Lopp 8 - 2080m volt

8 Ian B.R. kommer med två raka segrar på kontot inför kvällens start. Båda segrarna är tagna från ledningen en position man inte kommer få ikväll. Men formen är god och kommer han bara iväg från sitt stängda spår på mellanvolten ikväll finns både kunnande och inställning för att göra endel jobb på egen hand och Ian B.R. måste ses med bra segerchans trots allt.

Draget i loppet är 3 Ester Wibb. Detta är en individ som visat höga toppar i karriären och kvalade bland annat in till Oaksfinalensom treåring. Han avslutade dessutom 2021 med att springa nytt rekord över 1640m, klockan stannade på 1.11,5. Senast var det årsdebut och även debut för Ulf Stenströmer, Ester Wibb tröttnade då tidigt och efter det har hon varit ifrån på nytt. Men jag räknar med att Stenströmer inte skulle sela ut hästen här om hon inte känts redo för tävling. Hon är dessutom anmäld barfota runt om direkt vilket är ett plus. Det finns på kartan att Ester Wibb tar hand om ledningen från start och då över Åmåls 800m bana kan det räcka hela vägen med en bra insats. När vi får 1,85 på att man placerar sig topp-3 I loppet så spelar jag.

13 Dats So Cool är numera en härdad silverhäst som gjorde det bra i skymundan bakom Oscar L.A. senast. Ikväll är motståndet enklare på pappret men för det är de ingen enkel match att eunda ett helt fält på Åmål. Som hårt betrodd på V64 kommer jag därför lämna Dats So Cool utanför systemet ikväll.

3 Ester Wibb
Lopp 8 - Åmål
Spel: Plats
Odds: 1,85
Spel: Plats

This is the stats tab
This is the post tip