Europatipset sön 15/10

Publicerad på 15 Okt 2017 - 12:21

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Okt 2017 - 12:21

Det är ett spektakulärt Europatips som lyser med fyra miljoner i jackpot vi har framför oss. Hela sex ligor finns representerade på söndagskupongen. Den stora godbiten hämtas från Serie A och San Siro, där ett stekhett Milanoderby väntar mellan Inter och Milan. Ett antal nagelbitare från Allsvenskan och Superettan finns även med bland de 13 matcherna.


1. Southampton - Newcastle 1
Det har hittills inte stämt för Southampton. The Saints har ett intressant lag på pappret och är definitivt återigen ett lag för den övre halvan. Defensiven är det inget fel på, men hittills har anfallsspelet inte fungerat. Fem mål på sju matcher är den stora anledningen till att sydkustlaget inte befinner sig högre upp i tabellen. Rafa Benitez Newcastle har hittills gjort det bra, men håller inte samma klass som Southampton. Kommer hemmalaget upp i nivå och får ordning på målskyttet vinner de denna tillställning. Trots Southamptons ligastart är ettan en spik att luta sig mot.


2. Cagliari - Genoa 2
Miserabel start på säsongen för Genoa. De inledande sju omgångarna har enbart resulterat i två inspelade poäng. Så illa har det dock inte sett ut. Fyra av fem förluster har varit med uddamålet och poängutdelningen borde varit större. Cagliari har inte heller dem haft någon vidare säsongsinledning. Visserligen har det blivit två vinster, men formen pekar nedåt. De tre senaste matcherna har slutat med idel förluster och utan gjorda mål. Mot Genoa hemma på Sardinien ska Cagliari vara knappa favoriter. Streckningen säger dock något helt annat. Ettan är alldeles för högt streckad och chansas bort. Värdet finns på X2.


3. Inter - Milan 1
Derby della Madonnina väntar på San Siro under söndagskvällen. Det är en pressad Vincenzo Montella efter två raka förluster i Serie A. Torsk här och det blir med största sannolikhet Montellas sista som Milantränare. En hel del tyder också på att det blir Inter som avgår med segern. Nerazzurri har sett starka ut under ledning av Luciano Spalletti och hänger än så länge på både Juventus och Napoli i toppen. Grundspelet sitter betydligt bättre än hos Milan och klassanfallaren Icardi är en spelartyp de rödsvarta saknar. Ettan är en möjlig spik, men med tanke på att det är derby och tvåan är understreckad är det inte fel att plocka med den på de större systemen.


4. Sampdoria - Atalanta 2
Atalanta har inte riktigt fått den start på säsongen de velat. Spelmässigt har det dock sett skapligt ut. Faktum är att Bergamolaget redan mött de tre favoriterna Juventus, Napoli och Roma. Det är en stor anledning till att poängskörden inte är större. Sampdoria på Stadio Luigi Ferraris är inte lätt, men Atalanta känns ändå som snäppet vassare. När det svenska folket då satt Sampdoria som favoriter är det inget snack. Tvåan ska ner först och är en möjlig spik, även om det inte är fel att gardera med krysset.


5. Girona - Villarreal X
Här har vi ännu en match där streckningen sitter fel. Girona har ett intressant lag med flera inlånade spelare från Manchester Citys akademi. Även om poängskörden inte varit märkvärdig under säsongsinledningen har de spelmässigt sett intressanta ut, framförallt hemma på Montilivi. Villarreal tog en viktig 3-0 seger mot Eibar senast. Den gula ubåten har dock sett sämre ut än på länge och haft stora problem på resande fot. Tre förluster på fyra bortamatcher, dessutom mot inget märkvärdigt motstånd, är inte likt Villarreal. En helt jämn match är att vänta här. Då chansas den överstreckade tvåan bort. 1X.


6. Malaga - Leganes 1
Tung start på säsongen för Malaga. En poäng på sju matcher innebär en jumboplats i La Liga. Det finns dock visst ljus i tunneln. De senaste prestationerna har varit bra och hade gett fler poäng om de varit mot sämre motstånd. Ett sådant motstånd är Leganes, även om Madridlaget startat säsongen starkt. Hemma på La Rosaleda ska Malaga vara det bättre laget. Förra säsongen blev det 4-0 till Malagas favör. Troligt att de tar säsongens första seger här. 


7. Betis - Valencia 1
Två av de lag som imponerat mest så här långt i La Liga-starten är dessa. Valencia är ännu obesegrade, medan Betis har tio poäng på de fyra senaste. Bland annat slog de grönvita tillbaka självaste Real Madrid på Santiago Bernabeu. På hemmaplan är Betis erkänt starka och har inlett säsongen med tre raka segrar. Valencia brukar ha svårigheter på Benito Villamarín och har bara tagit en poäng de fem senaste besöken. Ettan är en fin värdespik på ett formstarkt Betis.


8. AIK - Jönköping 1
AIK har de senaste matcherna visat den kapacitet laget besitter. Gnaget hade mycket väl kunnat hota Malmö i toppen om det inte varit för en svag vår. Nu är inte fallet så utan gnaget får rikta in sig på andraplatsen och att bli bäst i stan. Då krävs seger mot Jönköping. Även om smålänningarna har allt att spela för på sin kvalplats, ska de inte kunna stå upp på bortaplan mot ett formstarkt AIK. Ettan är egentligen för högt streckad, men med massvis av andra skrällchanser spikas den av. 


9. Elfsborg - GIF Sundsvall 1
Det var längesen man såg Elfsborg så bleka som de varit de senaste månaderna. En seger de elva senaste har fört boråsarna ner till en elfteplats i tabellen. För att hitta en liknande placering för de gulsvarta får vi gå hela vägen till 2000-talets början. Sundsvall ska Elfsborg normalt slå tillbaka på Borås Arena, men det känns inte alls säkert i dagsläget. Norrlänningarna hade fem raka utan förlust innan det blev torsk senast mot Djurgården. Här har de allt att spela för. Jönköping skuggar nämligen bara två poäng bakom på kvalplats. Utgångsetta utifrån grundkapacitet, men här rekommenderas samtliga tecken.


10. Sirius - Djurgården 2
Djurgården har gjort en riktigt stark säsong och kommer med all sannolikhet ta medalj för första gången sedan 2007. Om det blir en andra- eller tredjeplacering återstår att se. Här ställs blåränderna mot ett Sirius som efter en urstark vårsäsong helt tappat konceptet. Sju raka förluster har det blivit för nykomlingarna och de har dalat till en tiondeplats. Djurgården går naturligtvis in som favoriter utifrån hur det sett ut, men här kan det inte blundas för streckningen. Runt 80 procent är alldeles för mycket på tvåan och den ska således garderas upp. Sirius har trots allt kapacitet. Det visade de inte minst under den första halvan av säsongen.


11. Falkenberg - Trelleborg 2
Falkenberg hade ett tag greppet om tredjeplatsen bakom Dalkurd och BP, som innebär kval. Efter en katastrofal september månad med fem matcher utan seger ser det inte längre speciellt ljust ut att ta den. Chansen finns alltjämt fortfarande. Söndagens motståndare Trelleborg innehar nämligen just nu kvalplatsen och vid halländsk seger krymps avståndet till tre poäng. Med två nyckelspelare avstängda i Tobias Englund och David Svensson blir det tufft. Trelleborg har sett bättre ut och svajar inte alls lika mycket i sina prestationer. Känslan är att ett Falkenberg som går med full fart framåt går bort sig. Något som ska kunna utnyttjas av Trelleborgs skyttekung Salif Camara Jönsson. På en kupong där lågprocentspikarna måste hittas får skåningarna förtroendet. Tvåa.


12. Åtvidaberg - GAIS X
Det förväntas inte direkt någon klang- och jubelföreställning på Kopparvallen. Superettans två överlägset minst målfarliga lag ställs mot varandra. Åtvidaberg har fallit ända till en jumboplats efter tolv raka utan seger. Med fem poäng upp till kvalplats finns trots allt fortfarande chansen för östgötarna, men då krävs seger här. GAIS har visat något bättre form, men är även dem pressade och ligger precis över kvalstrecket. På bortagräs är göteborgarna ett av seriens svagaste och offensiven är så gott som obefintlig. Detta blir med all säkerhet en krampaktig tillställning, där ett individuellt misstag mycket väl kan avgöra. Ovisst. Helgardera!


13. Werder Bremen - Mönchengladbach 2
Efter en stark fjolårssäsong har Werder Bremen inte fått till det än så länge. De grönvita står ännu utan seger och har haft stora problem med målskyttet. Det har hittills enbart blivit tre mål. En stor anledning till det är att en av Bundesligas bästa spelare förra säsongen, Max Kruse, är skadad. Mönchengladbach har sett betydligt bättre ut. Det har förvisso ännu inte blivit någon bortaseger, men det beror i mångt och mycket på att både Leipzig och Dortmund redan avverkats på bortagräs. Här får Oscar Wendts lag utgångstipset, men krysset ska med omgående.


Kupongens kassaskåp


AIK
AIK har visat vilken klass laget besitter de två senaste matcherna. 6-1 mot Häcken följdes upp med 5-2 mot Elfsborg. Mot Jönköping behövs tre poäng för att hålla de jagande lagen bakom på fortsatt avstånd, samtidigt som de gulsvarta vill ta sig förbi Djurgården i tabellen. Seger blir det också. Klasskillnaden är helt enkelt för stor.


Varningens finger!


Genoa
Genoa har än så länge bara två poäng, men prestationerna har inte varit så dåliga som tabellen visat. Cagliari är beskedliga och ett motstånd Genoa ska kunna besegra. Tvåan erbjuder en av kupongens allra största värden och ska givetvis därför plockas med.


Lilla raden 144 rader
1. South. - Newcastle 1
2. Cagliari - Genoa x2
3. Inter - Milan 1
4. Sampd. - Atalanta 2
5. Girona - Villarreal 1x
6. Malaga - Leganes 1
7. Betis - Valencia 1
8. AIK - Jönköping 1
9. Elfsborg - Sundsvall 1x2
10. Sirius - Djurgården x2
11. Falkenb. - Trelleb. 2
12. Åtvidaberg - GAIS 1x2
13. Bremen - M-gladb. x2


Stora raden 1728 rader
1. South. - Newcastle 1
2. Cagliari - Genoa x2
3. Inter - Milan 12
4. Sampd. - Atalanta x2
5. Girona - Villarreal 1x
6. Malaga - Leganes 1x
7. Betis - Valencia 1
8. AIK - Jönköping 1
9. Elfsborg - Sundsvall 1x2
10. Sirius - Djurgården 1x2
11. Falkenb. - Trelleb. 2
12. Åtvidaberg - GAIS 1x2
13. Bremen - M-gladb. x2

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto