Champions League-kvartsfinalerna bjöd på fin underhållning och under torsdagen är det dags att blicka mot småsyskonen. Europa League och Europa Conference League dominerar Topptipset som sedan avslutas med två nattmackor från Copa Libertadores. Nedan guidar vi er mot 13 rätt på bästa sätt!


Spelstopp: 20:591. Eintracht Frankfurt - Barcelona X

Spännande drabbning från flygplatsstaden där Eintracht Frankfurt ska mäta svärd med Barcelona. Tyskarna har således fått tuffast möjliga lottning, men i ligaspelet har värdarna visat att de kan stå upp mot på förhand övermäktigt motstånd. 0-0 mot RB Leipzig är ett kvitto på detta och Barca får se upp när lirare som Kostic, Kamada och Lindström kommer farande i omställningarna. Xavis adepter staplar segrar på hög och ser i det närmaste ostoppbara ut just nu, men den finns samtidigt en gräns på hur högt tvåan får stiga. Till över 65 procent är det läge att dra öronen åt sig. Helgardera och håll tummarna för vänstersidan.


2. West Ham - Lyon 1

West Ham hade en sagolik afton hemma i London i returmötet mot Sevilla. David Moyes mannar tog sig vidare efter förlängning där Yarmolenko mycket passande fick iklä sig hjälterollen framför de egna fansen. Avancemanget betydde massor för The Hammers som onekligen är en kandidat till att gå hela vägen i Europa League, inte minst sedan Jarrod Bowen kommit tillbaka från skada. Engelsmannen sköt i helgen Everton i sank och bli inte förvånade om han gör detsamma med Lyon. Fransmännen har en otroligt dyster säsong i ligaspelet och förr snarare än senare tror vi att det smittar av sig även på kontinentalspelet. Les Gones imponerade när de slog ut Porto senast, men här får de ett underläge att vända på i returen. Ettan singlas till fin procent.


3. Braga - Rangers 1

Rangers stod för en mäktig uppvisning när de gjorde 3-0 hemma mot Röda Stjärnan, en seger som räckte till avancemang trots 1-2 i nacken på bortagräs. Just 1-2 torskade gästerna med även i helgens Old Firm och vi tror att van Bronckhorsts lirare får svårt att ladda om batterierna till mötet med Braga. Ärkebiskoparna trivs utmärkt på egen gräsmatta vilket de inte minst visade i den senaste ligamatchen där Benfica besegrades med 3-2. Bröderna Horta och Medeiros utmärkte sig alla i den fighten och trion kan på egen hand sänka gästerna från Skottland. Ettan gillas starkt till runt 40 procent. Spik!


4. Bodö/Glimt - Roma 2

Många ögon kommer under torsdagen att riktas mot Aspmyra Stadion där Bodö/Glimt ska försöka upprepa gruppspelets enorma 6-1-knall mot Roma. Liknande siffror är inte att vänta i detta kvartsfinalmöte, men norrmännen ska inte räknas bort från en stark prestation. Pellegrino, Espejord och Solbakken är alla spelare som kan såra Roma ännu en gång. José Mourinhos manskap har den senaste tiden börjat leva upp till sin fina underliggande statistik, men trots att tvåan ser ut att hamna inom rimliga gränser vågar vi inte lämna den allena. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val.


5. Leicester - PSV Eindhoven 1

Leicester stod för en förbättrad insats när de i helgen klarade 1-1 med mersmak borta mot Manchester United. Insatsen var en att bygga vidare på inför Europa Conference League-bataljen mot PSV Eindhoven, men utan lirare som Vardy och Ndidi får Rävarna se upp. PSV gjorde åtta mål på FC Köpenhamn i föregående runda och gästerna är specialister på att utnyttja ytor som motståndarna bjuder på. Leicesters defensiv har inte imponerat under säsongens gång och i en förmodat svängig akt känns det tryggt att luta sig mot gubben (etta-tvåa) på King Power Stadium.


6. Marseille - PAOK X

Marseille befinner sig i en stark period med fem raka segrar alla kategorier. Payet, Dieng och Harit bildar en spännande offensiv trio som kan såra samtliga opponenter på denna nivå, men under 90 tenderar med det sagt Les Olympiens att svaja en del. När ettan promenerar upp runt 80 procent mot ett inte oävet PAOK är det läge att dra i handbromsen. Grekerna har imponerat i Europa Conference League och förfogar över flera olika matchvinnare, inte minst målfarlige Jasmin Kurtic. Får slovenen gott om tid på sig utanför Marseilles straffområde kan det smälla i nätmaskorna. Med vänstervriden streckning i åtanke föredras alla tecken så fort som möjligt.


7. Fortaleza - Colo Colo 1

Premiäromgången av Copa Libertadores drog igång denna vecka och torsdagens Topptips avrundas med två bataljer från Sydamerikas svar på Champions League. Fortaleza slutade på en respektabel fjärdeplats i fjolårets Brasileiro Série A och ska kunna göra bra ifrån sig även i denna turnering. Lima och Pikachu är spelare med stort kunnande som Colo Colo får se upp med. Gästerna från Chile har inlett starkt i det inhemska ligaspelet, men det är samtidigt värt att påpeka hemmaplanens enorma betydelse i Sydamerika. En pinne är inte omöjligt för besökarna, men mer än så blir det inte. 1X räcker för grön bock.


8. Estudiantes - Vélez Sarsfield 1

Helargentinskt möte från La Plata där Estudiantes och Vélez Sarsfield ska mäta svärd. De förstnämnda har 2-1-0 på de tre senaste inbördes mötena och ska ses med störst segerchans även denna gång. Del Prete och Orosco är skickliga spelare som kan riva upp stora sår hos Vélez Sarsfield. Gästerna har bara vunnit en av sina fyra senaste tävlingsmatcher och ska vara nöjda om de lämnar La Plata med en poäng denna torsdag. Ettan är en tänkbar spik, i sällskap med krysset har vi ett lås i kupongens sista fight!


Kupongens kassaskåp

West Ham

West Ham växte efter avancemanget mot Sevilla och hemma i London är Moyes mannar inte roliga att tas med. Till fin procent är ettan en fin spik mot ett torftigt Lyon.


Varningens finger!

PAOK

Marseille visar fin form för dagen men blir väl stora favoriter när PAOK kommer på besök. Grekerna kan mycket i sina bästa stunder och har rejäl spets i Kurtic. Bli inte förvånade om han sårar fransmännen. X2 måste finnas med.144 rader
1. E.Frankfurt - Barcelona 1x2
2. West Ham - Lyon 1
3. Braga - Rangers 1
4. Bodö/Glimt - Roma 12
5. Leicester - PSV Eindhoven 12
6. Marseille - PAOK 1x2
7. Fortaleza - Colo Colo 1x
8. Estudiantes - Vélez Sarsfield 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip