Dagens rek är till Åby lopp 9 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 6 Irish Steel är topp tre i loppet.

Irish Steel är ett femårigt sto som har gjort två starter tidigare på svensk mark. I debuten så travade hon större delen av loppet i dödens men hon gjorde det bra och var före den ledande Uncle Töll i mål men hon fick ge sig mot Bear A Perfection som avslutade starkt så det blev en andraplats.

Gången efter det så fick Irish Steel ett lopp i ledningen och hon övertygade då när hon stack undan till en klar seger över sprinterdistans.

Nu är det voltstart och längre distans än senast men med en lyckad start från springspåret för Irish Steel så tror jag att Hans Crebas som kör hästen sitter i ledningen i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så blir hon inte lätt att fånga in om hon skulle få styra och ställa som hon vill där framme i täten.

Skulle det inte bli ledningen för Irish Steel så borde hon ändå kunna få ett passande lopp i den främre träffen och då tror jag hon har god chans att vara sämst trea i mål här.

Irish Steel kommer troligen att tävla med skor runt om samt med blinkers och i en vanlig vagn, säger Hans Crebas som tränar hästen.

Den värsta motståndaren till Irish Steel anser jag vara nummer 1 Omega Superstar som kommer ut i en mycket intressant debut i ny regi för Robert Bergh.

Omega Superstar har varit väldigt krånglig och hon har galopperat mycket i tidigare regi för Jörgen S Eriksson.

Omega Superstar ser fin ut i träningen och i förra veckan gick hon ett jobb på Åby där hon såg bra ut meddelar man från stallet så får hon en fin löpning här så kan hon nypa en god placering direkt i comebacken.

Omega Superstar kommer troligen att tävla barfota bak och det kan ha en bra effekt.

I övrigt kan nummer 8 Dixi som är formstark och kommer med två raka segrar vara intressant.

Dixi vann lätt trots en löpning utvändigt om ledaren senast. Björn Goop upp nu och om det löser sig från ett lite chansartat utgångsläge här så kan hon bli farlig över upploppet här.

Dixi är anmäld barfota runt om men så blir det inte för det blir barfota bak som hon gick senast meddelar man från stallet.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

6 Irish Steel
Åby lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.70 bet365

This is the stats tab
This is the post tip