Europatipset 26/3

Publicerad på 25 Mar 2017 - 22:10

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Mar 2017 - 22:10

Man kan alltid lita på att söndagens europatips bjuder på jackpot. Denna gång slåss vi om 3,5 miljoner. VM-kval, med Lasse Lava in action, italienska Serie B och spanska Segunda Divison ska vi sätta tänderna i för 13 rätt. Som vanligt hittar vi en hel del streckvärde i de lägre divisionerna!


Nordirland - Norge 1
Det mesta talar egentligen för Nordirland här. Hemmalaget har en fantastisk statistik hemma på Windsor Park. Innan torsken i träningsmatchen mot Kroatien i november hade Nordirland 11 raka utan förlust. Fem raka utan insläppt mål. Norge kontrar med en poäng på de senaste sju bortamatcherna…nu måste norrmännen vinna för att ta in på Nordirland som är tvåa i gruppen, fyra poäng före. En detalj som gör att man ändå vill helgardera denna match är Norges byte av förbundskapten. Herr Lagerbäck gör nu sin premiär med Norge och den mannen har stått för större under än tre poäng mot Nordirland.

Armenien - Kazakstan 1
Bottenmöte i grupp E. Armenien kommer från två raka hemmavinster. 3-2 mot Montenegro i VM-kvalet och samma siffror i en träningslandskamp mot Island. Ska visserligen vara favoriter, men inte så stora som streckprocenten ger sken av. Kazakstan har inte vunnit än i kvalet, men har å andra sidan mäktat med att ta poäng av både Polen och Rumänien. Gardering om man går för miljonerna.

Montenegro - Polen 2
Polen toppar grupp E med tre vinster och en oavgjord. Slog Rumänien med starka 3-0 i senaste kvalmatchen och har givetvis massa kvalitet i laget, med Lewandowski som frontfigur. Montenegro har dock imponerat hittills och är tvåa i gruppen med sina sju poäng. Har bland annat slagit Danmark borta, kryssat mot Rumänien och utklassat Kazakstan hemma med 5-0. Polen går givetvis först, men frågan är hur hårt streckade de kommer bli? Kan vara läge att smyga med krysset.

Rumänien - Danmark 2
Mycket viktig match för trean och fyran i grupp E. Ingen har råd att förlora. Danmark gjorde en bra insats borta mot Polen där man nosade på poäng. Rumänien har inte riktigt kommit upp i form efter EM i somras. Förutom 5-0 borta mot Armenien så har det varit rätt trötta insatser. Nu är deras spanienproffs, anfallaren Florin Andone, avstängd med. Fördel Danmark. Men här garderar vi så mycket vi har råd med.

England - Litauen 1

Lagen var även i samma grupp i EM-kvalet senast. Då vann England båda mötena med 3- och 4-0. Lituaen ska nog ses som det bästa av baltländerna och har tagit ett par fina poäng på bortaplan, bland annat 1-1 mot Skottland i detta kval. Förlorade med 3-0 mot Tjeckien i en träningsmatch i veckan. Liknande siffror nu?

Malta - Slovakien 2
Fyra raka torsk och målskillnad 1-10 är Maltas facit så här långt i VM-kvalet. När Slovakien, med härföraren Marek Hamsik, kommer på besök blir det ytterligare en förlust till samlingen.

Skottland - Slovenien X
Trots en trupp med ett gäng habila spelare från Premier League och Championship så har Skottland inte fått till det alls i detta VM-kval. Måste nu vinna för att ens ha en liten chans på VM i Ryssland. Slovenien har däremot imponerat. Inte minst med vinst mot Slovakien och kryss hemma mot England. Har bra chans på minst en pinne.

Spal 2013 - Frosinone 1
Rykande toppmöte i Serie B mellan ettan Spal och tvåan Frosinone. Spal har bara en torsk hemma på Stadio Paolo Mazza denna säsong och 20 raka utan förlust totalt. Hemmaplan betyder mycket här. Frosinone vann mötet med 2-1 hemma i höstan, men är inte alls lika vassa på bortagräs där man bara vinner var tredje match i ligan. 1X ska räcka.

Bari - Novara 2
Novara gästar det gamla svensklaget Bari med en glödande form i ryggen, nio raka utan förlust. Bara en poäng skiljer Bari och Novara i tabellen, båda ligger på playoff-plats. Bari vann starkt hemma mot Frosinone senast. Är dock hårt kryssat av folket. Vi vill gå för lite större pengar och hittar form-chansningen på Novara.

Vicenza - Brescia 1
Brescia är totalt iskalla på resande fot. En vinst på hela säsongen och på de tio senaste bortamatcherna har de lyckats skrapa ihop två poäng. Trots att Vicenza envisas med att kryssa mer än varannan match hemma så får laget förtroendet.

Cadiz - Tenerife 1
Vidare till Segunda division. Trean och fyran i tabellen drabbar samman. Cadiz ett av ligans bästa hemmalag, något Tenerife också är. Bara vunnit tre matcher borta i år. 1X.

Elche - Zaragoza X
Två gamla La Liga-lag som inte räcker till för finrummen längre. Zaragoza har varit en negativ överraskning i år och ligger bara tre poäng över nedflyttning. Kommer kriga hårt här. Elche harvar i mittenlandet och måste prestera en mäktig spurt om det ska kunna bli playoff. Har tre raka hemmakryss nu och tycks alltid spela täta matcher. Luktar delad pott.

Mirandes - Huesca 1
Mirandes ligger sist i Segunda, men har fortfarande chansen att klara sig kvar. Lär vara desperata hemma på Estadio Municipal. Huesca slåss för att komma över ett annat sträck, har en pinne upp till playoff. Har dock sin mittbacksklippa och lagkapten Lopez avstängd här. Mirandes duktigt understreckade så vi börjar med den desperata ettan, trots tveksam form.


Omgångens kassaskåp

England

Det känns aldrig säkert att spika England oavsett motstånd. Ställde upp med en 3-4-3 uppställning i träningsmatchen borta mot Tyskland i veckan där det blev torsk med 1-0. Såg dock helt ok ut och det är en uppställning som bör passa mot ett tillbakadraget Litauen. Litauen får dessutom klara sig utan sin backklippa Freidgeimas, som är avstängd. Frågan är väl bara om det blir 2-3 eller 4-0?

Varningens finger!

Slovenien

Slovenien har verkligen fått ihop sitt anonyma lagbygge till detta VM-kval. Fyra poäng mot Slovakien och England imponerar. Skottland har gjort det motsatta. Torskade stort mot Slovakien och England och fick bara 1-1 hemma mot Litauen. Nu tycks de ändå bli stabila streckfavoriter. Men Slovenien har alla chanser i världen att sätta spiken i kistan för skottarnas VM-drömmar.


Lilla raden 216r

1. Nordirland-Norge 1x2
2. Armenien-Kazakstan 1x
3. Montenegr-Polen 2
4. Rumänien-Danmark 2
5. England-Litauen 1
6. Malta-Slovakien 2
7. Skottland-Slovenien X
8. Spal 2013-Frosinone 1x
9. Bari-Novara 1x2
10. Vicenza-Brescia 1
11. Cadiz-Tenerife 1x
12. Elche-Zaragoza 1x2
13. Mirandes-Huesca 1


Stora raden 1296r

1. Nordirland-Norge 1x2
2. Armenien-Kazakstan 1x
3. Montenegr-Polen 2
4. Rumänien-Danmark x2
5. England-Litauen 1
6. Malta-Slovakien 2
7. Skottland-Slovenien 1x2
8. Spal 2013-Frosinone 1x
9. Bari-Novara 1x2
10. Vicenza-Brescia 1
11. Cadiz-Tenerife 1
12. Elche-Zaragoza 1x2
13. Mirandes-Huesca 1x

Spela på Stryktipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto