Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 3 Lawmaker mot nummer 5 Evaluate.

Lawmaker har gjort tre tidigare starter i Sverige utan att få någon vidare utdelning med en fjärdeplats från debuten som bästa resultat. Vann det loppet gjorde för övrigt Evaluate.

I den senaste starten så hamnade Lawmaker i fjärde utvändigt innan han gick på med 250 meter kvar och höll sedan farten bra men slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Food Money i en snabb avslutning.

Lawmaker kan öppna rätt så vettigt så jag tror att Hans G Eriksson som sitter upp bakom hästen kan hitta ner i vinnarhålet här och från den positionen så tror jag han har bra chans att vara före Evaluate i mål.

Det har pratats om barfotabalans på Lawmaker till ikväll för så har han bara tävlat en gång tidigare i karriären vilket var i ett försök till Hambletonian och det hade varit en extra krydda men nu kommer han gå med skor fast han duger bra med skor också.

Evaluate hamnade snett på det från ett dåligt läge senast. Han gick med i anfall med 700 meter kvar av loppet och nådde fjärdeplatsen i ett lopp som vanns av Maxus då.

Evaluate kan öppna hyggligt men det är det flera hästar som kan invändigt också och jag tror det blir ett snällt upplägg nu då han laddas mot Breeders’ Crown.

Evaluate kommer att tävla med skor runt om den här gången och så har han inte tävlat sedan han blev trea i försöket till SprinterMästaren i somras. I övrigt blir det ett öppet huvudlag och en jänkarvagn meddelar Stefan Melander.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Evaluate - Lawmaker
Solvalla lopp 10
Spel: H2H 2
Odds: 2.20 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip