Det är V75 tävlingar ifrån Hagmyren idag. I lopp 11 så spelar jag nummer 10 Alone mot nummer 5 Coogan.

Alone var ute mot hårt motstånd i Jubileumspokalen senast. Han tappade då stilen med 175 meter till mål men han kom tillbaka och kom i mål som sjua bakom Missle Hill som spurtade ner den ledande Stoletheshow till seger kort före mål.

Det är inte lika tuffa hästar emot nu fast det var synd på bakspåret men kan Alone hålla sig till rätt gångart så tror jag han är med långt framme här.

Alone är stark och rejäl och han tål att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle behövas.

Hittar Ulf Eriksson som kör Alone åt Pasi Aikio en bra väg med honom så kan han blanda sig i segerstriden fast om det inte räcker hela vägen till en seger så tycker jag han ska ha en god möjlighet att vara före Coogan i mål.

Alone är en femårig hingst som har startat 25 gånger tidigare. 3 vinster har det blivit och han har även varit topp tre i 56 % av loppen. Med rätt resa nu så tror jag att den statistiken kan förbättras här.

Alone är anmäld barfota fram och med en jänkarvagn precis som han har haft i de tre senaste loppen.

Coogan överraskade med att visa fin startsnabbhet och hålla upp ledningen från innerspåret näst senast på Bollnäs. Han vann sedan mycket lätt och norsken behövde heller inte dras och det var en del sparat i mål.

Senast så satt Coogan i andra utvändigt innan han avancerade fram på den sista bortre långsidan och då landade han utvändigt om den ledande Raja Ribb i den sista kurvan. Han sänkte ledaren men han kunde inte stå emot Sir Henry P.Hill som kom med en stark avslutning så det slutade med en andraplats.

Coogan är inte helt att lita på för innan vinsten näst senast så hade han tre raka galopper.

Den långa distansen har fungerat bra för Coogan tidigare så kan han hålla sig till rätt gångart så kan han utmana om en framskjuten placering igen.

Coogan har travat bra och fungerat fint på nya balansen. Från stallet var man nöjda med måndagens jobb och man tror att han kommer att göra ett bra lopp igen.

Coogan kan öppna rätt okej men det kan bli tufft att nå ledningen. Löser det sig med positionerna så kan han duga mot det här motståndet.

Eventuellt kommer Coogan att tävla med plastade bakhovar. I övrigt blir det ett norskt huvudlag och en vanlig vagn som senast meddelar man från stall Daniel Redén.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Coogan - Alone
Hagmyren lopp 11
Spel: H2H 2
Odds: 1.85 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip