknande matchbild är definitivt att vänta i Baskien där Bilbao är erkänt starka. De rödvitas underliggande siffror är oerhört imponerande och det skulle inte förvåna om Barcelona misslyckas med att vinna på San Mamés ännu en gång. Xavi har fått sitt manskap att dra åt rätt håll, men det saknas välbehövlig spets i de offensiva leden. 1X blir valet.


3. Elche - Real Madrid X

Real Madrid kommer närmast från en titel i Supercupen där Athletic Bilbao besegrades i finalen. Att bärga en spansk trippel - Supercupen, Copa del Rey och La Liga - är givetvis en morot, men här går Marängerna inte så säkra som tipparna tycks tro. Ancelotti lär rotera en del i sin startelva och Elche ska inte skojas bort hur som helst. Värdarna innehar ett prekärt tabelläge i ligaspelet, men här kan det läggas åt sidan. Två raka segrar mot Espanyol och Villarreal vittnar om att Elche är på uppgång. Med högervridna streck är det läge för en heltäckningsmatta följt av skrälljobb.


4. Getafe - Granada 1

Från Copa del Rey till La Liga där en intressant drabbning stundar utanför Madrid. Granada har ryckt upp sig under vintern via sju raka utan förlust, men det ska föras till protokollet att andalusierna tar lejonparten av sina poäng på egen matta. Utanför hemtrakterna är Granada inte lika imponerande. Getafe har plockat 13 poäng på de fem senaste hemmamatcherna och har en ruskigt stark defensiv sedan Quique Sánchez Flores tog över skutan. Den ska räcka långt mot ett i grunden bortasvagt Granada. Ettan kan lämnas allena upp till 50 procent.


5. Roma - Lecce 1

Roma stod för en sömnig insats när de lade Cagliari på rygg med 1-0. Prestationerna dessförinnan har varit av blandad art och José Mourinho har mycket att jobba på innan Giallorossi är att lita på. Portugisen kan möjligen komma att skruva på ett par positioner när Lecce kommer på besök i Coppa Italia, något som borgar för att ettan inte ska lämnas på egna ben. Gästerna gör det bra i Serie B där den välorganiserade defensiven allt som oftast utmärker sig. Coda är dessutom en lirare som kan göra mycket på egen hand i de främre leden. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid utgångsettan.


6. Gambia - Tunisien X

Över till Afrikanska Mästerskapen där gruppspelet ska tas i hamn. Tunisien inledde som bekant med att förlora mot Mali, men i efterföljande omgång blev det en enkel 4-0-seger mot Mauretanien efter att bland andra Khazri hittat rätt. En poäng räcker för att Khazri och company ska lägga beslag på en slutspelsplats, men vi litar inte på Tunisien. Gambia har spets i Bolognas Musa Barrow som på egen hand kan sänka ett offensivt viktat Tunisien. På större systembyggen är det definitivt läge att plocka med alla tecken och försöka jobba in skrällen till vänster.


7. Mali - Mauretanien 1

Mali var överlägsna Gambia senast och 1-1 var klart missvisande sett till matchbilden. Kan Bissouma och hans kamrater visa upp bättre effektivitet mot Mauretanien kommer det att rassla i nätmaskorna. Förutom Brightons härförare finns det också spets i bland Samassekou och Djenepo. Mauretanien har inte mycket att skryta med vad gäller truppen och inte heller resultatmässigt har de räckt till. Noll gjorda mål, fem insläppta mål och allmänt dåligt spel räcker inte mot ett skickligt Mali. Ettan är en stålspik.


8. Atlético San Luis - Juárez 1

Liga MX är fortfarande i sin linda men starten har knappast varit vad Atlético San Luis önskat sig. Två raka förluster med totalt 0-3 innebär att det finns enorm plats för förbättring. Just förbättring tror vi på när Juárez kommer på besök. Gästerna står förvisso noterade för tre poäng, men spelet på resande tass är inget som rimmar väl med De modiga. En bortaseger på ett år är ett rungande kvitto på detta och löser Juárez en pinne här ska de vara ytterst nöjda. 1X är ett givet lås till korrekta streck.


Kupongens kassaskåp

Mali

Mali var klart överlägsna Gambia, kommer de upp i samma nivå mot ett blekt Mauretanien finns toppchans till tre poäng. Bissouma och company gör inga misstag.


Varningens finger!

Elche

Real Madrid har matchats hårt mot slutet och med en förmodat roterad startelva kan Marängerna få problem mot ett pånyttfött Elche. Värdarna trivs bra hemmavid och ska räknas tidigt.144 rader
1. Arsenal - Liverpool 12
2. A.Bilbao - Barcelona 1x
3. Elche - Real Madrid 1x2
4. Getafe - Granada 1
5. Roma - Lecce 1x
6. Gambia - Tunisien 1x2
7. Mali - Mauretanien 1
8. At. San Luis - Juárez 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip