Stryktipset lör 10/2

Publicerad på 9 Feb 2018 - 13:47

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Feb 2018 - 13:47

Det är ett riktigt svårt Stryktips vi har framför oss den här veckan. Hela fyra av totalt fem matcher från Premier League handlar om lagen som slåss för att hålla sig kvar. Som om inte det vore nog kombineras det med alltid lika svåra The Championship. Som bonus får vi också en 12 miljoners jackpot att slåss om så det finns all anledning att hitta skrällarna!


1. Manchester City - Leicester 1
Först ut den här veckan är Pep Guardiolas fantastiska Manchester City. De ljusblå fick bara 1-1 borta mot Burnley senast men det var en insats som filosofen egentligen var nöjd med. Vid normal utdelning hade City vunnit den matchen med 2-3 bollar och det finns ingen anledning att vara orolig. Här erbjuds för ovanlighetens skull relativt bra värde på ettan och det är bara att spika av utan vidare!


2. Everton - Crystal Palace 2
Everton kommer från en usel insats på Emirates Stadium förra helgen där laget förlorade med 5-1 mot Arsenal. Den insatsen speglade Evertons säsong där det inte alls sett särskilt bra ut och defensiven fortsätter att vara ett ständigt problem. Crystal Palace fick nöja sig med 1-1 hemma mot Newcastle men sett till spelet skulle de haft tre poäng från den matchen. De senaste två månaderna har Crystal Palace varit det betydligt bättre laget av dessa och får förtroendet här. X2 räcker långt!


3. Stoke - Brighton X
Paul Lambert åkte på sin första förlust som Stoke-tränare senast när laget föll med 1-2 borta mot Bournemouth. För Brighton var senaste omgången betydligt mer lyckosam när The Seagulls vann med 3-1 hemma mot West Ham. Den här jämna sexpoängsmatchen kommer bli väldigt avgörande för respektive lags chanser till att hålla sig kvar i Premier League. Räknar med en tajt historia där små marginaler kommer skilja lagen åt. Kryss som utgång, gardera upp med tvåan som erbjuder bättre värde!


4. Swansea - Burnley 1
Swansea har verkligen prickat formen och har fullt med självförtroende till lördagens möte med Burnley. Mycket av den fina formen ska tillskrivas nye tränaren Carlos Carvalhal som verkligen fått fart på walesarna. Svanarna är obesegrade i sina åtta senaste i alla tävlingar och har vunnit de fyra senaste på Liberty Stadium. Här är också Swansea i större poängbehov och här har de bra vinstchans. Ettan är riktigt högt streckad men det är också mycket som pekar på hemmaseger här. Etta!


5. West Ham - Watford 2
Det är två skadedrabbade lag som ställs mot varandra på Olympiastadion i detta Londonderby. Lagen ligger på elfte respektive tolfte plats i tabellen men kan inte andas ut än. Det är fortfarande nära till nedflyttningsstrecket och en trea här skulle betyda mycket. Watford kommer från en imponerande insats senast när man slog Chelsea med 4-1. The Hornets har ingen förlust mot West Ham på de tre senaste och löser åtminstone en poäng här. Den överstreckade ettan plockas bort helt. X2!


6. Bolton - Fulham 2
I The Championship går vi nu in i den sista tredjedelen av säsongen där allt ska avgöras. Bolton slåss för sin överlevnad och Fulham siktar på uppflyttning. Bolton har länge varit jumbo i tabellen men har plockat upp flera nödvändiga segrar på slutet. Här blir det dock tufft att plocka en ny trea. Fulham har strålande form med sju segrar på de åtta senaste och börjar äntligen leva upp till de högt ställda förväntningarna vi hade inför säsongen. Här spikas tvåan!


7. Brentford - Preston 1
Brentford kommer från två raka förluster. Den tidigare IFK Göteborg-stjärnan Lasse Vibe har missat dessa matcher då han ryktats bort från klubben och det återstår att se om han är tillbaka nu när transferfönstret har stängt. Preston däremot lyckades inte hålla kvar i sin anfallsstjärna Jordan Hugill men har trots tappet av honom vunnit sina två senaste. Nu blir det dock svårare för Preston. The Bees är riktigt starka hemma på Griffin Park och är understreckat här. Spika ettan!


8. Bristol City - Sunderland X
Fyra förluster på de sex senaste har gjort att Bristol City tappat mark i slaget om playoff-platserna. Här väntar ett struligt Sunderland som haft stora problem under hela säsongen. Nye tränaren Chris Coleman har gett viss energi till laget även om det inte blivit något lyft i tabellen. Här känns det dock som de ska kunna ge ett formsvagt Bristol en bra match. Ettan är alldeles för högt streckat så plocka med alla tecken och hoppas på att The Black Cats skräller!


9. Derby - Norwich 1
Derby har elva raka utan förlust just nu och kliver in som favoriter inför det här tuffa mötet med Norwich. The Rams är inför den här omgången en poäng före Aston Villa på tredjeplats och måste fortsätta plocka segrar för att behålla direktplatsen till Premier League. Lördagens motståndare Norwich har dock sett riktigt vassa ut under hela januari och har betydligt större segerchanser än vad strecken visar här. Utgå från ettan men plocka med alla tecken!


10. Ipswich - Burton 2
Ipswich klarade sig länge i toppen under hösten trots ganska dåligt material och svagt spel. Verkligheten har dock kommit ikapp The Tractor Boys som nu ligger i mitten av tabellen. Här ställs Mick McCarthys lag mot ett Burton som slåss i botten av tabellen och är desperata efter poäng. Senast stod Albion för en stark insats borta mot Aston Villa och här kan de mycket väl få retroaktiv utdelning. Utgå från skrälltvåan men gardera upp med så många tecken plånboken tillåter!


11. Middlesbrough - Reading 1
Boro är i dålig form för tillfället under Tony Pulis, men här får de ett perfekt läge att studsa tillbaka. Reading är i ännu sämre form och tränaren Jaap Stam hänger riktigt löst för tillfället. The Royals misslyckades med att få iväg ett enda avslut på mål mot Millwall hemma senast och får problem även här. Stark etta!


12. Nottingham - Hull 1
Nottingham har fyra förluster på de sex senaste och riskerar faktiskt att bli indragna i bottenstriden. Här måste Aitor Katanga samla sina trupper och se till att laget står för en bra insats. Hull har haft stora problem under hela säsongen och ligger näst sist i tabellen efter förlusten mot Preston senast. Utgå från ettan men med tanke på den usla formen hos hemmalaget kan det vara klokt att gardera upp med krysset på större system.


13. Wolverhampton - QPR 1
Överlägsna serieledarna Wolverhampton fortsätter imponera och vann återigen förra helgen med 3-0 hemma mot Sheffield United. De leder nu The Championship med hela elva poäng och verkar snart bli klara för uppflyttning. Här får Wolves utgångstecknet på ren klasskillnad. QPR har dock vunnit båda de två senaste matcherna mot Wolverhampton så krysset som rensar riktigt bra åker med!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
The Citizens har tolv raka vinster på hemmaplan den här säsongen och ser ostoppbara ut. Laget kan mycket väl slå poängrekordet i Premier League och här plockar de en ny bekväm seger. Given etta!


Varningens finger!


Sunderland
Att Sunderland befinner sig i botten den här säsongen har inte att göra med lagets bortaspel. Det är på hemmaplan de rödvita haft störst problem. Borta trivs The Black Cats betydligt bättre och mot ett formsvagt Bristol City har de bra skrällchans. Givet tecken den här lördagen!


Lilla raden 144 rader
1. Man City - Leicester 1
2. Everton - Crystal P x2
3. Stoke - Brighton x2
4. Swansea - Burnley 1
5. West Ham - Watford x2
6. Bolton - Fulham 2
7. Brentford - Preston 1
8. Bristol C - Sunderland 1x2
9. Derby - Norwich 1x2
10. Ipswich - Burton 2
11. Mboro - Reading 1
12. Nottingham - Hull 1
13. Wolves - QPR 1x


Stora raden 864 rader
1. Man City - Leicester 1
2. Everton - Crystal P x2
3. Stoke - Brighton x2
4. Swansea - Burnley 1
5. West Ham - Watford x2
6. Bolton - Fulham 2
7. Brentford - Preston 1
8. Bristol C - Sunderland 1x2
9. Derby - Norwich 1x2
10. Ipswich - Burton 1x2
11. Mboro - Reading 1
12. Nottingham - Hull 1x
13. Wolves - QPR 1x

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto