Lopp 5 - 2140m volt

4 Mellby Ironman var ute i Klass I-finalen så sent som i lördags. Där hamnade man fjärde invändigt och fick aldrig riktigt chansen. Men tränaren Robert Bergh höll Mellby Ironman som en minst lika bra chans som stallkamraten Condior inför tävlingarna den dagen vilket säger en del om hur hästen känns hemma i träningen. Idag är utgångsläget lurigt men skulle det lösa sig från start är jag inne på att både form och kunnande finns för att segerstrida här. När vi får 4,50 på att man vinner loppet så testar jag ett spel.

5 Leave Your Sox On har imponerande tre raka segrar på kontot inför dagens start. Detta är en fin individ som alltid haft förnuftet att veta vart mållinjen befinner sig, men känslan är att han tagit ytterligare kliv i sin utveckling på slute då han har utvecklat både sin inställning och styrka. Spår fem i volten på Skellefteås smala bana är inte fördelaktigt men får kusken Ulf Ohlsson bara iväg honom från start är man ett givet segerbud i loppet på nytt.

7 Showtimejackflower har gjort det bra sedan han kom till Oskar Kylin Bloms. Vid andraplatsen för fyra starter sedan avslutade han rappt bakom Naheed för att därefter vinna ett bronsförsök på V75. För två starter sedan reste man ner till Jägersro där förutsättningarna blev fel med bakspår på en opassande bana. Senaste starten är heller inget man ska dra för stora växlar av, då var man ute i en STL-final och fick aldrig chansen när man fastnade bakom en kall rygg. Idag är utgångsläget spännande och träffar Oskar Kylin Blom starten kan han öppna kvickt. Skulle man hitta hela vägen till ledningen blir han inte lätt för övriga att plocka ner.

Skrällen är 11 Kalashnikov som kanske gynnas mest om loppet varit 500m längre. Men skulle det bli tempo på tillställningen finns både form och kunnande för att avsluta rappt. Han räds inte av att göra jobbet sista biten och ska inte nonchaleras vid gardering.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen.

4 Mellby Ironman
Lopp 5 - Skellefteå
Spel: bet365
Spel: Plats
Bolag: bet365

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip