Det är V64 tävlingar på Mantorp ikväll. I lopp 4 spelar jag att nummer 9 Pacific Face vinner loppet.

Pacific Face var duktig när han vann ett lopp på Axevalla över fyra varv för tre starter sedan.

Pacific Face tog sedan pengar mot hårt motstånd i Åby Stora Pris efter det när han blev femma bakom Moni Viking som vann det loppet.

I Sundsvall Open Trot gången efter det så slutade Pacific Face oplacerad när han inte ta något i en snabb avslutning där Milligan’s School vann.

Pacific Face är urstark och trivs mycket bra över distansen. Det är inte lika tufft motstånd som han har varit ute mot på sistone så här tror jag han har en god chans att ta en ny seger.

Giuseppe Lubrano som kör Pacific Face kör nog fram vid ett lämpligt tillfälle och då kanske han kan få ta över ledningen efter en del av loppet. Skulle så bli fallet så blir han svårstoppad här. Han tål dock att göra mycket av grovjobbet på egen hand om det skulle behövas.

Pacific Face är en åttaårig valack som har gjort 71 starter i karriären. Han har vunnit 16 av dessa. Får han ett passande lopp så kan det vara läge för en ny seger.

Pacific Face är anmäld barfota runt om och med en vanlig vagn precis som han har tävlat med i de senaste starterna.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 5 Young Da Vici som kommer med fin form till den här starten. Två raka andraplatser har det blivit.

Young Da Vici fullföljde starkt som tvåa i ett lopp som vanns av Global Vintage näst senast. I den efterföljande starten så travade han en stor del av loppet i dödens på den ledande Prince Yoda. In på upploppet så knäckte han ledaren men han kunde inte stå emot Danilo Brick som avslutade starkt.

Det blir första gången över den här dryga distansen för Young Da Vici nu men han har gjort bra resultat över halvvarvet kortare tidigare så det tror jag han ska klara av. Han är stark och rejäl så hittar Per Lennartsson en bra väg med honom så kan han blanda sig i segerstriden.

I övrigt kan nummer 3 Hurricane Silas som slutade oplacerad i ett Klass I försök på Jägersro som vanns av Exclusive Matter senast vara intressant.

För fem starter sedan på Vaggeryd så vann Hurricane Silas över aktuell distans sedan han kommit till ledningen i ett tidigt skede av loppet. Med få hästar på start så ligger vägen öppen för ledningen igen.

Från spets så kan Hurricane Silas nog få styra och ställa en del som han vill där framme om inte min vinnare tar ett tidigt initiativ framåt. Skulle han få tuff press i ledningen så kanske han släpper för över den här långa distansen gäller det att hushålla med krafterna. Intressant med Björn Goop upp nu. 

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Pacific Face
Mantorp lopp 4
Spel: Vinnare
Odds: 2.20 bet365

This is the stats tab
This is the post tip