Lopp 7 - 3140m volt

Ett tufft lopp där jag tycker 7 Vestpol Loke har en spännande uppgift framför sig. Detta är en norsk gäst som gjort alla starter i livet utom en hemma i Norge, men senast på Solänget såg Vestpol Loke spänstig och fin ut. Formen fanns där och efter en kortare startgalopp kördes han offensivt senast. Då besegrade han även en del konkurrenter som man ställs emot ikväll igen. Skulle man bara komma iväg okej från sitt springspår här är detta en stark individ som tål att tugga på en längre tid. Förstahäst i ett öppet lopp och när vi får 3,50 på vinnarspelet så testar jag att lira.

Skrällen är 1 Björkevarg som också är en gäst som bara besökt Sverige en gång tidigare. Det var i den senaste starten och då visade man prov på bra kunnande när man travade sista varvet via 1.26 och gjorde det dessutom utvändigt om ledaren. Är formen bara lika bra ikväll så är detta en häst som kommer vinna lopp snart.

Nämner även 15 Tangen Svenn som är den med 40m tillägg som besitter bäst kunnande. Man testade på lyckan i ett Derby-kval tidigare i år men räckte då inte till mot de bästa. Nu är motståndet enklare och skulle det inte bli för mycket trafikproblem längs vägen här är detta en individ som kan avsluta. Det visade man inte minst för tre starter sedan när man spurtade in till en fin andraplats.

Nämner även 13 Kajsas Ture som kanske inte står inför en skräddarsydd uppgift här ikväll med tillägg, men samtidigt gillar hästen att tugga på och kan göra en hel del jobb själv. Distansen ses som ett klart plus och med lite klaff längs vägen här är detta en kantboll till 2% som jag gärna betalar för.

7 Vestpol Loke
Lopp 7 - Gävle
Spel: Vinnare
Odds: 3,50
Bolag: LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip