Två spännande kvartsfinaler från Copa del Rey inleder torsdagens Topptips. Därefter fortsätter äventyret med Afrikanska Mästerskapen, Belgiska cupen, portugisiska andraligan och A-League från Australien. En annan smällkaramell är damernas Ligacup-semifinal mellan Manchester City och Tottenham. Nu kör vi!

TV: Två spännande spel i FA-cupen!


Spelstopp: 18:591. Athletic Bilbao - Real Madrid X

Repris från Supercupfinalen i Saudiarabien där Real Madrid som bekant drog det längsta strået. Nu är det semifinal i Copa del Rey på San Mamés som gäller, en spelplats där Athletic Bilbao är erkänt starka. När Real Madrid får klara sig utan Vinícius Júnior ska baskerna kunna bjuda upp till dans i den egna borgen. De rödvitas underliggande siffror har varit starka under hela säsongen och här får Benzema och company verkligen ett eldprov framför sig. I en ruskigt svårsiad fight föredras alla tecken redan från start.


2. Real Sociedad - Real Betis 1

Ytterligare en kvartsfinal från Copa del Rey ska synas i San Sebastián. Real Sociedad har sett klart förbättrade ut sedan nyår där inte minst defensiven visat sig på styva linan. Tre raka nollor i alla tävlingar vittnar om detta och 2-0-segern i åttondelsfinalen mot Atlético Madrid skvallrar högt om vad baskerna kan åstadkomma när de har sin dag. Real Betis är på intet sätt några duvungar, men på Anoeta får gästerna snällt finna sig i att slå ur underläge. Sociedads stabilitet ska räcka långt och stannar ettan under 50 procent är spiken ett faktum.


3. Kamerun - Egypten X

Från kvartsfinaler till semifinaler när vi skiftar fokus mot Afrikanska Mästerskapen. Värdnationen Kamerun är bara två steg från ett guld på hemmaplan och nästa lag på tur är Egypten. Kamerun har hittills haft en tämligen enkel väg mot semifinalen men här blir det tuffare emot. Egypten imponerade inte alls i gruppspelet, men i slutspelet har Salah och company stått för gedigna insatser mot både Elfenbenskusten och Marocko. Bortaplan är givetvis en enorm nackdel för egyptierna, men ett oavgjort resultat är långt ifrån otänkbart. Krysset först, ettan sedan.


4. Eupen - Anderlecht X

På tal om semifinaler vankas det just en sådan när blickarna vänds mot chokladpralinernas förlorade land. Eupen strålar samman med Anderlecht på Kehrwegstadion där de förstnämnda drar fördel i egenskap av hemmaplan. Mot slutet har resultaten sviktat för värdföreningen, men med spetsspelare som Prevljak och Musel ska de trots allt inte räknas bort. Anderlecht rosar inte heller marknaden för dagen, något två raka nederlag vittnar om. Vincent Kompany gör mycket rätt med sitt manskap, men att lita på en tvåa värderad till över 65 procent är dumdristigt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


5. Manchester City - Tottenham 1

Tottenham har en jobbig period bakom sig där 0-3-förlusten i ligan mot Manchester United följdes upp av uttåg ur FA-cupen mot Leicester. Londonlaget tog Rävarna till förlängning, men väl där klarade de vitklädda inte att hålla emot. Mycket talar för att det också blir uttåg ur Ligacupen när Manchester City står på andra sidan. De ljusblå har spetsspelare som Stanway, Shaw, Losada och Bronze att tillgå, lirare som besitter kunnandet som inte finns hos Tottenham. Även om ettan streckas hårt är den likväl ytterst trolig. Spik.


6. Trofense - Porto B 1

Över till Portugal och Segunda Liga där Trofense ska mäta svärd med Porto B. De förstnämnda må befinna sig på den nedre halvan, men det hindrade inte värdarna från att betvinga topplaget Benfica B med 2-0 senast det begav sig. Höga på ångorna från den triumfen anser vi att Trofense ska ses med god poängchans även denna afton. Porto B har tappat poäng i sex av nio bortamatcher och ska faktiskt vara nöjda om de lämnar Trofa med en pinne denna afton. 1X räcker hela vägen till grön bock.


7. Farense - Académica Coimbra 1

Bottenmöte från samma division där Farense ska kunna ta klivet upp på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Åtminstone om man ska lita på procenten. Värdarna har dock inte övertygat spelmässigt och att bara gå ut och städa av jumbon ställer vi oss frågande till om Farense klarar av. Académica Coimbra besitter en av andraligans absolut sämsta defensiver, men här ska de trots allt kunna stå upp bättre än vad streckningen visar. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid den hårt ansatta ettan.


8. Adelaide - Sydney FC 2

Kupongen går i mål med en frukostmacka från Australien och A-League. Sydney lade som bekant beslag på en av Champions League-platserna i fjol efter en imponerande andraplats i tabellen. Efter tio spelade matcher av innevarande säsong kan vi konstatera de regerande silvermedaljörernas inledning som svajig, något som gör att tvåan ser ut att hamna inom rimliga gränser. Adelaide hörde också till topplagen i fjol och är det någonstans värdarna ska rå på Sydney är det hemma på Coopers Stadium. Tvåan går först men ettan slår raskt följe på större system.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Manchester City har stått för en slarvig säsong så här långt, men i grunden råder det klasskillnad mellan värdinnorna och Tottenham. Ettan står stadigt på egna ben i Eastlands.


Varningens finger!

Eupen

Anderlecht visar nedåtgående form och gästerna är ännu inget lag som bara går ut och städar av sina motståndare. Eupen ska ses med god skrällchans på egen matta.144 rader
1. A.Bilbao - Real Madrid 1x2
2. Sociedad - Real Betis 1
3. Kamerun - Egypten 1x
4. Eupen - Anderlecht 1x2
5. Man City - Tottenham 1
6. Trofense - Porto B 1x
7. Farense - Académica 1x
8. Adelaide - Sydney FC 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip