Stryktipset 14/4 2017

Publicerad på 14 Apr 2018 - 03:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

14 Apr 2018 - 03:45

Förra veckan var tredje gången på fyra veckor som vi prickade dit 10 rätt. Förhoppningsvis så närmar vi oss 13 rätt så sakteliga. För ovanlighetens skull så var det de tre första matcherna som sprack förra veckan. Brukar ju annars vara luriga Championship som ställer till det medan Premier League oftast sitter. Får väl hoppas på en kombo denna vecka då med en kupong som lockar med sex matcher från engelska högsta ligan och även andra ligan bidrar med sex matcher. Kupongens avslutas med en match från allsvenskan som dragit igång och är ett av få vårtecken i vårt avlånga land. Nu till genomgången av veckans kupong som har en jackpot på 13 miljoner. 



Match 1

Tottenham - Manchester City X

(TTT 8-1-1)

Londongänget på samma poäng som Liverpool efter förra veckans seger borta mot Stoke. Ligaformen är det inget fel på. Sex raka vinster varav de tre senaste på bortaplan. Har en FA-cup semi att se fram mot snart men först denna match och en till i ligan. Tre man frånvarande pga skador. Danny Rose, Kyle Walker-Peters och Harry Winks. Manchester City hade chansen att säkra ligaguldet förra helgen men lyckades tappa 2-0 till 2-3 under andra halvleken och får nu känna sig jagade ett tag till. Champions League-äventyret tog slut i veckan då man inte kunde vända på steken mot Liverpool som skickade ut de ljusblå med sammanlagt 5-1. Så allt som allt har tidigare ostoppbara City fyra förluster på de sex senaste matcherna. Har en tyngre skadesituation är Hot Spurs då man saknar John Stones, Benjamin Mendy och Sergio Aguero. Dessutom är Fernandinho ej tillgänglig då brassen är avstängd.



Match 2

Burnley - Leicester 1

(TTT 10-0-0)

Tabellsjuan Burnleys glödheta anfallsduo Chris Wood / Ashley Barnes levererade inte förra helgen men då klev i stället Sam Vokes in och satte kvitteringen. Tre minuter senare avgjorde Jack Cork matchen så det finns bredd även i The Clarets. Om någon fortfarande är tveksam kan man ju kolla på skadelistan som innehåller namn som Robbie Brady, Steven Defour, Scott Arfield, Ben Mee och Jonathan Walters. Dessutom är både Johann Berg Gudmundsson och Georges-Kevin Nkoudou osäkra till spel. Målvakt Tom Heaton fick bänkplats senast men det ska nog till en rejäl plattmatch av Nick Pope för att Heaton ska ta över vantarna. Leicester dissade vi förra veckan efter den oförtjänta segern mot Brighton och mycket riktigt så blev det torsk mot Newcastle. Sex matcher kvar att spela men Europa-plats känns väldigt avlägset så motivationen nog ej på topp. Jamie Vardy femma i skytteligan men kommer inte nå ledande Salah om han inte gör hattrick i de resterande matcherna. Daniel Amartey och Matty James har fått sällskap i sjukstugan av Vincente Iborra klev av skadad efter 42 minuter senast. Saknar även viktige mittfältaren Wilfred Ndidi som är avstängd. Tror på en hemmavinst här. Wood & Barnes är två, Vardy ensam, 2-1 till Burnley.



Match 3

Crystal Palace - Brighton 2

(TTT 10-0-0)

Palace var senast på väg mot seger efter att Wilfried Zaha åter visat klass (borde väl platsa i ett bättre lag) och stänk dit en rökare med kvarten kvar. Höll dock ej distansen ut då man gick bort sig på en hörna i slutminuterna och fick nöja sig med ett kryss. Åker åter under strecket om Saints vinner sin hängmatch, men i skrivande stund är Palace ett Premier League-lag även nästa säsong. Manager Roy Hodgson hoppas på en offensiv boost till denna match i form av Christian Benteke och Alexander Sörloth som båda missade mötet med The Cherries där Zaha fick bilda anfallspar med grovjobbaren Andros Townsend. Även om Benteke & Sörloth kan spela så är skadelistan lång. Joel Ward, Scott Dann, Jason Puncheon, Bakary Sako och Jeffrey Schlupp ej tillgängliga. Brighton på 13e plats har sju poäng till godo på Southampton (sista gäng under strecket). Satte genom 1-1 mot Huddersfield stopp på förlustraden men besvikelsen över utebliven vinst måste ha varit stor. Jisses så många klara chanser laget missade och trots att en av missarna Davy Pröpper åkte på rött med kvarten kvar så var det The Seagulls som fortsatte framåt och skapade chanser. Extra surt var så klart att det insläppta målet var en klockren bjudning från annars säkre Shane Duffy som i sekunden han slog hemåtpassningen insåg sitt misstag. Tror Brighton kan bli en obehaglig överraskning för Palace och vi testar skrälltvåan som u-tips.



Match 4

Huddersfield - Watford X

(TTT 8-2-0)

Hemmalaget i usel form och har bara besegrat än uslare WBA på de sex senaste. Tre förluster i övrigt och i de två matcherna man kryssat i har man fått spela 11 mot 10 i (Swansea fick rött i min 11 och Brighton i min 74). Skapar i princip ingenting framåt och målet senast fick man genom en dundertavla av motståndarna. Ska vara helt ärlig och säga att laget inte känns som ett Premier League-gäng och om man lyckas fixa nytt kontrakt så är det troligen inte pga egen storhet. Okej nog sågande för den här gången (bara för det vinner väl Hudds med 5-0). Michael Hefele är på gång nu efter skada. Återstår att se om han kan medverka redan här. Danny Williams och Elias Kachunga fortfarande skadade. Tabelltolvan Watford inte heller i någon superform med tre förluster på de fyra senaste. På dessa fyra har laget släppt in åtta mål i andra halvleken. Man kan undra vad laget pysslar med i halvtid, tupplur, vinprovning eller så är det bara så att man inte håller för 90 minuter. Lagets brassar, opålitlige keepern Heurelho Gomes och stjärnanfallaren Richarlison bänkade senast av olika anledningar. Gomes har varit skadad och då har Udinese-lånet Orestis Karnezis lagt beslag på handskarna. Richarlison har enligt manager Javi Garcia visat trötthetstecken, ja tjena... snarare så att han lär sticka när man spelat klart säsongen. När det gäller skadeläget så är Craig Cathcart ok nu och redo att starta. Christian Kabasele ska testas sent med lär fixa fysen. Younes Kaboul, Tommie Hoban, Nathaniel Chalobah, Tom Cleverley, Gerard Deulofeu och Jerome Sinclair kvar på skadelistan. Lutar åt en målsnål historia. Watford har inte gjort mål borta på de fem senaste och Hudds har inte gjort mål hemma i tre av de fyra senaste. 0-0 ej otänkbart.



Match 5

Liverpool - Bournemouth

(TTT 10-0-0)

Fin form på Liverpool som är på god väg att nå final i Champions League. Efter ha skickat ut Manchester City med 5-1 sammanlagt väntar Roma i semin. En inte oöverkomlig uppgift där Mohamed Salah ställs mot sina forna lagkamrater. Senast i ligan vilade man flera spelare (bla Salah och Roberto Firminho) trots att det var derby mot Everton. Fick ändå med sig en pinne genom 0-0. Skador på Joe Gomez, Ragnar Klavan, Joel Matip, Nathaniel Clyne, Adam Lallana och Emre Can. Laget är fortfarande obesegrade hemma i ligan, sex kryss och tio segrar på sexton matcher. Bournemouth är obesegrade i sina två senaste bortamatcher. Josh King har satt straff i båda dessa. Blev även poängräddare senast då han höll sig framme på en hörna i slutet av matchen som även den slutade med kryss, faktum är att hela fyra av lagets sex senaste har varit oavgjorda historier. Adam Smith och Junior Stanislas skadade. Jordon Ibe missade mötet med Palace pga sjukdom men är nu åter. Tyrone Mings skadefri men långt i från matchform så det blir b-laget en tag framöver för den givmilde affärsmannen. Finns viss chans till poäng för The Cherries om Liverpool går på sparlåga men ettan först så klart.



Match 6

Swansea - Everton 1

(TTT 10-0-0)

Waleslagets hemmaform går inte av för hackor. Fyra raka på Liberty Stadium. Knep även en pinne borta senast mot WBA då Tammy Abraham kvitterade med kvarten kvar. Fyra poäng före 18e placerade Southampton och sex poäng upp till plats 10. Skador på Leroy Fer, Wilfried Bony och Renato Sanches som man skickat till ägarklubben Bayern Munchen för behandling. Har även en drös spelare som man ska testa sent. Angel Rangel, Martin Olsson, Mike van der Hoorn och Sam Clucas ska alla visa att de håller för spel innan match. Anfallaren Jordan Ayew tillbaka efter tre matchers avstängning. På nionde plats finner vi Everton som tog sin blott andra vinst på resande fot när Stoke besegrades med 2-1. Har efter det haft två tuffa hemmamatcher mot Manchester City (1-3) och Liverpool (0-0). Laget har svag målskillnad för att vara ett lag på övre halvan. 38-53 är minus 15 och det är i klass med bottenlagen Saints & Palace. Skador på Maarten Stekelenburg, Eliaquim Mangala, Mason Holgate, James McCarthy och Gylfi Sigurdsson. Får se om backen Ashley Williams tar plats i startelvan nu, var åter från avstängning senast men fick nöja sig med bänkplats då. Svårtippad match och om råd 1X2.



Match 7

Middlesbrough - Bristol City 1

(TTT 10-0-0)

Möte mellan två lag som är precis utanför topp 6 i Championship. Middlesbrough har 66 poäng och Bristol är en poäng bakom Boro. Duon Derby & Millwall ligger båda på 68 poäng så åtminstone hemmalaget kan vid vinst ta sig upp på play-off. Hemma på Riverside Stadium är Boro starka och har fem vinster på de sex senaste. Bara blivande Premier League-laget Wolves blev för svåra trots att man fick spela 11 mot 9 sista 20 minuterna. På tal om reducerat manskap så fick man själva spela med en man mindre senast redan efter 25 minuter då lagkapten Grant Leadbitter inte föregick med gott omdöme utan drog på sig två kort på sex minuter. Här är mittfältsjordfräsen avstängd och förväntas ersättas av Adam Clayton. Skada på Rudy Gestede och har även tveksamma spelare i Stewart Downing och Patrick Bamford som bara spelade en halvlek senast. Bristol City tog viktig seger senast mot Birmingham efter två raka förluster (Brentford 0-1 & 0-2 Millwall). Skyttekungen Bobby Reid en av målskyttarna mot Blues och viktigt att han kom igång efter sex matchers måltorka. Bara Hördur Magnusson och Bailey Wright som är hos medicinska teamet. Niclas Eliasson åter i truppen i alla fall och fick en kvart mot Millwall men senast fast på bänken. Ettan först.



Match 8

Norwich - Cardiff 1

(TTT 0-0-10)

14-14-14 nej det är ingen kod eller size utan det som Norwich har på sina 42 matcher. Det har gett 56 poäng och en plats i mitten av tabellen. Föga oväntat så har laget även en förlust, en vinst och ett kryss på de tre senaste. Stor förlust mot QPR som också är ett mittlag, vinst mot topplaget Aston Villa och senast kryss mot bottengänget Sunderland. Nej lättlästa är då sannerligen inte kanariefåglarna. Skapade mängder av farliga chanser senast men brände alla utom sista sparken som Ivo Pinto satte bakom Sunderlandkeepern. Drog på sig onödig straff som dock brändes av Black Cats anfallaren Aiden McGeady. Om bara Norwich kan hålla fokus och sätta chanserna man skapar så kan man slå vilket lag som helst i serien. Skadeläget är att Tom Trybull, Louis Thompson, Matt Jarvis och Marco Stiepermann är skadade. Onel Hernandez är även han skadad men ska testas sent för att se om det kan bli tal om spel. Marley Watkins dras med sjukdom som gjort att han missat de två senaste matcherna. Är åter tveksam till spel här. Cardiff har inte haft några rolig matcher mot Midlandslagen Wolves och Aston Villa. Först 0-1 mot vargarna där man lyckades missa TVÅ straffar på övertid. Mot Villa var man det klart bättre laget men släppte in 0-1 med fem minuter kvar. Då Fulham bara vinner och vinner så har Cardiff (tillfälligt?) tappat direktplatsen. Har få skador i laget men Jazz Richards & Joe Ralls kan ej medverka. Sen test på Callum Paterson. Skrällettan lockar mest men om råd gardera upp matchen.



Match 9

Barnsley - Bolton 1

(TTT 9-1-0)

Superviktigt bottenmöte i Championship. Hemmalaget precis under strecket medan bortalaget är sista laget ovanför samma streck. Barnsley har si så där form. En vinst, två kryss och två förluster på de fem senaste. Tycker att spelare som Ethan Pinnock och Tom Bradshaw borde platsa i laget men båda verkar ha svårt att ta plats i startelvan för närvarande. Tyvärr blev man tvungen att skicka tillbaka mittfältaren Joe Williams till ägarklubben Everton då han är skadad och ej kommer spela mer den här säsongen. På pluskontot är att man får åter Matt Mills, George Moncur och Mamadou Thiam till denna match. Har sen test på Zeki Fryers men i övrigt alla tillgängliga om vi bortser från andrekeepern Nick Townsend. Bolton kommer till Oakwell med fyra raka förluster. Är mållösa i de tre senaste och det funkar ju inte om man vill hänga kvar i Championship. Kan ha sålt bort kontraktet när man släppte Gary Madine till Cardiff i vintras. Dock bara Jan Kirchhoff skadad så manager Phil Parkinson kan möblera om i startelvan nästan hur han vill. Dock tveksamt om det räcker och vi ger hemmalaget tipset.



Match 10

Nottingham - Ipswich X

(TTT 10-0-0)

Forest har nio poäng till godo på Barnsley under strecket men kan inte vara på säkra sidan än. Har enorma problem med att göra mål. Sex raka utan att näta är uselt. Lyckades hålla nollan i de tre första men eftersom man släppt in mål i de tre senaste har det bara blivit tre ynka poäng på dessa sex och då kryper så klart nedflyttningshotet närmare. Tufft att låta bördan vila på ynglingen Ben Breretons axlar. Men med Daryl Murphy skadad så finns det inte många alternativ. Övriga skadade är Chris Cohen, Joe Worrall, David Vaughan och Ashkan Dejagah. Tabelltolvan Ipswich tog med 1-0 vinsten över Barnsley farväl av managern Mick McCarthy. Den som leder laget säsongen ut är Bryan Klug. Kommer troligen låta några unga spelare få chansen. Barry Cotter (19) och Chris Smith (20) tillbakakallad från lån i Chelmsford är aktuella för startplatser. Som så ofta är skadelistan lång för Tractor Boys. Dean Gerkan, Luke Chambers, Andre Dozzell, Dominic Iorfa, Adam Webster, Emyr Huws, Teddy Bishop, Tom Adeyemi, Joe Garner och David McGoldrick är alla borta. Tror Forest är det mer motiverade laget men vem ska göra målen? Vi kör på kryss som u-tips.



Match 11

Queens Park Rangers - Preston 1

(TTT 6-0-4)

QPR blandar och ger. 3-1 borta mot Villa, 2-2 borta mot Fulham, 0-1 borta mot Reading, 4-1 hemma mot Norwich, 0-4 borta mot Hull och senast 4-2 hemma mot Sheffield W. Hemma på Loftus Road är man svårslagna och har endast förlorat 5 av 21 spelade. Har försvararen Nedum Onuoha avstängd. Skador stör på Grant Hall, Joel Lynch och David Wheeler. Har redan annonserat att man ska rensa i truppen efter säsongen och 32-åringarna James Perch och Jamie Mackie är bland de icke önskvärda. Preston har fortfarande chans att nå play-off men fem poäng kan bli tufft att ta igen. Dessutom ska fyra lag passeras på vägen till topp 6. Får här hoppas att bortaformen vänder. Endast fem förluster på resande fot under säsongen men två av dem har kommit i de senaste. Ska testa Darnell Fisher och Sean Maguire innan match och även Daniel Johnson som var sjuk senast måste genomgå fys innan match. Här kan hemmafavör bli avgörande och kanske har Preston redan gett upp hoppet om play-off, så ettan först.



Match 12

Reading - Sunderland 1

(TTT 10-0-0)

Reading på 19e plats är långt ifrån klara för vidare spel i Championship nästa säsong. Var ju som vi minst ett mål från att ta sig upp i Premier League förra säsongen och nu slåss man för överlevnad i botten av ligan. Hade nio raka utan vinst men på de fyra senaste har man i alla fall vunnit två om än bara med 1-0 (QPR & Preston). Noterbart är att man fått utvisning i tre av dessa matcher. Yann Kermorgant tog två gula mot QPR, Dave Edwards plockade tidigt två gula mot Aston Villa och senast mot Fulham var det Leandro Bacuna som tog rött på övertid. Bacuna är avstängd här men Edwards kommer åter från sin avstängning. Har trubbel i backlinjen då Tyler Blackett dras med sjukdom, Tommy Elphick, Paul McShane, Axel Andresson och Stephen Quinn alla är skadade. Dessutom saknas Jordan Obita och Garath McCleary framåt. Nästjumbon Sunderland är fortsatt svaga men kunde ha haft sex poäng istället för två i de senaste matcherna. Utnyttjade inte Leeds svaga form fullt ut och senast mot Norwich så storspelade målvakten Lee Camp men framåt så missade man straff och på slutet så tillät man motståndarna att göra mål i 89e minuten. Sex poäng upp till säker mark är mycket för ett lag som bara vunnit sex matcher under hela säsongen. På bortagräs har man 4-8-9 så känner sig nog inte slagna på förhand mot ett nervöst Reading. Skador på Robbin Ruiter, Jonny Williams, Tyias Browning och Duncan Watmore. Ska även testa Adam Matthews, John O'Shea, Lynden Gooch, Paddy McNair och Marc Wilson sent. Kan således vara klokt att kolla laguppställningarna innan man bestämmer sig för tecknen i matchen.



Match 13

Häcken - Dalkurd 2

(TTT 10-0-0)

Göteborgsgänget inledde med att straffa Kalmar hemma med 1-0. Var ingen supertrygg seger men tre poäng in på kontot. Senast blev det moll i Stockholm då BP blev för svåra. Drog dessutom på sig två utvisningar, båda röda korten kom efter man gett igen efter själva fått frispark. Alexander Faltsetas fick frispark efter själv fått en smäll men manglade sedan ner en motståndare och kortet var solklart. Daleho Irandust fick också han frispark men lackade till och knuffade omkull sin motståndare med ett andra gult kort som belöning. Båda dessa herrar är här avstängda och därmed måste Andreas Alm skaka fram två nya mittfältare. Skador på Christoffer Källqvist och Juhani Ojala. Dalkurd inledde med 0-2 borta mot guldkandidaten AIK men tog senast en stark trea mot norrlandsrivalen Östersund. Ständige talangen Mohamed Turay satte två av målen och kan bli en obehaglig överraskning för Häcken-försvaret om han bara har fokus på rätt saker i matchen. Åkte på rött senast han spelade mot Häcken då i AFC Eskilstuna-tröjan. Bara Alexander Ekblad på skadelistan. Skrälltvåan till 20% lockar mest.


STRYKTIPSET (216-raders)

1. Tottenham - Manchester City 1X2
2. Burnley - Leicester 1
3. Crystal Palace - Brighton 1 2
4. Huddersfield - Watford X
5. Liverpool - Bournemouth 1X
6. Swansea - Everton 1X2
7. Middlesbrough - Bristol C 1
8. Norwich - Cardiff 1X2
9. Barnsley - Bolton 1
10. Nottingham - Ipswich X
11. Queens PR - Preston 1X
12. Reading - Sunderland 1
13. Häcken - Dalkurd 2

Lycka till med raderna.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto