Europatipset ons 13/12

Publicerad på 12 Dec 2017 - 22:43

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Dec 2017 - 22:43

December är en hektisk fotbollsmånad och vi har flera topplag i farten på veckans Europatipskupong. För den som söker hög utdelning behöver underdogsen leverera ordentligt den här onsdagen om det ska bli klirr i kassan.


1. Newcastle - Everton 1
Ett formsvagt Newcastle i behov av poäng välkomnar Everton till St James’ Park. Everton kommer från ett Merseysidederby mot Liverpool, där de var helt utspelade, men fick med sig 1-1. Everton backade lågt och visade upp ett idéfattigt spel under nye tränaren Sam Allardyce. Med det de har visat under denna säsongen ska de knappast vara bortafavoriter här. Strecka bort Everton helt. 1X!


2. Southampton - Leicester 1
Southampton höll länge sin ledning mot Arsenal i helgen, men fick tillslut kapitulera när Giroud kvittera med två minuter kvar. Det här var fjärde matchen på rad som The Saints har stått för en stark insats. Ett annat lag som är på gång just nu är Leicester som kommer till den här matchen med tre reka segrar i ryggen. Det kommer bli en speciell match för lagets tränare Claude Puel som blev sparkad från Southampton i slutet på förra säsongen. Allt värde ligger på hemmalaget och The Foxes streckas bort helt trots en revanschsugen tränare i bortalaget. 1X!


3. Swansea - Manchester City 2
Nästjumbon Swansea mot överlägsna ligaledarna Man City. Svanarna tog en nödvändig seger i helgen, men här kan de bara glömma nya poäng. Pep Guardiolas ljusblå maskin tar en enkel rutinseger i Wales den här veckan. Bombsäker tvåa!


4. Liverpool - West Bromwich 1
Liverpool var som sagt ruggigt bra i Merseysidederbyt men fick bara med sig 1-1. Det var en märkbart frustrerad Jurgen Klopp efteråt som bekräftar att han känner viss press just nu. Hans lag står ofta för väldigt imponerande insatser, men tappar emellanåt dyrbara poäng på grund av en för dålig backlinje. Om W.B.A lyckas hålla tätt länge kan Liverpool snabbt börja bli desperata i sitt spel. Plocka därför med rensarkrysset till ettan!


5. Manchester United - Bournemouth 1
Manchester United föll tungt i helgens derby mot City och får nu ha siktet inställt på att lösa en topp-4 placering i första hand. I helgens match var United riktigt uddlöst och var i långa stunder utspelade på Old Trafford. Det syntes tydligt att United saknade Pogbas skicklighet på mitten. Han saknas fortsatt här och av det United visat på slutet går det inte att lita på de här. Förra säsongen slutade det här mötet 1-1 trots att Mourinhos lagbygge hade en man mer i halva matchen. Måla på med alla tecken och hoppas på Bournemouth!


6. Tottenham - Brighton 1
Tottenham stod för en överkörning senast när de slog stackars Stoke med 5-1. I den matchen gjorde Kane två nya mål och han är nu ett mål bakom Salah i skytteligatoppen. Här lär han sikta på fler strutar när ett svagt Brighton står på andra sidan. The Seagulls inledde säsongen piggt men har verkligen gått ned sig på slutet. Fem raka utan seger har det blivit och efter denna match lär det vara sex. Tottenham vinner enkelt!


7. West Ham - Arsenal 2
West Ham chockade i helgen och slog Chelsea hemma med 1-0. Det innebar också att lagets dystra svit på sex raka utan seger äntligen tog slut. Nu väntar ett till topplag när Arsenal besöker Olympiastadion i ett nytt Londonderby. Den inbördes statistiken väger tungt åt bortalaget här. Arsenal har vunnit åtta av de tio senaste mötena mellan lagen och öst in mål mot just West Ham. Tvåan är riktigt streckvärd och spikas utan tvekan!


8. Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1
Under nya tränaren Heiko Herrlich har äntligen Bayer Leverkusen hittat stabilitet. Laget är nu obesegrat i tio raka matcher och ser taktiskt bättre ut. Leverkusen har tredje bästa offensiven i Bundesliga och är obesegrade hemma på BayArena såhär långt. Hemma mot ett svajigt Werder Bremen har man fin vinstchans och erbjuder bra värde. Spika ettan!


9. Hertha Berlin - Hannover 1
Hertha Berlin åkte nyligen ut från Europa League och tränaren Pal Dardai har nu meddelat att det är fullt fokus på ligan. Laget inledde med att stå för en stark prestation i 1-1 matchen borta mot Augsburg. Hannover tog en fin skalp i helgen när de slog Hoffenheim på hemmaplan. På bortaplan har de dock förlorat fyra av de fem senaste. Det här kan säkert bli jämnt men Hertha ser streckvärt ut och ska ha en bra chans på hemmagräs. Etta!


10. Schalke - Augsburg X
Schalke har haft svårt att vinna på slutet och kommer till den här matchen med tre raka kryss i ryggen. Nu när vinterbreaket i Bundesliga närmar sig blir det här en viktig match att sätta sig i position för våren. Schalke ligger just nu trea och siktar på en Champions League-plats i vår. Här finns det dock stor chans till poängtapp. Augsburg har bara två förluster på bortaplan den här säsongen där den ena var mot omöjliga Bayern München. Deras defensiva taktik kombinerat med ett sylvasst kontringsspel passar sig väldigt bra på resande fot. Schalke är för högt streckade här. Plocka med alla tecken!


11. Milan - Hellas Verona 1
Åttondelsfinal i Coppa Italia. Milan har startat nya äventyret under Gennaro Gattuso med en seger, en oavgjord och en förlust. Spelmässigt har det inte skett några stora förändringar och här kan de mycket väl få problem. Hellas Verona har allt att vinna här och har uppåtgående form. Senaste tiden har målskyttet kommit igång och de blågula har gjort två mål i fyra av sina fem senaste. Plocka med alla tecken om plånboken tillåter och hoppas på en cupskräll!


12. Lille - Nice 1
Åttondelsfinal i franska ligacupen. Bielsas Lille har spelat upp sig senaste tiden och tagit ett par nödvändiga segrar i ligan. Dyra anfallsvärvningen Nicolas Pepe har stått för flera viktiga mål och väntas starta på topp även här i cupen. Nice har också gått bra på slutet men brukar ha svårt att vinna på bortaplan. Lille är något understreckat och får utgångstecknet. Gardera med krysset!


13. Montpellier - Lyon 1
Det ska även spelas åttondelsfinal i ligacupen på Stade de la Mosson i Montpellier på onsdagen. Det orangeblåa hemmalaget har visat strålande form under en längre tid nu och har bara en förlust på de tio senaste. Hemma har de dessutom ingen förlust mot något av topplagen, både PSG och Marseille har fått vända hem utan tre poäng. Lyon har hög kapacitet men det känns tveksamt hur högt de prioriterar cupspelet. 1X!


Kupongens kassaskåp


Tottenham
Spurs är flera klasser bättre än Brighton just nu och ska inte kunna förlora mot nykomlingarna här. Tottenham spelar en fantastisk fotboll för tillfället och skapar mängder med vassa målchanser i match efter match. Här vinner Pochettinos lagbygge enkelt!


Varningens tecken


Augsburg
Det skiljer bara tre poäng mellan Augsburg och Schalke inför denna omgång, trots det är Augsburg streckade långt under 20 procent. Lägg därtill att Augsburg är ett av ligans bästa bortalag. Plocka med tvåan tidigt!


Lilla raden 144 rader
1. Newcastle - Everton 1x
2. Southamp. - Leicester 1
3. Swansea - Man City 2
4. Liverpool - West Brom 1
5. Man U - Bournemouth 1x
6. Tottenham - Brighton 1
7. West Ham - Arsenal 2
8. Leverkusen - W.Bremen 1
9. H.Berlin - Hannover 1
10. Schalke - Augsburg 1x2
11. Milan - H.Verona 1x2
12. Lille - Nice 1x
13. Montpellier - Lyon 1x


Stora raden 864 rader
1. Newcastle - Everton 1x
2. Southamp. - Leicester 1x
3. Swansea - Man City 2
4. Liverpool - West Brom 1x
5. Man U - Bournemouth 1x2
6. Tottenham - Brighton 1
7. West Ham - Arsenal 2
8. Leverkusen - W.Bremen 1
9. H.Berlin - Hannover 1
10. Schalke - Augsburg 1x2
11. Milan - H.Verona 1x2
12. Lille - Nice 1x
13. Montpellier - Lyon 1x

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto