På söndag är det återigen dags för världens största travlopp Prix d’Amérique på Vincennes kolstybb. Den första upplagan kördes 1920 så i år är det 100 år sedan det första loppet gick av stapeln. Jag spelar att nummer 7 Davidson Du Pont vinner loppet.

Davidson Du Pont var heroisk fyra i Prix d’Amérique förra året där Belina Josselyn tog en knapp seger.

I år räknas den Jean-Michel Bazire tränade hingsten som den största utmanaren till favoriten Face Time Bourbon. Han gav ett färskt formbesked när han med skor på hovarna avslutade sylvasst till tredjeplatsen i genrepet i Prix de Belgique senast. Nu blir det barfota istället och det tror jag kommer att lyfta honom ytterligare en nivå.

I november vann Davidson Du Pont storloppet Prix de Bretagne som gav en startplats i årets upplaga av Prix d’Amerique och kan Franck Ouvrie som kör hästen servera honom en fin löpning så tror jag han blir svår att stå emot den sista biten.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 9 Face Time Bourbon som har vunnit 18 av 21 starter hittills. Han vann senast Criterium Continental i slutet av december när Campo Bahia som ledde det loppet galopperade fast utan den galoppen hade blivit tufft att vinna.

Björn Goop som körde Readly Express till seger 2018 har här chansen med Face Time Bourbon att ta ytterligare en seger i Prix d’Amérique om han kan få till en bra styrning.

En annan motståndare till Davidson Du Pont är titelförsvararen Belina Josselyn som Jean-Michel Bazire kör själv. Hon visade fin form när hon plockade hem Prix de Belgique senast. Löser det sig med positionerna så kan hon utmana om en framskjuten placering igen.

7 Davidson Du Pont
Prix d'Amerique 2020
Spel: Vinnare
Odds: 4.00 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip