Lopp 11 - 2640m auto

1 Amalencius B.B. inledde året på bästa sätt med tre raka segrar innan han i den senaste starten fick se sig besegrad på V75, han fick ett snällt lopp och passerade mållinjen med sparade krafter då. Detta är en femåring som tidigare kunnat vara lite osäker bakom bilen, men det är inget han visat upp hittills i år. Han kan dessutom öppna kvickt när han fungerar och det är inte helt omöjligt att Amalencius B.B. kan hålla upp sitt innerspår från start här om allt fungerar. Väl i ledningen blir han sen normalt sett svår att slå. Men Amalencius B.B. är inte beroende av spets för att vinna lopp utan ska räknas tidigt oavsett upplägg idag.

2 Huddlestone har bara fått se sig besegrad en gång på sina sex senaste starter, och det var i samma lopp som Amalencius B.B. slutade sexa. Formen är bra och kapacitetsmässigt är detta en häst som duger bra för klassen. Dessutom har man idag fått ett perfekt utgångsläge. Han kan öppna kvickt och skulle han ta sig förbi Amalencius B.B. från start kommer Huddlestone leda länge.

Skrällen är 3 Xanthis Coktail som galopperade senast, då var det första gången man testade barfota runt om och kanske hittar vi en del av förklaringen till galoppen där. Enligt tränaren ska formen fortsatt vara bra och Xanthis Coktail är normalt sett kvick iväg den första biten. Han gynnas även av distansen och skulle kunna vara den som får loppet i draget bakom de två ovan nämnda. Till endast 4% är Xanthis Coktail en skräll jag tidigt betalar för. När vi får 2,75 på att man placerar sig topp-3 i loppet så spelar jag.

Nämner även 4 Gardner Shaw som i årsdebuten senast gjorde det man kunde förvänta sig. Han vann enkelt mot billigt motstånd. Nu med lopp i kroppen och med läge för ett passande smyglopp ska man inte nonchalera Jörgen Westholm och hans travare.

3 Xanthis Coktail
Lopp 11 - Umåker
Spel: Plats
Odds: 2,75
Bolag: bet365

Lycka till
DrTrav

This is the stats tab
This is the post tip