Stryktipset Tips 28/10 2023

Publicerad på 27 Okt 2023 - 20:21

Aston

Aston

Jan Wickberg

27 Okt 2023 - 20:21

Inga mil ifrån full pott förra helgen då vi fick in 11 rätt på Stryktipset och 8 rätt på Big 9. Det var dock magert med skrällar så någon större utdelning var det inte frågan om. 1615 kronor för 13 rätt på stryket och 41 riksdaler om man bommade en match. Varken 11 eller 10 rätt gav ett rött öre. Denna helg som passande nog är löningshelg är det hela 14 miljoner i jackpot på Stryktipset (som åter kan bli favoritparad), 1 miljon på både Big 9 och Måltipset samt över 55 mille på Fullträff, där vi fortfarande väntar på att någon ska pricka in rätt antal mål i alla 13 matcherna. Här nedan ger vi er förutsättningarna för alla 13 matcherna och även lite systemförslag. Fram med hallon och vin så kör vi! 

STRYKTIPSET 2023-10-28 15:59

Match 1
Wolverhampton - Newcastle X
(TTT 1-1-8)

Wolves i skaplig form med två segrar och två kryss på de fyra senaste. Vände 0-1 till 2-1 seger förra helgen mot Bournemouth. Hee-Chan Hwang råkade i luven med gästernas Lewis Cook som använde huvudet på fel sätt och fick syna röda kortet. Med en man mer så kunde vargarna trycka på men det dröjde till 88e minuten innan inhopparen Sasa Kalajdzic avgjorde med en sorkdödare. Får till denna match tillbaka Nelson Semedo och Mario Lemina som båda var avstängda senast. Jean-Ricner Bellegarde har också avtjänat sitt straff men dras med muskelbristning så ser ut att missa matchen. Hugo Bueno gör honom sällskap i rehabgymmet. Newcastle på sjätte plats i bra form men hade ingen bra afton när man mötte Dortmund i Champions League. Föll med 0-1 och fick både Jacob Murphy och Alexander Isak skadade. Har även Sven Botman och Harvey Barnes borta. Sandro Tonali även han borta pga en fet avstängning för gambling-brott. Krysset som u-tips och sedan gardera om lädret tillåter!

Match 2
Arsenal - Sheffield United 1
(TTT 10-0-0)

Sex vinster och tre oavgjorda matcher gör att Gunners fortfarande är obesegrade efter nio omgångar. Hämtade upp 0-2 till 2-2 i derbyt mot Chelsea. Inhopparen Leandro Trossard blev poängräddare och får nog ha sikte på inhopp även här. Sen test på Gabriel Jesus som klev av med skadekänning i Champions League mötet med Sevilla. Hann med 1+1 innan han byttes ut. Eddie Nketiah redo att ersätta. Thomas Partey finns också hos med-teamet för behandling och ska testas sent. Jurrien Timber långtidsskadad. Tabelljumbon Sheffield United har det blytungt och 1-2 mot Manchester United innebar femte raka förlusten. Har totalt bara spelat in en pinne på nio matcher. Har i sina bästa stunder ett ok anfall men försvaret håller inte för högsta serien normalt och nu med Rhys Norrington-Davies, John Egan, Anel Ahmedhodzic, George Baldock och Chris Basham skadade så ser det mörkare ut. Max Lowe, Daniel Jebbison, Tom Davies och William Osula ser ut att missa av de mer offensiva krafterna. Vi litar på Londongänget, spiketta!

Match 3
Bournemouth - Burnley X
(TTT 6-3-1)

Bottenmöte mellan två lag som är under nedflyttningsstrecket. Bournemouth har fyra raka förluster och väntar fortfarande på första trepoängare för säsongen. Får här klara sig utan avstängde Lewis Cook som lät sig provoceras till rött kort i gurglet med Wolves retsticka Hee-Chan Hwang. Då Tyler Adams är skadad så bör det bli Joe Rothwell som ersätter Cook. Emiliano Marcondes kanske kan ta bänkplats efter skadefrånvaro. Alex Scott var åter senast och fick nästan en timmes grästid. Dominic Solanke gör det bra i sin anfallsroll men är på tok för ensam i detta Cherries. En vinst, ett kryss och resten (sju) förluster är facit för Burnley efter nio omgångar. Vincent Kompanys gäng var överlägsna i Championship men i Premier League har de så här långt fått det tufft. Även The Clarets har en man avstängd i Connor Roberts som tog dubbla ostskivor i förlustmatchen mot Brentford (0-3). Jordan Beyer, Hjalmar Ekdal, Aaron Ramsey, Johann Berg Gudmundsson, Michael Obafemi, Jacob Bruun Larsen och Manuel Benson skadade. Spikkryss eller 1X2 är det vi väljer mellan här.

Match 4
Barcelona - Real Madrid 1
(TTT 5-2-3)

Från bottenmöte i Premier League till toppmöte i LaLiga där det vankas El Classico på Estadio Olímpico. Hemmalaget Barcelona är det enda laget i serien som är obesegrade. Sju vinster och tre kryssmatcher. På hemmagräs fem raka segrar och nollan intakt i fyra av dem. Kommer närmast från 2-1 mot Shakhtar Donetsk i Champions League, där man också gått bra och har maximala nio poäng och 8-1 i målskillnad. Sena tester på rutinerade Raphinha och Robert Lewandowski gör att ungtuppar som Lamine Yamal (16) och Marc Guiu (17) kan få starta. Även på mitten är det skador med Sergi Roberto, Frenkie de Jong och Pedri borta. Så Gavi (19) och Fermin Lopez (20) förväntas starta. Real Madrid leder LaLiga på 25 poäng. Bara förlorat i derbyt mot Atletico och kryssade senast i Sevilla. Har precis som Barca gått rent i Champions League och lirade 2-1 mot Braga i veckan. Har sena tester på Jude Bellingham (skada) och Joselu (sjukdom) och skulle dom missa då är det avbräck deluxe då de tillsammans gjort 13 av 21 mål. Dock ser båda ut att kunna medverka. Keeper Thibaut Courtois, Eder Militao, Daniel Ceballos och Arda Guler borta sedan tidigare. Ettan först men gardera gärna, helst hela vägen om slantarna finns.

Match 5
Blackburn - Swansea 1
(TTT 9-0-1)

Rovers fortsätter att gå bra och har följt upp 4-0 krossen mot QPR med 1-0 Cardiff och i veckan blev det 2-1 borta mot Millwall. Joe Rankin-Costello har varit skadad mycket tidigare säsonger men är nu fit och gör det bra på mitten. Mål i de två senaste och ser ut att ha ett bra samarbete med Sammie Szmodics på det central mittfältet. Arnor Sigurdsson blev utbytt i halvtid senast men det var för att man ville balansera laget bättre. Andy Moran som ersatte åkte på skada i slutet av matchen och ska testas sent här. Även mittbacken Dominic Hyam är osäker till spel då han klev av i paus mot Millwall. Lewis Travis, Ryan Hedges och Sam Gallagher är borta sedan tidigare precis som burväktare Aynsley Pears. Det innebär att Leopold Wahlstedt behåller vantarna. Swansea kommer till Ewood Park med torskar mot Leicester och Watford på näthinnan. Dessa två har kommit på hemmaplan. På resande fot har man sju poäng på de tre senaste. Manager Michael Duff förväntas göra ett par ändringar i elvan och då lär väl Oliver Cooper och Charlie Patino vara tänkbara alternativ. Backen Kristian Pedersen nu skadefri men Benjamin Cabango, Nathan Wood, Joe Allen, Azeem Abdulai, Josh Key, Nathanael Ogbeta och Josh Ginnelly ser alla ut att stå över. Jerry Yates & Jamal Lowe kan hota men på det hela taget håller vi Rovers högre och form + hemmafavör gör att ettan får stå allena.

Match 6
Cardiff - Bristol City 1
(TTT 9-0-1)

Tabellsjuan Cardiff hade sviktande form innan mötet med Huddersfield. Den matchen avgjorde man redan innan halvtid och hade stabila 3-0 i paus. Lade sig på försvar i andra men kunde ändå vinna den halvleken med 1-0. Hemma i Wales är man svårslagna, kryss senast mot Watford men innan dess fyra raka trepoängare. Körde en offensiv elvan senast med Yakou Meite, Karlan Grant, Josh Bowler och Callum Robinson. Då hade man Ike Ugbo på bänken och Kion Etete skadad. Vi får se vad som händer när Callum O'Dowda och Aaron Ramsey blir skadefria, om fortsätter med framåtlutad elva eller om det blir mer defensiv 4-5-1. Bristol City på trettonde plats har lite dunkel form och blandar vinster och förluster i en salig röra. Vunnit eller förlorat med uddamålet i de sex senaste så svårlästa. Ser här ut att få klara sig utan en handfull backar. George Tanner, Robert Atkinson, Kal Naismith, Andy King, Ross McCrorie, Haydon Roberts, Joe Williams och Zak Vyner kan alla komma att missa här pga skador. Framåt har Tommy Conway varit rätt blek men då Nahki Wells är skadad så lär han få fortsätta på topp. Ettan känns stark i Wales huvudstad.

Match 7
Hull - Preston 1
(TTT 10-0-0)

Två lag på övre halvan som dras med rätt taskig form. Hull vann förvisso senast borta mot Birmingham med 2-0 men innan dess fyra matcher där man bara fick ihop två poäng. Unga anfallsduon Jaden Philogene-Bidace & Liam Delap har tagit med sig formen från landslagssamlingen med Englands U21 lag till klubblaget och gör poäng. Kommer så klart fortsätta från start här och vi får se vem som blir tredje länken framåt. Aaron Connolly har varit svag när han fått chansen så det kan bli Scott Twine som senast. Bör inte bli så mycket ändringar i startelvan men Greg Docherty och Ozan Tufan är alternativ för manager Liam Rosenior. Preston på fjärdeplats är uppe i sex raka nu utan seger. Gick som tåget under sensommaren men när kylan och rusket kom så försvann den fina formen som ett höstlöv. Hade inte marginalerna med sig senast mot Southampton då inhoppande anfallaren Ched Evans satte 2-2 i egen bur långt in på stopptid. Offensiva kollegan Will Keane har inte varit sig själv efter skadefrånvaron och Milutin Osmajic lär vara före i kön nu. Skadade spelarna Jack Whatmough, Calvin Ramsey, Andrew Hughes, Ali McCann och Emil Riis beräknas alla vara åter under nästa månad. 1X känns som ett hyfsat säkert lås i match 7.

Match 8
Ipswich - Plymouth 1
(TTT 9-0-1)

Svårt att inte imponeras av nykomlingen Ipswich som flåsar serieledande Leicester i nacken och är hela nio poäng före trean Leeds. Dessutom en match mindre spelad då fighten mot Rotherham blev uppskjuten pga stormen Babet. På planen stormar man ofta fram och det kan lika gärna sluta 4-3 som 1-0 när Tractor Boys är i farten. Senast mot Bristol C blev det 1-0 och det var fjärde gången under säsongen man vinner med dom siffrorna. Spelat 4-3 två gånger och 4-2 en gång så börjar målen trilla in så kommer det många på en gång. Elkan Baggott, Axel Tuanzebe, Lee Evans, Wes Burns och Freddie Ladapo skadade. Plymouth är också nykomlingar men inte lyckats fullt så bra som dagens motståndare. Ligger över nedflyttningsstrecket och kommer från stabila 3-0 hemma mot jumbon Sheffield Wednesday. Hade svag form innan med en vinst, två oavgjorda och fyra förluster på sju matcher. På bortaplan är man ett av tre lag som ännu ej lagt ned någon trepoängare i trunken. Drog på sig sju gula kort i senaste bortamatchen. Få skador i truppen men Brendan Galloway, Saxon Earley och Callum Wright kommer inte att kunna medverka för The Pilgrims. Om hemmalaget får hål på musslorna tidigt så är det åter chans på målfest.

Match 9
Middlesbrough - Stoke 1
(TTT 10-0-0)

Middlesbroughs formkurva pekar fortsatt uppåt och efter 2-1 vinsten senast borta mot Norwich är man nu uppe i sju raka segrar om vi tar med cuptriumfen mot Bradford. Seger här och det blir svårt att inte ge Michael Carrick priset som månadens manager. Det tog ett tag innan man insåg att det inte längre finns några toppanfallare kvar men nu verkar alla ha fattat att man måste dela på bördan både framåt och bakåt. Skador på Darragh Lenihan, Tom Smith, Lewis O'Brien, Riley McGree och Marcus Forss. Även sen test på Emmanuel Latte Lath som senast missade pga sjukdom. Hayden Hackney tog säsongens femte gula kort mot Norwich och får se den här matchen från läktaren då han är avstängd. Dan Barlaser ersätter på planen. Stoke har 1-1-4 på sina sex bortamatcher. Har dock vunnit de två senaste hemma så man kommer till norra England med hög svansföring. Hade marginalerna med sig mot Leeds då gästerna missade straff och även bjöd på ett självmål. Anfallaren Wesley har inte gjort många rätt i Stokedressen men var i alla fall den som nickade bollen i ribban som sedan studsade på Leedsback och in i mål. Lär knappast räcka till startplats men kanske nu först i inhopparkön. Backen Ciaran Clark har man fått gratis från Newcastle men inte debut än. Ben Wilmot, Lewis Baker, Emre Tezgel och Tyrese Campbell skadade. Kan man ha maxflyt två matcher i rad, nja tveksamt så vi sätter ettan som u-tecken här.

Match 10
Queens Park Rangers - Leicester 2
(TTT 1-0-9)

Botten mot toppen i The Championship. QPR är i riktigt usel form och har inte mindre än fem raka matcher utan poäng. Att manager Gareth Ainsworth är kvar på posten är ett mysterium. Givetvis inte bara hans fel att det inte funkar men om vi ser till truppen så är den åtminstone jämnbra med 10-12 lag i serien. Nio gjorda mål på tretton matcher är ruttet och då har man ändå bla Lyndon Dykes (landslagsstarter för Skottland), Paul Smyth (landslagsstarter för Nordirland) och Sinclair Armstrong (irländsk U21-landslagsman) att tillgå i forwardsuppsättningen. Chris Willock & Ilias Chair på mitten osv. Lite frånvaroproblematik i backlinjen med skador på Morgan Fox, Jake Salter-Clarke och Steve Cook samt en avstängning på Jimmy Dunne. Tre gubbar ett kort från fem gula kort som innebär en match avstängning. Leicester är snart tillbaka i Premier League om man fortsätter på den inslagna vägen. Vunnit tolv av tretton matcher och har 27-7 i målskillnad. Manager Enzo Maresca kan komma att lufta lite manskap här och ge speltid åt Harry Souttar, Conor Coady, Hamza Choudhury och Patson Daka. Skador på Yunus Akgun, Dennis Praet, Kasey McAteer, Thomas Cannon och Callum Doyle. Vi tror endast underskattning och dålig inställning kan slå igen rävsaxen här, men vi litar på att Leicester gör jobbet.

Match 11
Sunderland - Norwich 1
(TTT 9-0-1)

Två team som formkurvan pekar nedåt för. Sunderland på tionde plats har tre raka nederlag inför detta möte. 1-2 Stoke och 0-1 mot Leicester också det på bortagräs men det som svider mest är hemmatorsken mot Middlesbrough där man fick skämmas för 0-4. Är normalt sett starka hemma på Stadium of Light men den här säsongen är siffrorna 3-0-3 så här långt. Två av nederlagen mot ettan och tvåan i serien. Manager Tony Mowbray vill nog ändra lite i elvan och Alex Pritchard, Dennis Cirkin (åter efter skada) och Luis Silva finns bland dem som hoppas få chansen. Fjortondeplacerade Norwich har en pinne på de fyra senaste matcherna. Har bra offensiva krafter i Gabriel Sara & Jonathan Rowe men i vissa matcher känns det som att får ta för mycket defensivt ansvar och det är inte deras starkaste egenskaper. Så tips från coachen är att köra 4-3-3 med Sara & Rowe tillsammans med Adam Idah framåt. Men om vi känner David Wagner rätt så kommer de även här få allround-uppgifter och troligen mer defensiva roller än Christian Fassnacht och Hwang Ui-Jo (om han väljer att ta in den duon). Tyvärr är Ashley Barnes och Joshua Sargent fortfarande skadade. Grant Hanley, Jacob Sörensen och förstekeeper Angus Gunn är också borta pga skador. 1X räcker?

Match 12
Watford - Millwall 1
(TTT 10-0-0)

Tre lag i serien på 16 poäng och två av dem är lagen som ställs mot varandra i match 12. Watford har sju poäng på sina tre senaste matcher. Lite ironiskt så skapade man massor av målchanser i kryssmatchen mot Cardiff medan man i de två senaste matcherna inte alls haft många chanser men ändå vunnit dem med 1-0. Ken Sema har två inhopp efter skadefrånvaron och passade senast på att avgöra mot Swansea. Bör nu vara fit att kunna starta. Ynglingen Yaser Asprilla har också gjort fina inhopp och förtjänar en start. Matheus Martins och Tom Ince kan få flytta på sig. Vakoun Issouf Bayo behåller vi gärna, så Mileta Rajovic blir nog kvar på bänken. Inga skador och Ryan Porteous tillbaka efter avstängning gör att manager Valerien Ismael har hela truppen att tillgå. Millwall har två poäng på sina tre senaste och väntar fortfarande på att fjolårets skyttekung Tom Bradshaw ska komma igång med målskyttet. Zian Flemming har börjat spela upp sig och lär säkert göra sina 10-15 mål under säsongen. George Honeyman kunde hoppa in senast, men helt rätt att ta det varsamt med honom då han varit borta med skada sedan i Påskas. De som nu är borta pga skador är målis Matija Sarkic, Joe Bryan Ryan Leonard, Shaun Hutchinson, Duncan Watmore och Kevin Nisbet. Ingen ny manager klar än så Adam Barrett basar över laget även denna gång. Även här kör vi på 1X och hoppas att hemmalaget minst tar en pinne.

Match 13
Charlton - Bolton X
(TTT 7-2-1)

Två lag med Premier League rutin, men det var ett bra tag sedan dom fanns i Englands högsta serie. I skrivande stund är det League 1 som gäller för dessa gäng. Charlton på plats 13 har 18 poäng. 16 av dem har tagits hemma på The Valley i London. Inget fel på formen då 1-3 senast mot Lincoln var första förlusten på åtta ligamatcher. Bra offensiva pjäser i Corey Blackett-Taylor och Alfie May. Får här troligen åter sällskap av Miles Leaburn som ersatte skadade Chuks Aneke senast. Ashley Maynard-Brewer får behålla vantarna då förstemålis Harry Isted är skadad. Även Tayo Edun, Conor McGrandles och Terry Taylor saknas pga skador. Bolton på fjärdeplats har vunnit fyra av fem ligamatcher sedan man krossade Manchester Uniteds U21-lag med 8-1 i EFL Trophy. Bra keeper i Nathan Baxter som man fick från Chelsea och sedan har man giftig anfallare i Dion Charles som gjorde 17 mål förra säsongen och redan nu är uppe i 8 mål på 12 matcher. Bara långtidsskadade George Johnstone borta. Inte alltid kryss i match 13 men här känns exet nära till hands.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Wolverhampton - Newcastle 1X2
2. Arsenal - Sheffield United 1
3. Bournemouth - Burnley 1X2
4. Barcelona - Real Madrid 1X2
5. Blackburn Rovers - Swansea 1
6. Cardiff City - Bristol City 1
7. Hull City - Preston North End 1X
8. Ipswich Town - Plymouth Argyle 1
9. Middlesbrough - Stoke City 1
10. Queens Park Rangers - Leicester 2
11. Sunderland - Norwich City 1X
12. Watford - Millwall 1X
13. Charlton - Bolton Wanderers X

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Arsenal - Sheffield United
8. Ipswich Town - Plymouth Argyle
10. Queens Park Rangers - Leicester
16. Blackpool - Peterborough
20. Oxford City - Wycombe
25. Gillingham - Newport
26. Harrogate - Crewe Alexandra
27. Mansfield - Walsall

FULLTRÄFF (Grundrad)

1. Wolverhampton - Newcastle 2 mål
2. Arsenal - Sheffield United 5 mål
3. Bournemouth - Burnley 2 mål
4. Barcelona - Real Madrid 2 mål
5. Blackburn Rovers - Swansea 3 mål
6. Cardiff City - Bristol City 3 mål
7. Hull City - Preston North End 2 mål
8. Ipswich Town - Plymouth Argyle 6 mål
9. Middlesbrough - Stoke City 3 mål
10. Queens Park Rangers - Leicester 4 mål
11. Sunderland - Norwich City 2 mål
12. Watford - Millwall 2 mål
13. Charlton - Bolton Wanderers 4 mål

BIG 9 (36 Raders)

1. Arsenal - Sheffield United 1 + över 2,5 mål
2. Wolverhampton - Newcastle 1X2 + över / under 2,5 mål
3. Bournemouth - Burnley 1X2 + under 2,5 mål
4. Red Bull Leipzig - Köln 1 + över 2,5 mål
5. Lecce - Torino X + under 2,5 mål
6. Juventus - Hellas Verona 1 + under 2,5 mål
7. Barcelona - Real Madrid Wildcard / Alltid Rätt
8. Mallorca - Getafe X + över / under 2,5 mål
9. Cadiz - Sevilla X + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto