Dagens rek är till Åby lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 5 Given vinner loppet.

Given tog två raka segrar på Jarlsberg i januari. Senast så gjorde hon första starten på två månader så med det loppet innanför västen nu så kan hon vara klart förbättrad till den här starten.

Det blev lite fel i loppet senast fast Given avslutade ändå bra men det räckte inte till mer än femteplatsen bakom Tiffany Yellow som vann det loppet.

Utgångsläget nu är bra och Given är hyggligt snabb från start och nu är det en bättre distans än senast. Kan Carl Johan Jepson som får chansen för första gången nu trycka sig till ledningen i ett tidigt skede så tror jag hon har god chans att ta en ny seger här.

Given är ett fyraårigt sto som tränas av Frode Hamre. Hon har startat 25 gånger och hon har vunnit 6 av dessa loppen. Får hon ett passande lopp i det här lilla fältet så tror jag hon blir svårstoppad. Sprinterdistans som gäller här har hon vunnit på vid flera tillfällen tidigare.

Given kommer att tävla optimalt balanserad och med en jänkarvagn meddelar man från stall Frode Hamre.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 2 Aper Mede S.M. som är ett nyförvärv från Italien i Björn Goops regi.

Aper Mede S.M. har inte startat sedan augusti och hon kan förstås behöva något lopp i kroppen innan det är tal om någon toppform. Trevligt läge här och kan hon få en fin resa i den främre träffen så kan hon duga en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan 1 Alpha K. som kan öppna rätt fort bakom bilen vara intressant.

Jag tror dock inte att man vill köra Alpha K. i ledningen men får hon smyga med i en vettig rygg innan hon spelar ut speeden så kan hon bli farlig via open stretchen till slut men hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Given
Åby lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.75 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip