Stryktipset Tips 21/10 2023

Publicerad på 20 Okt 2023 - 21:41

Aston

Aston

Jan Wickberg

20 Okt 2023 - 21:41

En lurig stryktipskupong väntar till helgen. Vid en första anblick ser det ut att finnas flera klara favoriter men vid närmare analys så har vi vetskapen att det varit landslagsuppehåll och till veckan väntar Europaspel för flera av storlagen. Även i The Championship är det flera matcher som känns ovissa där vi tar ställning. Hösten innebär inte bara förkylningar utan även andra åkommor. Flera lag är hårt skadedrabbade och är dessa på "fel" spelare kan det vara en rätt avgörande faktor speciellt för lagen med lite mindre bredd i truppen. Som alltid siktar vi mot 13 rätt! 

STRYKTIPSET 2023-10-21 15:59 

Match 1
Chelsea - Arsenal X
(TTT 0-2-8)

Efter en minst sagt trög start på säsongen har Chelsea växlat upp lite i de två senaste matcherna. Fulham och Burnley är så klart inte lika tuffa motståndare som Arsenal men sex poäng har gjort att man nu befinner sig på elfte plats. Skador finns det gott om hos Blues. Ben Chilwell, Wesley Fofana, Trevoh Chalobah, Carney Chukwuemeka, Romeo Lavia och Christopher Nkunku missar med största sannolikhet. Har även osäkra kort i Reece James, Benoit Badiashile, Axel Disasi, Armando Broja och Cole Palmer som ska man testa sent. Malo Gusto åter efter avstängning. Tabelltvåan Arsenal har vunnit sina tre bortamatcher och har 6-0 i målskillnad på dem. Innan landslagsvilan vann man med 1-0 hemma mot Manchester City efter sent avgörande av inhopparen Gabriel Martinelli. Brassen nu helt skadefri och ersätter Leandro Trossard som i sin tur lämnade återbud till belgiska landslaget pga skada. William Saliba, Jurrien Timber och Bukayo Saka kunde inte heller representera sina respektive landslag och kanske tvingas stå över här. Ser inte att det blir någon målfest här då det är duktiga spanjorer som vaktar målen för båda lagen. Vi väljer att helgardera derbyt!

Match 2
Sheffield United - Manchester United 2
(TTT 0-0-10)

Hemmalaget har fortsatt endast pinnen mot Everton i poängkolumnen. I övriga sju matcher har man kammat noll och senast var det Fulham som sänkte The Blades. Har till denna match en drös spelare som kan komma att missa kampen. Chris Basham och John Egan lär inte komma till spel. Max Lowe, George Baldock, Tom Davies, John Fleck, Rhys Norrington-Davies, Ismaila Coulibaly, Ben Osborn, Daniel Jebbison och William Osula dras också med känningar och kan i värsta fall tvingas står över. Manchester United på tionde plats är också hårt skadedrabbat. Tyrell Malacia, Lisandro Martinez och Amad Diallo borta pga skador. Där till sena tester på Sergio Regulion, Luke Shaw, Raphael Varane, Kobbie Mainoo, Aaron Wan-Bissaka och Sofyan Amrabat. Utfryste Jadon Sancho ej aktuell för spel. Även om bortalaget inte är i superform så ska det råda klasskillnad här så vi tror på en stabil tvåa på Bramall Lane.

Match 3
Manchester City - Brighton 2
(TTT 10-0-0)

Näst intill oslagbara City har nu torskat två raka matcher i ligan och det är första gången sedan 2018. Får se om man kan vända på kurvan här eller om det blir ännu mer poängtapp. Får tillbaka Rodri efter avstängning och då är det bara skadade Kevin De Bruyne som saknas för manager Pep Guardiola. Hade så klart många spelare iväg på landslagsuppdrag men det verkar som att alla kom tillbaka i speldugligt skick. Kan ändå vara lite slitna kroppar och knoppar, speciellt sydamerikanerna Ederson och Julian Alvarez. Brighton har minst sagt blandat och gett på bortagräs. 4-1 Wolves, 3-1 Manchester United och 1-6 Aston Villa är resultaten man har på sina tre resor. På hemmaplan har man besegrat Newcastle och kryssat mot Liverpool så man kan en bra dag stå upp fint mot de allra bästa i ligan. Jakub Moder och James Milner på väg tillbaka efter skador och kanske kan medverka här medan Julio Enciso och Pervis Estupinan har siktet inställt längre fram. Här väljer vi att gardera upp storfavoriten, helst hela vägen. Jobba fiskmåsar!

Match 4
Newcastle - Crystal Palace 1
(TTT 9-1-0)

Seriesexan Newcastle har vunnit tre av fyra hemmamatcher. Förlusten kom i matchen mot Liverpool där man hade 1-0 och en man mer fram till minut 80 när Pools inhoppare Darwin Nunez satte två mål och sänkte skatorna. I senaste matchen på St James' Park blev det 4-1 mot Paris Saint Germain i Champions League och det gör att man har ett bra läge i gruppen inför kommande veckas (hemma)match mot Dortmund. Lutar här åt att man har flera tidigare skadade spelare åter. Sven Botman, Joe Willock, Alexander Isak och Joelinton ska testas sent men det ser ljust ut för kvartetten. Ser då mörkare ut för Sandro Tonali som med all sannolikhet kommer bli avstängd en längre tid för brott mot gamblinglagen. Harvey Barnes skadad men Anthony Gordon åter efter avstängning. Crystal Palace kommer här köra samma taktik som man gjorde mot Manchester United för två matcher sedan. Ligga lågt och sedan försöka ta till vara på någon kontring. Det funkade den gången men tex mot Aston Villa kammade man noll. Har en hel del spelare som dras med skadekänningar och ska testas sent. Nathan Ferguson, James Tomkins, Naouirou Ahamada, Jeffrey Schlupp, Jairo Riedewald, Cheick Doucoure och Jefferson Lerma. Sedan förväntas man inte kunna använda Dean Henderson (mv), Omotayo Adaramola, Matheus Franca, Eberechi Eze eller Michael Olise. Hade blivit svårt även utan dem och nu lär det inte bli lättare, etta!

Match 5
Nottingham - Luton 1
(TTT 9-0-1)

En förlust och tre kryss på de fyra senaste matcherna är ett ganska dystert facit för Nottingham som spelar rätt bra fotboll men inte får med sig trepoängare. Här kändes det dock som ett utmärkt tillfället att vända formen och ta säsongens tredje seger. Precis som många andra lag är man lite skadeskjutet och spelare som Serge Aurier, Nuno Tavares, Omar Richards, Felipe Monteiro, Danilo Oliveira, Gonzalo Montiel och Taiwo Awoniyi ser alla ut att missa matchen. Ola Aina bör kunna medverka men ska testas sent. Moussa Niakhate tillgänglig efter suttit av sin avstängning senast mot Palace. Fyra poäng på åtta matcher är det som Luton skrapat ihop. Segern kom borta mot Everton och man har inte varit några mil ifrån att ta poäng mot Burnley och Tottenham på slutet. Väntar oss samma elva som mot Hot Spurs då man inte har några nya skador utan samma sex spelare borta som senast. Jordan Clark, Dan Potts, Amari'i Bell, Gabriel Osho, Mads Andersen och Albert Sambi Lokonga. Känns som en match präglad av mycket kamp och med tanke på att Forest har haft rött kort i fyra av sina sju senaste och Luton i tre av sina fem senaste så är nog pastejskiva inte ett allt för vågat tips. 1X räcker i matchen?

Match 6
Bournemouth - Wolverhampton 2
(TTT 6-2-2)

Två lag som lever på lånad tid i högsta serien. Bournemouth kändes det som gör det i högsta grad och avslutade förra säsongen med fyra raka nederlag och hade bara fem poäng till godo på Leicester som föll ur. The Cherries har inlett den här säsongen uselt med tre kryss och fem förluster. 5-18 i målskillnad är inte heller direkt något som gör fansen glada. Släppte till 40 målchanser i de två matcherna före landslagsvilan och då är det inte konstigt att det ramlade in sju bollar bakom keepern Neto. Viktige Philip Billing stod över Danmarks landskamper men ser här ut att kunna medverka. Landsmannen Emiliano Macondes skadad tillsammans med Lloyd Kelly, Chris Mepham, Ryan Fredericks, Tyler Adams och Alex Scott. Manager Andoni Iraola har hintat om förändringar i elvan och vi kan väl tänka oss att max Aarons, Luis Sinisterra och Joe Rothwell är aktuella för startplatser. Kieffer Moore får nog inte chansen från start trots fin landskamp för Wales mot Kroatien. Wolves något bättre både poäng och målmässigt. Har i skrivande stund sex lag bakom sig och bör väl rimligtvis ha minst tre av dem bakom sig när tabellen ska summeras efter 38 omgångar. Känns dock som att laget bara blir sämre och sämre för varje säsong så man kan inte vara helt säkra på nytt kontrakt i varglyan. Har 2-1 Manchester City och 1-1 Aston Villa som senaste resultat så självförtroende bör vara högt inför detta möte. Mario Lemina avstängd efter röda kortet mot Villa. Anfallaren Hee-Chan Hwang låg och tuggade gräs merparten av senaste matchen men var också den som räddade poäng så kan bli tunga på vågen här. Vi chansspikar tvåan!

Match 7
Brentford - Burnley 2
(TTT 8-1-1)

Bottenmöte mellan två b-lag som är i svag form. Brentford som har etablerat sig som ett Premier League lag är bara på femtonde plats efter åtta omgångar. Tre förluster och två kryss på de fem senaste så manager Thomas Frank var nog glad för uppehållet så man kunde slicka såren efter den svidande förlusten senast mot Manchester United. Hade 1-0 till stopptid då man släppte in både en kvittering (90+3) och förlustboll (90+7). Dansken var så klart inte heller nöjd med att man inte lyckades vinna mot Nottingham omgången innan då man spelade 11 mot 10 i nästan hela andra halvleken. Ok att man saknar den store målskytten Ivan Toney, som är avstängd pga bettingbrott, men Yoane Wissa, Neal Maupay och Bryan Mbeumo finns tillgängliga. Förstekeeper Mark Flekken har varit sjuk men på bättringsvägen och kan troligen medverka här. Rico Henry, Ben Mee, Josh Dasilva, Kevin Schade, Mikkel Damsgaard, Shandon Baptiste och Keane Lewis-Potter står över pga skador, medan Aaron Hickery är avstängd. De få poäng Burnley har tagit har man plockat på bortaplan. 1-1 mot Nottingham och 2-1 mot Luton. Bara 0-2 mot Newcastle är inte helt åt skogen. På hemmaplan fem raka förluster så det gäller för fansen att haka på resorna om man vill se laget ta poäng. Sju man ser ut att missa för The Clarets. Jordan Beyer, Hjalmar Ekdal, Johann Berg Gudmundsson, Michael Obafemi, Anass Zaroury, Nathan Redmond och Manuel Benson. Hetsige Lyle Foster hotet framåt och visst känns det som att man ska kunna skaka om bikupan här!

Match 8
Norwich - Leeds 2
(TTT 0-3-7)

Två klassiska lag som hör hemma i Premier League men för närvarande lirar i näst högsta serien. Norwich är precis utanför topp 6 och formen är inte något vidare. Starten på säsongen var stark med fem segrar och en oavgjord om vi räknar in EFL-cup. Nu har man fem förluster på de åtta senaste. Onödigt poängtapp senast mot Coventry där man hade 1-0 fram till slutet av matchen när Ben Gibson styrde ett (ofarligt) inlägg i egen bur. Gabriel Sara var helt vilsen i en defensiv roll och antingen så måste man flytta upp honom i banan eller bänka brassen. Skadeläget fortsatt trist för kanariefåglarna med Grant Hanley, Jacob Sörensen, Marcelino Nunez, Joshua Sargent och Ashley Barnes borta. Leeds i bra form med tre segrar på de fyra senaste. Ligger på femte plats men en bit upp till toppduon. Nye anfallaren Joel Piroe börjar växa in i Leedskostymen och satte avgörande 2-1 målet senast mot Bristol C. Manager Daniel Farke är verkar vara inne på samma spår som vi när det gäller försvaret och varken Liam Cooper eller Luke Ayling är längre en del av startelvan. Djed Spence, Junior Firpo, Jamie Shackleton, Stuart Dallas, Wilfried Gnonto och Jaidon Anthony är hos medcinska teamet för skadebehandling. Intressant u-tvåa på Carrow Road.

Match 9
Blackburn - Cardiff 1
(TTT 8-2-0)

Efter fyra raka nederlag så tog Blackburn senast en välbehövlig seger då man utklassade QPR på bortaplan. Leopold Wahlstedt höll nollan och framåt dominerade ex-Peking islänningen Arnor Sigurdsson med två mål. Sammie Szmodics var också bra med ett mål och en assist. Nu vet vi att QPR är ett rätt dassigt lag så blir intressant att se om Rovers kan spela bra två matcher i rad. Har Niall Ennis åter men anfallspolarna Jake Vale, Sam Gallagher och Ryan Hedges fortsatt skadade så Tyrhys Dolan fortsätter i spetsrollen. Harry Leonard skadefri men backen Adam Wharton & målis Aynsley Pears tar också plats på frånvarolistan då de blir borta månaden ut. Cardiff på åttonde plats hade en finfin Septemebermånad med seriesegrar i fyra av fem matcher. Oktober inte lika framgångsrik med ett kryss och en förlust. Hade tur att man fick med sig en pinne från mötet med Watford. Bjöd på tre frilägen och det var bara motståndarnas oförmåga att måla som räddade laget från förlust. Kommer garanterat att bli straffade om man upprepar det här. Har trist skada på stjärnan Aaron Ramsey som ser ut att bli borta året ut. Callum O'Dowda likaså men Yakou Meite och Kion Etete är på väg tillbaka och ska testas sent här. Varken Karlan Grant eller Ugbo Ike ser vassa ut för stunden så det kan bli Callum Robinson får chansen framåt. Vi tror Rovers rider vidare på framgångsvågen man hade i London och spikar ettan!

Match 10
Bristol City - Coventry 2
(TTT 7-1-2)

Mittmöte mellan femtonpoängarna Bristol City och Coventry. Två formkurvor som pekar i olika riktningar. Bristol har tre förluster på sina fyra senaste matcher. Segern kom mot bottenlaget Rotherham och då avgjorde man i 90+5. Ingen supertuff skadesituation men spelare man väntar på så det går inte att skylla på för manager Nigel Pearson. Backarna Zak Vyner och George Tanner är normala startspelare men det är framför allt framåt det går troll för The Robins. Sam Bell bäste målskytt på fyra mål men rutinerade pjäser som Andreas Weimann, Nahki Wells och Harry Cornick väntar vi oss mer av. Coventry har 3-6-2 och är obesegrade i de fyra senaste. Fick senast hjälp av motståndare att kvittera och visst märks det än att man saknar fjolårets offensiva krafter i Gustavo Hamer och Viktor Gyökeres. Kommer behöva förstärka framåt i Januari-fönstret. Men redan i November hoppas man att skadade kvartetten Kasey Palmer, Ben Sheaf, Callum O'Hare och Fabio Tavares ska återkomma. Haji Wright fick chansen från start senast men tog den inte så vi gissar att Matthew Godden är åter i anfallslinjen här. Även här sätter vi tvåan som första tecknet.

Match 11
Hull - Southampton X
(TTT 3-3-4)

Hull öppnade säsongen över förväntan och efter premiärförlusten mot Norwich var man obesegrade i åtta raka men nu känns det lite som att verkligheten har hunnit ikapp och 1-1 hemma mot Plymouth imponerar inte. 2-2 mot Millwall är helt okej men 0-3 mot Ipswich var en käftis. På hemmaplan har man kryssat sig fram fyra av fem gånger. Keepern Ryan Allsop rätt svaga insatser på slutet men får troligen behålla vantarna då andremålis Matt Ingram inte var med i truppen senast. Mittfältaren Ozan Tufan skada stör då man normalt vill gå via honom i anfallsuppbyggnaden. Aaron Connolly, Jaden Philogene-Bidace och Liam Delap är duktiga framåt men behöver så klart bollar att jobba med. Både Philogene-Bidace och Delap målskyttar när Englands U21 lag hade lekstuga mot Serbiens dito och vann med 9-1. Southampton har sakta men säkert börjat röra sig uppåt i tabellen. September var en svag månad men förluster i fyra av fem matcher. Avslutade dock med 3-1 hemma mot Leeds och följde upp med bortaseger mot Stoke. Dominerade senast mot Rotherham men fick bara 1-1 mycket pga en svensk burväktare i motståndarlaget. Hade hela 21 målchanser och 70% bollinnehav. Skadade anfallaren Ross Stewart satt nog och slet sitt hår på läktaren över alla missade chanser. Räknar med att vara redo för spel nästa månad precis som backen Jack Stephens och mittfältaren Juan Larios. Delad pott här?

Match 12
Middlesbrough - Birmingham 1
(TTT 9-0-1)

Boros manager Michael Carrick har bytt sömlösa nätter till drömsömn då man gått från att vara bottenlag till formstarkast i ligan med fyra raka vinster och krossade i derbyt mot Sunderland (4-0) som grädde på moset. Efter en mållös första halvlek kunde man med en man mer spela ut i andra och dominera både boll och målmässigt. Trots alla målen så var spetsanfallaren Josh Coburn rätt blek och svårt att se honom behålla sin plats i elvan när man har både Emmanuel Latte Lath och Marcus Forss att tillgå. Lewis O'Brien och Riley McGree förväntas missa medan man ger Matt Clarke och Anfernee Dijksteel chans att bli spelklara fram till matchdagen. Birmingham på play-off plats och har två trepoängare på hemmagräs i resväskan. 4-1 mot Huddersfield följdes upp med 3-1 mot WBA. Är dock ett helt annat lag på bortaplan. Hemma i öns näst största stad har man 4-2-0 att jämföra med 1-1-3 på bortaplan. Har ny röst på bänken i form av Wayne Rooney som tagit över efter John Eustace. Ny manager brukar innebära en del förändringar på planen så bli inte förvånade om Neil Etheridge vaktar målet och Emanuel Aiwu, Jordan James och Oliver Burke får chansen här. På sikt lär även Ethan Laird, George Hall, Alfie Chang och Tyler Roberts få visa framfötterna men de är för tillfället skadade. Även Lee Buchanan och Keshi Anderson saknas pga skador. Vi håller Carricks lag högre än Rooneys team i denna ex Man United-kamp.

Match 13
Swansea - Leicester 2
(TTT 0-1-9)

Två lag i storform strålar samman i Wales denna eftermiddag. Hemmalaget Swansea på tolfte plats har fyra raka segrar på kontot. Sheffield Wednesday, Millwall, Norwich och Plymouth har alla lämnat planen poänglösa när de ställts mot Swansea. Jerry Yates har en bit kvar till den status Joel Piroe hade i klubben men börjar så sakta fylla nederländarens dojor efter flytten från Blackpool. Jamal Lowe mållös senast mot Plymouth men innan dess mål tre matcher i rad. Åtta gubbar skadade. Steven Benda (mv), Nathanael Ogbeta, Nathan Wood, Kristian Pedersen, Ben Cabango, Azeem Abdulai, Joe Allen och Josh Ginnelly. Serieledande Leicester ser grymma ut och har vunnit tio av de elva inledande matcherna. Målskillnaden är på 23-6 så både keepern Mads Hermansen och de offensiva krafterna gör vad de ska. Spontant känns det mer märkligt att man föll ur Premier League än att man är på väg tillbaka. Fyra lads skadade i Callum Doyle, Dennis Praet, Thomas Cannon och Kasey McAteer men vi tror ändå att man gör en bra match och får första tecknet. Vi utesluter dock inte att hemmalaget kan störa och plockar med krysset.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Chelsea - Arsenal 1X2
2. Sheffield U. - Manchester U. 2
3. Manchester City - Brighton 1X2
4. Newcastle - Crystal Palace 1
5. Nottingham Forest - Luton 1X
6. Bournemouth - Wolverhampton 2
7. Brentford - Burnley 1X2
8. Norwich - Leeds United 2
9. Blackburn Rovers - Cardiff 1
10. Bristol City - Coventry X2
11. Hull - Southampton X
12. Middlesbrough - Birmingham 1
13. Swansea - Leicester X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Manchester City - Brighton
8. Norwich - Leeds United
9. Blackburn Rovers - Cardiff
13. Swansea - Leicester
19. Bolton - Northampton
20. Charlton - Reading
23. Fleetwood - Lincoln
25. Oxford - Blackpool
26. Peterborough - Wycombe

FULLTRÄFF (Grundrad)

1. Chelsea - Arsenal 4 mål
2. Sheffield U. - Manchester U. 3 mål
3. Manchester City - Brighton 3 mål
4. Newcastle - Crystal Palace 3 mål
5. Nottingham Forest - Luton 1 mål
6. Bournemouth - Wolverhampton 1 mål
7. Brentford - Burnley 2 mål
8. Norwich - Leeds United 5 mål
9. Blackburn Rovers - Cardiff 5 mål
10. Bristol City - Coventry 2 mål
11. Hull - Southampton 2 mål
12. Middlesbrough - Birmingham 4 mål
13. Swansea - Leicester 6 mål

BIG 9 (36 Raders)

1. Chelsea - Arsenal 1X2 + över 2,5 mål
2. Manchester City - Brighton 1X2 + över 2,5 mål
3. Sheffield U. - Manchester U. 2 + över 2,5 mål
4. Newcastle - Crystal Palace 1 + över 2,5 mål
5. Brentford - Burnley 1X2 + Wildcard / Alltid rätt
6. Nottingham Forest - Luton 1X + under 2,5 mål
7. Torino - Inter 2 + över / under 2,5 mål
8. Sevilla - Real Madrid 2 + över 2,5 mål
9. Celta Vigo - Atletico Madrid 2 + över 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected] 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto