Europatipset sön 10/12

Publicerad på 10 Dec 2017 - 09:34

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Dec 2017 - 09:34

Vilka matcher det är den här söndagen på Europatipset. Vi har både ett Manchester-derby och Merseyside-derby på kupongen, samtidigt som det bjuds på härliga matcher från bland annat La Liga, Serie A och Eredivisie. Med så många fina fajter så kan vi räkna med hög omsättning på tipset och mycket pengar i potten!


1. Manchester United - Manchester City 2
Kupongen inleds med den fetaste matchen den här helgen. I Premier League har City rusat iväg ordentligt i topp och vid seger här känns det som de avgör guldracet redan nu. City är så pass bra just nu att de skulle kunna göra som Arsenal säsongen 03/04 och gå obesegrade. Det här är det största testet för Pep Guardiolas lagbygge den här säsongen, men sett till hur laget presterar kliver man in som rättmätig favorit. Hemmalaget United är åtta poäng bakom City och Mourinho lär inse att laget måste gå för segern här. Det lär öppna upp ännu mer för City som sett till streckningen får mitt tecken. City erbjuder riktigt fint värde och spikas tidigt!


2. Liverpool - Everton 1
Ett Merseyside-derby väntar oss med heta känslor på planen och bra stämning på läktaren. Liverpool värmde upp inför det här mötet genom att slå Spartak Moskva med hela 7-0 i Champions League. I den matchen gjorde Firmino, Salah, Mane och Coutinho mål, så samtliga kommer med gott självförtroende till den här matchen. Everton har sett lite bättre ut i de senaste matcherna under Sam Allardyce ledning, men sett till lagets spel över hela säsongen ska de vara chanslösa. Laget har skadeproblem i backlinjen och får Liverpool in ett tidigt mål här kan det mycket väl rinna iväg ordentligt. Ettan är högt streckad, men det är den med rätta. Egentligen ingenting talar för Everton här. Liverpool vinner!


3. Real Betis - Atletico Madrid X
Betis tränare Quique Setien börjar bli ordentligt pressad just nu efter fem raka matcher utan seger och allmänt svaga prestationer från hans lag. Laget brukar dock kunna stå för riktigt starka insatser hemma på Estadio Benito Villamarin. Den här säsongen har det grönvita laget från Sevilla bara förlorat en match av sju på hemmaplan och Atletico kommer få se upp. I veckan spelade Atletico Madrid 1-1 mot Chelsea i en match där man länge slet hårt för att försöka ta sig vidare från gruppspelet. Den matchen och besvikelsen över att missa CL-slutspel kan säkert avspegla sig i prestationen här. Simeones lag är alldeles för högt streckade sett till förutsättningarna. Alla tecken!


4. Levante - Athletic Bilbao 2
Levante har bara en förlust på sina fyra senaste. Det är dock tydligt att den fina offensiven laget hade i början på säsongen har försvunnit. Just nu hackar Levantes anfallsspel ordentligt och de har svårt att komma till bra målchanser. För att lösa målskytteproblemen tog laget in Enes Unal för ett par veckor sedan, men han har inte riktigt varit den injektion laget hade hoppats på. Athletic Bilbao vann i veckan i Europa League borta mot Zorya och tog tillsammans med Östersund sig vidare från gruppen. För stunden är baskerna det betydligt bättre laget och ser vi till streckningen erbjuder de också fint värde. Utgå med tvåan på Bilbao och plocka även med krysset på de lite större systemen!


5. Villarreal - Barcelona 2
Den gula ubåten Villarreal har förlorat tre av sina fyra senaste matcher (alla tävlingar) och är på väg mot en formsvacka. I veckan förlorade laget hemma mot Maccabi Tel Aviv efter en usel insats. Det var dock ett par spelare som vilade i den matchen med tanke på att Villarreal redan var klara för slutspel. Barcelona kommer till den här matchen med två raka oavgjorda och är riktigt sugna på en trepoängare nu så inte deras ledning krymper. Prestationerna har varit bra på slutet och de har förtjänat mer i matcherna mot Valencia och Celta Vigo. Tvåan spikas till en okej procent!


6. Napoli - Fiorentina 1
Napoli visade oroväckande form när de åkte till Rotterdam och förlorade borta mot Feyenoord i sin sista gruppspelsmatch av Champions League. Dessförinnan förlorade laget toppmötet hemma mot Juventus med 0-1 och fansen kommer kräva en uppryckning här. Fiorentina skulle dock kunna bli en otrevlig överraskning. Viola imponerade stort senast hemma mot Sassuolo i 3-0 segern och i matchen innan den fick de 1-1 borta mot Lazio. Här är Napoli naturligtvis givna favoriter sett till hur lagen sett ut under säsongen, men krysset plockas. Viola har stigande formkurva och ett oavgjort resultat skulle rensa bra!


7. SPAL - Hellas Verona X
Nykomlingsmöte mellan Spal och Hellas Verona. Den här matchen är otroligt viktig för båda klubbarna i kampen om att undvika nedflyttning. Spal och Hellas har ännu inte sparkat sina tränare till skillnad från de andra bottenkollegorna. Den förlorande tränaren här riskerar dock att bli av med jobbet. Spal har ingen seger på de fyra senaste och behöver nu studsa tillbaka framför fansen på Stadio Paola Mazza. Det här lär bli en tajt tillställning där båda lagen chansminimerar och spelar på varandras misstag. Kryss som utgång känns bra. Gardera upp med ettan.


8. Sassuolo - Crotone 1
Sassuolo och Crotone är ligans två klart sämsta lag just nu sett till insatserna den senaste tiden. Båda lagen ligger precis ovanför nedlyttningsstrecket, men lär snart vara under det om de fortsätter så här. Sassuolo har under lång tid varit roliga att se på med sin offensiva fotboll med snabba kombinationer, men den här säsongen klickar det inte riktigt. Nu får man dock chans att ändra på den biten när Crotone står på andra sidan. Marcus Rohdéns lag är inne i en djup formsvacka och håller inte alls Serie A-klass för tillfället. Här tar Sassuolo en efterlängtad seger. Etta!


9. Ajax - PSV Eindhoven 1
Toppmöte i Eredivisie mellan överlägsna ligaledarna PSV och tredjeplacerade Ajax. Inför säsongen var Ajax i vanlig ordning favorit till att vinna ligan, men PSV har rivstartat med tretton segrar på de första fjorton omgångarna. Efter den starten ligger man tio poäng före främsta utmanaren Ajax, som nu har siktet inställt på seger för att knappa in. Båda lagen är i fin form för tillfället och har radat upp segrar på slutet. Ser vi till trupperna är Ajax något starkare och här måste de ta en trea. Ajax spikas till en bra procent!


10. Hannover - Hoffenheim 2
Hannover inledde säsongen strålande men har gått sämre på slutet. Laget har bara en poäng på sina fyra senaste matcher och en förklaring till det kan vara lagets långa skadelista. Hannover har fyra spelare skadade och tre tveksamma till start inför det här mötet. Hoffenheim kunde vila samtliga nyckelspelare i deras Europa League-match i veckan och kommer utvilade här. 4-0 mot RB Leipzig senast gav nytt självförtroende och de bygger vidare på det momentumet här. X2!


11. Augsburg - Hertha Berlin X
Augsburg var tippade i botten inför säsongen men har överträffat folks förväntningar. Inför den femtonde omgången ligger de på en stark sjundeplats, mycket tack vare offensiva nyckelspelarna Gregoritsch och Finnbogason. Hertha Berlin åkte i veckan ur gruppspelet i Europa League, vilket innebär att de kan lägga fullt fokus på ligan nu. Det här är ett möte mellan två jämna lag kvalitetsmässigt. Även om Augsburg ser något bättre ut för tillfället och har hemmafördel köps inte den höga procenten på ettan. Krysset som utgång, men här ska samtliga tecken med.


12. Nantes - Nice 1
Kupongen avslutas med två matcher från Ligue 1. Nantes har gjort en stark säsong och framförallt imponerat på hemmaplan. Där har 16 poäng tagits av 21 möjliga. Det gör att laget ligger på en stark femteplats efter 16 spelade omgångar. Den senaste tiden har det dock sett något sämre ut spelmässigt. Förra säsongens succélag Nice har inte alls kommit upp i samma nivå den här säsongen. De rödsvarta var för några veckor sedan indragna i den absoluta bottenstriden, men sedan dess har två raka segrar tagits. Nice har dock trivts illa genom åren i detta svåra möte på Atlantkusten. Ettan därför först. Spelmässigt ska dock Nice kunna hota och både krysset och tvåan erbjuder fint värde. Gardera ettan med så många tecken plånboken tillåter!


13. Marseille - Saint Etienne 1
Den franska ligans formstarkaste lag, Marseille, tar här emot ett av de mest formsvaga. Saint Etienne har sju raka matcher utan seger, medan hemmalaget Marseille nu inte förlorat sedan september i ligaspelet. Det mesta talar för Rivieralaget och det verkar det svenska folket ha tagit fasta på. Även om ettan är trolig ser den ut att bli streckad till över 80 procent. Det är inte godtagbart. Krysset chansas med tidigt och även tvåan på det större systemet. Miljonerna ska jagas!


Kupongens kassaskåp


Liverpool
Den röda delen av Liverpool är just nu överlägsen den blåa. Jürgens Klopps lag spelar för tillfället en bländande fotboll och öser in mål framåt. Så lär även fallet bli mot ett sårbart Everton. Liverpool vinner Merseyside-derbyt med ett par bollar!


Varningens finger!


Real Betis
Det grönvita laget från Sevilla visade under inledningen av säsongen vilken kapacitet laget besitter. Då slogs bland annat Real Madrid tillbaka på Santiago Bernabéu. Diego Simeones Atletico imponerar inte alls lika mycket som de senaste säsongerna och här finns det frågetecken för Griezmann. Betis är hemmastarka inför sin fanatiska hemmapublik och det skulle inte förvåna om vi får se en skräll.


Lilla raden 144 rader
1. Man U - Man City 2
2. Liverpool - Everton 1
3. Betis - A.Madrid 1x2
4. Levante - Bilbao 2
5. Villarreal - Barcelona 2
6. Napoli - Fiorentina 1x
7. SPAL - H.Verona X
8. Sassuolo - Crotone 1
9. Ajax - PSV 1
10. Hannover - Hoffenheim x2
11. Augsburg - H.Berlin 1x2
12. Nantes - Nice 1x
13. Marseille - St Etienne 1x


Stora raden 1296 rader
1. Man U - Man City 2
2. Liverpool - Everton 1
3. Betis - A.Madrid 1x2
4. Levante - Bilbao x2
5. Villarreal - Barcelona 2
6. Napoli - Fiorentina 1x
7. SPAL - H.Verona 1x
8. Sassuolo - Crotone 1
9. Ajax - PSV 1
10. Hannover - Hoffenheim x2
11. Augsburg - H.Berlin 1x2
12. Nantes - Nice 1x2
13. Marseille - St Etienne 1x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto