Europatipset 28/3

Publicerad på 27 Mar 2017 - 21:40

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Mar 2017 - 21:40

Tisdag och Europatips! Dagens rad bjuder på ett gäng luriga träningsmatcher från Europas fotbollslandslag, lite härlig League One i England och fotbollsgodis från det Sydamerikanska VM-kvalet.

1. Portugal - Sverige 1
Sverige får en fin värdemätare mot EM-mästarna Portugal i Madeira. Som vanligt i träningsmatcher lär lagen gå runt på spelare. Det bör vara till Portugals fördel, då de har en större bredd på truppen. Båda lagen kommer från stora hemmavinster i helgens VM-kval. Ronaldo gjorde två baljor hemma mot Ungern, vinst 3-0. Sverige kan mycket väl få med sig en pinne mot ett Portugal som kanske inte går på full maskin, men då folket alltid överstreckar de blågula finns det värde i spikettan.

2. Frankrike - Spanien 1

Svårtippat tungviktsmöte i denna träningsmatch. Båda lagen toppar sina VM-kvalgrupper. Frankrike lär dock vilja visa hemmapubliken på Stade de France vad de går för, samtidigt som Spanien haft svårt att slå de bästa lagen på bortaplan senaste året. (Kryssat mot England och Italien.) 1X känns tryggt.

3. Holland - Italien X
Holland sparkade förbundskapten Danny Blind efter den pinsamma bortatorsken mot Bulgarien med 2-0 i helgen. Behöver komma snabbt på fötter om VM-biljetten inte ska rinna helt ut i sanden. Har mycket att bevisa för hemmafansen här och kommer att kriga, trots att det är en träningsmatch. Hemmaspelarna kommer säkerligen vilja visa den nya förbundskaptenen att de hör hemma i startelvan. Italien ligger på samma poäng som ettan Spanien i sin VM-kvalgrupp. Känns trygga, men tar inte alltid fram det bästa när det inte står något på spel. Helgardera helst.

4. Irland - Island 1
Irland blev omsprungna av Serbien som tabelletta i VM-kvalgrupp D efter 0-0 hemma mot Wales i helgen. Har annars imponerat i detta EM-kval. Island håller inte riktigt samma nivå som innan och under EM, men har ändå en stabil andraplats i sin kvalgrupp bakom Kroatien. Kom undan med nöd och näppe borta mot Kosovo, vinst 2-1, i helgen. Jämn match att vänta, men ettan först.

5. Österrike - Finland 1
Österrike har inte alls klarat av att hålla samma nivå i VM-kvalet som EM-kvalet där de vann Sveriges grupp, ligger bara fyra nu. I helgens match mot Moldavien hade laget svårt att få in bollen trots hårt tryck. Inte förrän med kvarten kvar kom 1-0, och sedan 2-0 på övertid. Finland har bara en poäng i årets VM-kval, 1-1 hemma mot Kosovo. Men de har inte åkt på några stora torskar. Förlorade bara med uddamålet borta mot Ukraina och Island. Vanligtvis stark etta, men krysset ska med om det ska till storvinst.

6. Oxford-Bury X
Oxford har fortfarande en liten chans att nå playoff, men då måste vinsterna börja komma. 0-0 i veckan borta mot Northampton. Tråkig hemmastatistik med fyra torsk på de fem senaste. Bury ser ut att klara kontraktet och är inne i en fin formkurva. Kan absolut skrälla här.

7. Sheffield United - Millwall 2
Sheffield United går som tåget och har i praktiken redan fixat en direktplats Championship nästa säsong, har nu tio poäng ner till playoffplatsen. Millwall däremot har betydligt mer att spela för. Ligger nu sjua i tabellen, tre poäng upp och en match mindre spelad än sexan Southend som har den sista playoff-platsen. Till låg procent är Millwall ett kul skrällförslag.

8. AFC Wimbledon - Rochdale 2
Rochdale skötte sig utmärkt i veckan borta mot Chesterfield och vann med stabila 3-1. Jagar playoffplats. Wimbledon såg betydlig tröttare ut i förlusten hemma mot Southend med 2-0. Har inget att spela för i mitten av tabellen. Form och motivation på Rochdales sida. Tvåa.

9. Bolivia-Argentina 2

VM-kvalet i Sydamerika har fem omgångar kvar och viktiga poäng står på spel. Argentina ligger är bara två poäng från att missa VM och måste verkligen ta tre poäng mot ett av gruppens sämre lag. Messi och hans kamrater har dock inte imponerat hittills. 1-0 mot Chile hemma senast genom en straff. Bara vunnit två av sex bortamatcher hittills. Kan få det tufft igen.

10. Brasilien-Paraguay 1
Brasilien är tillbaka i gammalt gott slag. Leder Sydamerikas VM-kvalgrupp i överlägsen stil. Hemma har man idel segrar på slutet, bland annat 3-0 mot Argentina. Paraguay ska inte räcka till här.

11. Chile-Venezuela 1

Chile har kniven på strupen. Ligger sexa i gruppen och måste vinna hemma mot bottenlaget Venezuela om det ska finnas chans till VM. Besitter hög kvalitet på spelarmaterialet med Alexis Sanchez och Arturo Vidal i främsta ledet. Ska vinna detta enkelt på hemmaplan där man är starka. De senaste fyra mötena kan vara en fingervisning, 4-0 i matcher till Chile och 14-1 i målskillnad. 3-0?

12. Equador-Colombia 1
Ruggigt viktig möte i kampen om VM-biljetten. Colombia innehar den fjärde och sista direktplatsen. Equador skuggar en poäng bakom på kvalplats. Equador är ett av världens starkast hemmalag när de spelar i sin hemmaborg på 2880 meters höjd över havet. Colombia har inte vunnit här på 20 år. Bara en torsk för hemmalaget på de tolv senaste, den kom mot Brasilien. Nu tre raka vinster med 9-1 i målskillnad. Till låg procent ser spikettan högintressant ut.

13. Peru-Uruguay
Hemmaplan betyder mycket i det Sydamerikanska mästerskapet, så trots att Uruguay får tillbaka sin storstjärna Suarez från avstängning och har en anfallspartner i världsklass, Cavani, vid sin sida så är det ingen enkel match som väntar. Peru spelade bland annat 2-2 hemma mot Argentina nyligen och Uruguay har bara en bortavinst på sex försök i detta kvalspel. Gardera.


Veckans kassaskåp

Chile

Spelarmaterial i världsklass möter ett Venezuela som bara tagit en pinne på bortaplan under detta VM-kval. Chile måste dessutom gå för vinst då VM-biljetten är i fara. Statistiken säger dessutom 14-1 och fyra raka vinster för Chile i de senaste inbördes mötena.

Varningens finger!

Millwall

Möter ett Sheffield United i ”rätt” läge. Serieledarna är i stort sett klara för direktavancemang. Millwall släpper, sin senaste bortamatch till trots då det blev 3-3, in väldigt lite mål och är svårslagna. Är nu snubblande nära en playoff-plats och kommer gå för vinst. Visade i FA-cupen att man kan stå upp mot bra lag, då Millwall slog ut hela tre (!) Premier League-klubbar.


Lilla raden 144r

1. Portugal-Sverige 1
2. Frankrike-Spanien 1x
3. Holland-Italien 1x2
4. Irland-Island 1
5. Österrike-Finland 1x
6. Oxford-Bury X
7. Sheff.U-Millwall 1x2
8. AFC Wimb.-Rochdale 2
9. Bolivia-Argentina x2
10. Brasilien-Paraguay 1
11. Chile-Venezuela 1
12. Equador-Colombia 1
13. Peru-Uruguay x2


Stora raden 1296r

1. Portugal-Sverige 1
2. Frankrike-Spanien 1x
3. Holland-Italien 1x2
4. Irland-Island 1x
5. Österrike-Finland 1x
6. Oxford-Bury 1x2
7. Sheff.U-Millwall 1x2
8. AFC Wimb.-Rochdale 2
9. Bolivia-Argentina x2
10. Brasilien-Paraguay 1
11. Chile-Venezuela 1
12. Equador-Colombia 1
13. Peru-Uruguay 1x2

Spela på Stryktipset - klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto