Det är V86 tävlingar på Åby & Solvalla ikväll. I Åby lopp 7 så spelar jag att nummer 9 Eros Zola är topp tre i loppet.

Eros Zola gick bra som tvåa bakom Extreme i uttagningsloppet till det danska Derbyt näst senast. I Derbyfinalen senast så fick han det inte att stämma och galopperade upprepat.

Bakspår för Eros Zola nu är lite chansartat men det är lång distans så mycket kan hända på vägen och får han lite draghjälp under slutrundan så kan han bli att räkna med över upploppet.

Får Eros Zola en fin resa och om han kan hålla sig till rätt gångart så kan han blanda sig i segerstriden och då tycker jag han ska ha en god chans att vara sämst trea i mål.

Eros Zola är en fyraårig valack som tränas av Flemming Jensen. Han har startat 18 gånger tidigare och han har vunnit 7 av dessa. Han har även varit topp tre i 61 % av loppen han har gjort. Löser det sig med positionerna så tror jag han kan bättra på den statistiken här. Den långa distansen är passande för Eros Zola.

Den värsta motståndaren till Eros Zola anser jag vara nummer 1 Global Agreement som bara har gjort sex starter hittills. Han har vunnit hälften av dessa.

Global Agreement återkommer nu efter ett par månaders frånvaro men från stallet så tror man att han kommer att stå för en stark insats direkt efter vila.

Utgångsläget är bra och Global Agreement är startsnabb så här tror jag på spets eller rygg ledaren. Blir det inte ledningen så kan han bli farlig via open stretchen under den sista delen av loppet.

I övrigt kan nummer 5 Aragorn As som kommer till den här starten med tre raka segrar vara intressant.

Aragorn As debuterade på svensk mark senast och efter en härlig avslutning så sänkte han sitt motstånd till seger på ett bra vis. Vinsterna innan det är tagna från ledningen men jag tror att Christoffer Eriksson kan få svar i kampen om ledningen här.

Aragorn As är både stark och snabb så han har inget emot den långa distansen så får han ett trevligt lopp så kan han duga mot det här motståndet.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Eros Zola
Åby lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip