Europatipset tis 10/10

Publicerad på 9 Okt 2017 - 20:06

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Okt 2017 - 20:06

13 rätt på lilla och stora raden på Stryktipset och full pott även på stora raden på Europatipset blev helgens facit. Även om utdelningen inte var den bästa blev det således ett fint klirr i kassan för de som valde att ta rygg. Under tisdagen väntar nästa kupong med en jackpot på 2,5 miljoner och 13 matcher från VM-kvalets avslutning. Sveriges match i Amsterdam kommer lite i skymundan av kupongens höjdpunkter, Portugal - Schweiz och ett par helt avgörande möten borta i Sydamerika.


1. Holland - Sverige 1
Sverige är klart för playoff, det vågar jag påstå. Frankrike tappar inte poäng mot Vitryssland och blågult förlorar definitivt inte med sju mål eller fler i Amsterdam. Något av det krävs för att Sverige ska hamna etta eller trea i grupp A. Det som på förhand väntades bli en riktig nagelbitare, verkar nu istället bli en avslagen tillställning. Det är därför svårt att veta hur holländarna kommer ta sig an uppgiften. Värdet finns på att spika av ettan, men det känns ändå inte speciellt tryggt med tanke på förutsättningarna. Gardera upp!


2. Frankrike - Vitryssland 1
Les Bleus klarade av bortamatchen i Sofia och vann med 1-0 i Bulgarien. Med lite tur för svensk del hade fransmännen kunnat tappa poäng där. Nu blev inte fallet så och Deschamps mannar säkrar en VM-biljett vid seger på Stade de France mot Vitryssland. Något som kommer att inträffa. Vitryssland är alldeles för svaga för att kunna hota Frankrike. Detta blir en rejäl överkörning. Bergetta!


3. Luxemburg - Bulgarien 2
Efter poängen borta mot Frankrike kom Luxemburg ned på jorden rejält. Även om lilleputtnationen inte hade räknat med poäng på Friends var 0-8 en rejäl kalldusch. Nu kommer viktiga högerbacken Laurent Jans tillbaka efter avstängning. Luxemburg har varit förvånansvärt bra på hemmaplan under kvalet och slagit tillbaka Vitryssland, samt gått relativt tighta matcher mot Sverige, Frankrike och Holland. Bulgarien ska naturligtvis vara ganska klara favoriter, men bortaspelet har varit svagt. Motivationen finns hos Luxemburg och tvåan ska garderas omgående, helst med både krysset och ettan.


4. Lettland - Andorra 1
Jumbomöte i grupp B. Lettland vann förra hösten i Andorra och ska vara det bättre laget. Annars har kvalet varit katastrofalt för letterna, med bland annat en poäng på två mötena med Färöarna. Här avslutar de dock snyggt och tar en säker seger inför hemmapubliken i Riga. Ettan ser ut att bli understreckad och spikas!


5. Portugal - Schweiz 1
Detta är utan tvekan det europeiska VM-kvalets stora match under tisdagen. Portugal och Schweiz gör upp i Lissabon om en direktplats till VM. Schweiz är tillsammans med Tyskland den enda nation som tagit full pott genom kvalet. Trots detta är de alltså inte klara för spel i Ryssland nästa sommar, utan en förlust här innebär att Portugal tar sig förbi i tabellen. Ett Portugal som trycker på mot ett lågt liggande Schweiz är att vänta. Ettan är trolig och en potentiell spik. Med massvis av andra stabila spikar kan det dock vara läge att gardera upp, särskilt med tvåan som det finns betydligt mer spelvärde på än krysset.


6. Ungern - Färöarna 1
Inget vidare kval för Ungern, medan Färöarna gjort sitt bästa någonsin. Här gör dessa nationer upp om tredjeplatsen bakom suveränerna Schweiz och Portugal. Mötet på Färöarna förra hösten slutade mållöst. Här får Ungern bära favoritskapet. med tanke på att ungrarna sett sämre ut än på länge och att Färöarna har en hyfsad defensiv finns det läge att plocka med krysset. Någon seger för Färöarna blir det dock inte. 1X.


7. Belgien - Cypern 1
Trots att Belgien redan var klart för VM vann de den tuffa bortamatchen mot Bosnien med 4-3. Anfallsfotbollen Belgien visar upp är bländande och nu vill de avsluta snyggt inför hemmafansen i Bryssel. Cypern har gjort ett skapligt kval, men är alldeles för svaga för att kunna hota Belgien. På Cypern förra hösten vann Belgien med 3-0. Nu blir siffrorna troligen ännu större. Given etta!


8. Estland - Bosnien X
Bosniens VM-chanser gick upp i rök i lördags. 2-1 ledning tappades i den andra halvleken till förlust 3-4 och nu är tisdagens match mot Estland i Tallinn bara av akademisk betydelse. Estland, som haft problem med målskyttet, gjorde hela sex mål i bortamötet mot Gibraltar. Mot ett omotiverat Bosnien kan de mycket väl skrälla. Samtliga tecken plockas!


9. Brasilien - Chile 1
Över till det sydamerikanska kvalet och en riktigt het batalj i Sao Paulo. Brasilien är redan klara för VM, men kan här skjuta bort Chile från spel i Ryssland nästa sommar. Chile behöver en poäng för att med säkerhet sluta topp fem. Det blir tufft. Arturo Vidal är avstängd och Brasilien har varit lysande det senaste året under ledning av Tite. Nio vinster och två oavgjorda är Tites facit vid rodret som Brasiliens förbundskapten. Brassarnas enda förlust i kvalet kom just mot Chile i Santiago och nu har de alltså revansch att utkräva. Även om Brasilien redan är klara är ett heltaggat hemmalag att räkna med. Det finns bra med streckvärde på ettan. Chile får troligen hoppas på andra resultat för att VM-drömmen inte ska dö.


10. Ecuador - Argentina 2
Man blir inte riktigt klok på Argentina. De har sett riktigt tama ut de senaste matcherna och bara fått med sig oavgjort från hemmamötena med Venezuela och Peru. Det har gjort att läget är prekärt inför den avslutande omgången. Vinner inte Messi & company detta möte missar de med största sannolikhet nästa års VM-slutspel, något som inte hänt sedan 1970. Tre poäng innebär dock minst en kvalplats. Ecuador är borta från VM efter fem raka förluster. Kaptenen Antonio Valencia är dessutom avstängd här. Detta ska bara Argentina vinna. Allt annat vore ett megafiasko. Tvåan spikas.


11. Paraguay - Venezuela 1
Paraguay har länge varit borträknade från en VM-plats, men ett litet hopp har tänts efter ett antal starka insatser. Förra samlingen slogs Chile tillbaka på bortaplan och i torsdags vändes 0-1 underläge till seger mot Colombia. Vid vinst mot Venezuela finns det en hyfsad chans att Paraguay hamnar topp fem. Då krävs det nämligen att Brasilien slår Chile eller att Ecuador tar poäng mot Argentina. Jumbon Venezuela har gjort det bra de senaste matcherna och har tre raka kryss bakom sig. Mot ett Paraguay som måste vinna bör de dock inte räcka till. Etta!


12. Peru - Colombia 2
Ett otroligt intressant möte väntar i Lima mellan dessa nationer. Här är det troligen vinna eller försvinna, åtminstone för Peru. Vid seger tar sig Peru till sitt första VM-slutspel sedan 1982, medan de med största sannolikhet missar spel i Ryssland vid poängtapp. Colombia har liknande förutsättningar, men klarar sig på oavgjort. Rutinen och den högre klassen finns hos Colombia, men hemmastödet och den något större hungern finns hos Peru. Colombia får utgångstipset, men helgardering är att föredra.


13. Uruguay - Bolivia 1
Uruguay fick bara en poäng borta mot Venezuela, men tack vare andra resultat är de ändå så gott som klara för VM nästa sommar. Förlust och nio tappade mål mot Argentina och ett par andra resultat åt fel håll är vad som krävs för att Uruguay ska sluta femma. Något som inte kommer ske. Bolivia har gjort ett bra kval - på hemmaplan. På resande fot är de katastrofala och har förlorat samtliga åtta matcher. Mot ett hemmastarkt Uruguay har de inget att sätta emot. Ettan är bergsäker!


Kupongens kassaskåp


Frankrike
Frankrikes sista hinder mot VM är Vitryssland på hemmaplan. Frågan är om det ska ses som ett hinder. På bortaplan har Vitryssland fyra raka förluster och 1-10 i baken. Mot ett VM-jagande Les Bleus på Stade de France är de givetvis chanslösa.


Varningens finger!


Luxemburg
Luxemburg var riktigt usla i lördags, samtidigt som Sverige stod för en fulländad insats. När nu lilleputtnationen åter är nere på jorden kommer de kriga mer för varandra som ett lag igen. Bulgarien är svaga på bortaplan och Luxemburg var nära att sno åt sig poäng när nationerna möttes i Sofia. Ettan är ett måste att plocka med om utdelning jagas!


Lilla raden 144 rader
1. Holland - Sverige 12
2. Frankrike - Vitryss. 1
3. Luxemb. - Bulgarien 1x2
4. Lettland - Andorra 1
5. Portugal - Schweiz 12
6. Ungern - Färöarna 1x
7. Belgien - Cypern 1
8. Estland - Bosnien 1x2
9. Brasilien - Chile 1
10. Ecuador - Argentina 2
11. Paraguay - Venezuela 1
12. Peru - Colombia x2
13. Uruguay - Bolivia 1


Stora raden 972 rader
1. Holland - Sverige 1x2
2. Frankrike - Vitryss. 1
3. Luxemb. - Bulgarien 1x2
4. Lettland - Andorra 1
5. Portugal - Schweiz 1x2
6. Ungern - Färöarna 1x
7. Belgien - Cypern 1
8. Estland - Bosnien 1x2
9. Brasilien - Chile 1x
10. Ecuador - Argentina 2
11. Paraguay - Venezuela 1
12. Peru - Colombia 1x2
13. Uruguay - Bolivia 1

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto