Stryktipset Tips 4/11 2023

Publicerad på 3 Nov 2023 - 21:11

Aston

Aston

Jan Wickberg

3 Nov 2023 - 21:11

Fin helg på Stryktipset med 13 miljoner i potten då det inte blev någon utdelning på tio rätt förra helgen. Veckans kupong ser rätt lurig ut och en hel del matcher där det är jämt fördelat mellan tecknet. Match 3 ser dock ut att bli runt 90% på ettan. Full analys finner ni nedan i vanlig ordning. Tänd ett ljus och låt det brinna och låt oss samtliga tecken finna, nu kör vi! 

STRYKTIPSET 2023-11-04 15:59

Match 1
Newcastle - Arsenal X
(TTT 1-4-5)

Möte mellan två lag som huserar på topp 6. Newcastle är på listan tack vare bättre målskillnad än sjuan Brighton. 2-2 senast mot Wolves var ännu en match med många mål. Tog sig rätt enkelt vidare i veckans EFL-cup borta mot Manchester United (3-0) och då körde man till största delen b-laget. Här kommer backlinjen se helt annorlunda ut med ordinarie pjäser som Dan Burn, Fabian Schär och Kieran Trippier. Även målis Nick Pope och mittfältaren Bruno Guimaraes återkommer. Javier Maquillo, Matt Target, Alexander Isak, Sven Botman, Elliot Anderson, Harvey Barnes och Jacob Murphy skadade medan Sandro Tonali är långtidssavstängd. Tvåa i Premier League är obesegrade Arsenal som senast krossade Sheffield United med 5-0. Gick dock inte lika bra i EFL-cup där man åkte ut mot West Ham under onsdagskvällen. Eddie Nketiah fick inte uträttat hälften så mycket som mot Sheffield i ligan. Kär dock få fortsatt företroende här då Gabriel Jesus är skadad. Även mittfältsankaret Thomas Partey och backen Jurrier Timber saknas för Gunners. Bör ändå ha fin chans till poäng, så vi sätter krysset som u-tecken i första matchen på veckans stryktipskupong.

Match 2
Everton - Brighton X
(TTT 3-1-6)

Everton har efter tre vinster på de fem senaste lämnat det absoluta bottenskiktet och är nu fem poäng i från osäker mark. Hemma i Liverpool hade man innan 3-0 vinsten mot Bournemouth fyra raka uddamålsförluster. Har nu lite mer spelande pjäser med Dwight McNeil och Jack Harrison på mitten och inte bara skördetröskor som Amadou Onana och Abdoulaye Doucoure. Idrissa Gueye är ej längre en startspelare så till och med manager Sean Dyche har insett att det räcker med Onana & Doucoure med den spelstilen. Är också viktigt att anfallaren Dominic Calvert-Lewin håller sig skadefri. Vann 3-0 i EFL cup i veckan med så gott som ordinarie elvan så kan vara lite slitna ben. Seamus Coleman, Andre Gomes och Dele Alli är de enda som är frånvarande i The Toffees trupp. Brighton i nedåtgående form med endast två poäng på de fyra senaste matcherna. Dock hållit siffrorna nere efter 1-6 smockan mot Aston Villa. Inte vana att fightas på flera fronter så Europaspelet påverkar inhemska ligaspelet men ska också sägas att man mött bra motstånd som Villa, Liverpool, Manchester City och rutinerade cuplagen Marseille och Ajax i Europa League. Har några spelare osäkra här. Tariq Lamptey och Pervis Estupinan fick vila och heal senast så kan troligen medverka här. Jakub Moder, Solly March, Julio Enciso och Danny Welbeck lär däremot missa matchen. Även här är krysset bästa tecknet att starta med och sedan gardera.

Match 3
Manchester City - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Efter förlusterna mot Wolves och Arsenal har Manchester City växlat in på rätt spår igen genom segrar mot Brighton och lokalrivalen Manchester United. Kunde vila och ladda upp för det här mötet i veckan då man redan var ute ur EFL-cup efter nederlaget mot Newcastle i förra rundan. Erling Haaland har sju mål på sina fem senaste matcher om vi räknar in alla kamper han lirat. Får till den här matchen åter Manuel Akanji efter avstängning så endast skadade Kevin De Bruyne som saknas för manager Pep Guardiola. Det känns mest troligt att man kör med ordinarie elvan här för att sedan i kommande veckas Champions League möte med Young Boys rotera och låta lite unga grabbar (Rico Lewis, Oscar Bobb och Jeremy Doku) och bänknötare få chansen. Bournemouth tog senaste säsongens första trepoängare när Burnley besegrades på hemmaplan med 2-1. Innan dess hade man tre kryss och sex förluster så tabellplaceringen är som alla förstår inte hög. Stod upp bra i EFL-cup men föll med 1-2 mot Liverpool och få lägga den matchen till samlingen av hedersamma förluster. Ionut Radu fick chansen i cupen då förstekeeper Neto är skadad. Nu får Radu konkurrens av Mark Travers som man hämtat hem från låneperiod i Stoke. Har även Darren Randolph i truppen men han har varit sjuk i veckan och lär inte vara fit att vakta buren. Ryan Fredericks, Tyler Adams och Emiliano Marcondes skadade. Lewis Cook får också stå över då han är avstängd. Kattens lek med råttan här, vi spikar ettan utan att tveka.

Match 4
Brentford - West Ham 1
(TTT 7-2-1)

Tabelltian mot serienian. Hemmalaget Brentford känns åter på gång efter haft en tuff höst med motgångar. Avslutade Oktober med att besegra Burnley (h, 3-0) och Chelsea (b, 2-0). Neal Maupay assist i båda tillställningarna men ännu inget mål så kanske är det här han ska sätta första baljan för sin nygamla klubb. Yoanne Wissa och Bryan Mbeumo (strålande på slutet) mer pålitliga målare. Inga krafter gick åt i veckan då man inte spelade EFL-cup. Har dock fortfarande skador på Rico Henry, Josh Dasilva, Kevin Schade, Mikkel Damsgaard och Keane Lewis-Potter. Även sen test på Shandon Baptiste. Inget spel för Ivan Toney som är betting-avstängd. West Ham är i farten på tre fronter och det märks då det ser tungt ut på vissa håll i truppen. Ska möta Olympiacos till veckan i Europa League och lirade ett tufft derby mot Arsenal i EFL-cup för bara ett par dagar sedan. Har tur att man inte har några skador i truppen men här tvingas man undvara avstängda duon Edson Alvarez och Lucas Paqueta. Kan finnas en del tankar redan på mötet med grekerna till veckan för gästerna, så vi inleder med ettan i detta derby.

Match 5
Burnley - Crystal Palace 2
(TTT 2-2-6)

Burnley är ny nästjumbo efter den tunga förlusten senast mot bottenkollegan Bournemouth. Det var åttonde nederlaget på tio försök för Vincent Kompanys manskap som många trodde skulle kunna överraska efter den fina säsongen i The Championship. Det är dock stor skillnad mellan serierna och det får nu tre tre nykomlingarna (som samtliga ligger på nedflyttningsplats) uppleva. Har till den här matchen sena tester på anfallarna Benson Manuel & Lyle Foster och även försvararen Jordan Beyer. Redan klart att Hjalmar Ekdal och Michael Obafemi kommer missa matchen pga skador. Har även Josh Cullen borta pga avstängning. Connor Roberts är åter efter sin avstängning och tar Cullens plats i truppen. Palace på trettonde plats, Har 3-3-4 och här på jakt efter den fjärde trepoängaren för säsongen. Kommer närmast från svåra matcher mot Newcastle (0-4) och Tottenham (1-2). Nu är det inte lika tufft motstånd som väntar. Hoppas snart ha Eberechi Eze och Michael Olise åter men troligen inte här. Sen test på Tyrick Mitchell medan backkollegorna Nathan Ferguson och James Tomkins står över tillsammans med burväktare Dean Henderson. Vi låser matchen med X2


Match 6
Sheffield United - Wolverhampton 2
(TTT 1-0-9)

The Blades toksist i Premier League med en poäng på tio matcher. Försämrade målskillnaden senast i 0-5 förlusten mot Arsenal. På 90 minuter skapade man två (ofarliga) målchanser och då är det så klart inte lätt att ta poäng mot något lag alls och i synnerhet inte mot ett lag av Gunners kaliber. George Baldock (åter efter skada), Ben Osborn och anfallarna Benie Traore & Cameron Archer kan ta plats i startelvan här. Anel Ahmedhodzic, Chris Basham, Max Lowe, John Egan, Tom Davies, Daniel Jebbison och William Osula finns hos fys-teamet för skadebehandling. Wolves ligger i mitten av tabellen och är ett av fyra lag på tolv poäng. Har faktiskt inte förlorat i ligan på fem matcher trots att lag som Manchester City, Aston Villa och Newcastle varit bland motståndarna. Hee-Chan Hwang fortsätter att göra poäng framåt och är nu uppe i fem raka med mål eller assist. Bra skadesits med endast Hugo Bueno och Jean-Ricner Bellegarde borta. Intressant spiktvåa i stålstaden.

Match 7
Birmingham - Ipswich 2
(TTT 2-1-7)

Måltorka är inget vinnande vapen om man vill ta trepoängare i fotbollsvärlden. Birmingham har förlorat sina tre senaste matcher och bara mäktat med ett tröstmål senast mot Southampton. Vi har varit lite inne på att laget överpresterat i inledningen av säsongen och inte känns som ett lag för över halvan då man till stora delar har samma trupp som säsongerna innan då man varit när att åka ur The Championship. Så nye managern Wayne Rooney står fortfarande på noll poäng efter sina tre matcher som boss på bänken. Vi förväntar oss åter ändringar i startelvan och spelare som Ethan Laird, Marc Roberts och Jay Stansfield kan få inleda på planen. Juninho Bacuna tillgänglig efter varit avstängd senast. Alfie Chang, Lee Buchanan, George Hall, Keshi Anderson och Tyler Roberts ej aktuella för spel pga skador. 3-2 senast mot Plymouth var Ipswich fjärde raka seger och man befäster direktuppflyttningsplatsen. Öser på med allt man har på hemmaplan men mer försiktiga på bortagräs. På sina sex matcher har man 7-2 i målskillnad och fyra av kamperna har slutat med en 1-0 vinst. Föll under veckan i EFL-cup mot Fulham så nu full fokus på ligan. En ringrostig Christian Walton gjorde ingen höjdarmatch mellan stolparna så här räknar vi med att lämnar över vantarna till Vaclav Hladky. Skador stör på Lee Evans och Wes Burns men Elkan Baggott är åter och lär åtminstone ta en plats på bänken. Ipswich kommer säkert att köra på med taktiken att invänta rätt läge och hoppas på ett mål man kan försvara matchen igenom. Blues måltorka göra att tvåan går först.

Match 8
Huddersfield - Watford 2
(TTT 1-1-8)

Hemmalaget precis ovanför nedflyttningsstrecket men marginalen är ändå god till trion under. Formen inte lika god då man har 0-4 Cardiff och 1-4 Leeds som senaste resultat. Skärper sig inte keepern Lee Nicholls snart så kan det bli backup-målis Chris Maxwell som får chansen mellan stolparna. Nu har väl inte Nicholls fått den bästa hjälpen av backlinjen på slutet så det måste bli bättre på flera håll. Oliver Turton, Loick Ayina, Josh Ruffles, David Kasumu, Jack Rudoni, Danny Ward och Patrick Jones ej med pga skador. Watford bara tre poäng före The Terriers har skaplig form med två kryss och två segrar på de fyra senaste. Att vi säger skaplig är för att segrarna har kommit genom sena vinstbollar och krysset senast hemma mot Millwall fixade inhopparen Mileta Rajovic i 90+5. Om det räcker för att peta Vakoun Issouf Bayo i spetsrollen återstår att se här. Ken Sema är i alla fall åter i startelvan efter skadan. Bortalaget får första tecknet i en på förhand rätt öppen historia.

Match 9
Millwall - Southampton 2
(TTT 1-1-8)

2-2 senast mot Watford innebar fjärde raka för Lejonen från London utan vinst. Tre kryss och en förlust och faktum är att man bara har en seger på de sju senaste så att man bara är på plats 18 är inte så förvånande. Kommer säkert förstärka i Januari men det är ett tag tills dess och man ska även hitta en ny manager inom kort. Nathan Jones är ett namn som florerar men inget klart ännu. Har skador på keeper Matija Sarkic, Shaun Hutchinson, Ryan Leonard och Duncan Watmore. Southampton på fjärde plats har börjat röra på sig och nu med i toppen i stället för botten. Adam Armstrong smällde in 28 mål på 40 matcher senast han sparkade boll i The Championship och har börjat fint även denna med 8 mål på 14 matcher. Anfallskollegan Ross Stewart snart tillbaka efter skada och även Jack Stephens & Juan Larios beräknas åter under November. X2 känns som ett bra lås i match 9.

Match 10
Plymouth - Middlesbrough 2
(TTT 1-1-8)

Plymouth på en beskedlig nittonde plats men det är mest pga det svaga bortaspelet där man endast har fått ihop tre poäng på sju matcher. Hemma i parken har man vunnit fyra matcher och förlorat tre. Senast fina 3-0 mot Sheffield Wednesday och vi minns även 6-2 krossen mot Norwich. Inget spel under veckan då man redan var ute ur EFL-cup. Saxon Earley, Brendan Galloway och Callum Wright skadade sedan tidigare men oroande rubriker att man kanske även måste undvara anfallarna Mustapha Bunda och Ryan Hardie och då blir det genast mycket tuffare att ta poäng. Middlesbrough inledde uselt, sedan fick man en superboost och vann sex raka matcher. Nu föll man senast i ligan, hemma mot Stoke men kunde ta sig samman i EFL-cup och till slut vinna över Exeter med 3-2. Så vi vågar inte säga att formen är på väg nedåt än. Marcus Forss skadad men då passade Sam Silvera, Morgan Rogers och Emmanuel Latte Lath på att göra mål i cupen och ge manager Michael Carrick huvudbry om vem som ska ersätta finländaren. Tom Smith, Darragh Lenihan, Lewis O'Brien och Riley McGree saknas pga skador. Hayden Hackney åter efter avstängning. Chansspikar tvåan.

Match 11
Stoke - Cardiff 1
(TTT 8-2-0)

Två formstarka lag som givetvis har siktet inställt på play-off plats. Stoke är i skrivande stund fyra pinnar från topp 6 men tre raka segrar gör att man närmat sig i rasande takt. Sunderland, Leeds och Middlesbrough är inga dussingäng som man tagit nio poäng mot. Gör fortfarande få mål men om försvaret funkar klockrent så räcker det ju med ett mål framåt. Har blivit av med förstekeeper Mark Travers som plockats hem av ägarklubben, Bournemouth. Jack Bonham som tidigare under säsongen vaktat bänken har nu uppgraderats till nummer ett mellan stolparna och Frank Fielding är ny bänkväktare. Mittfältaren Jordan Thompson är avstängd och så har man skador på Ben Wilmot, Ben Pearson, Lewis Baker, Emre Tezgel och Tyrese Campbell. Cardiff är på sjätteplats och ser bra ut för dagen. 4-0 borta mot Huddersfield följdes upp med 2-0 hemma mot Bristol City. Normalt brukar man ha det rätt tufft när man lirar utanför Wales. Rutinerade grekiska duon Dimitrios Goutas & Manolis Siopis har varit duktiga sedan de anslöt från den turkiska ligan så de hade managern Erol Bulut bra koll på när han värvade dem. Aaron Ramsey, Callum O'Dowda och Kion Etete är de som ej kan medverka pga skador. Två lag som tillsammans endast har tre kryss på sina matcher gör att vi tror matchen får en vinnare.

Match 12
Swansea - Sunderland 1
(TTT 5-3-2)

Ligans andra lag från Wales ligger på trettonde plats och brukar vara bättre hemma än borta men nu vette katten om det inte är det omvända. På hemmaplan har man förlora två raka medan man har tre segrar och ett kryss på de fyra senaste utanför drakriket. Var väl inte helt rättvist att man besegrade Blackburn men kunde avgöra i andra halvlek genom Liam Cullen. Fick inga nya skador men sedan tidigare Nathan Wood, Nathanael Ogbeta, Azeem Abdulai, Mykola Kukharevych, Joe Allen, Josh Key och Josh Ginnelly. Sunderland var inne i en svacka (tre förluster) men kunde senast besegra krislaget Norwich med 3-1. Torskat i nutid mot Stoke och Leicester på bortaplan och det är tuffa matcher precis som den här kampen är. Bara ett kryss på totalt 14 matcher och så få kryss är det bara toppduon Leicester och Ipswich samt Stoke och Rovers som kan matcha. Manager Tony Mowbray har en bra målgörare i Jack Clarke men skulle må gott av att få igång nån av Nazariy Rusyn, Luis Silva eller Mason Burstow som tampas om spetsrollen. Finns även (skadade) Ross Stewart i truppen. Ajibola Alese, Timothee Pembele, Adil Aouchiche, Jay Matete och Corry Evans gör Stewart sällskap i sjukstugan. Matchen får gärna garderas om plånboken tillåter.

Match 13
West Bromwich - Hull 1
(TTT 8-0-2)

Match från toppen av The Championship där femman West Brom tar sig an sjuan Hull. Två vinster och två kryss på de fyra senaste hemma för WBA och hållen nolla i samtliga av dem är glädjande för fansen. Formen är stabil då man endast har en förlust på de nio senaste. Det märks på målskillnaden i dessa matcher att man har flest skador offensivt då man knappt gör några mål men gärna håller ner siffrorna bakåt. Adam Reach, Jeremy Sarmiento, John Swift, Josh Maja, Daryl Dike och även backen Semi Ajayi saknas. Hull har också hållit nollan i sina två senaste matcher. Jaden Philogene-Bidace en av de hetaste i ligan så ett stort avbräck om han skulle missa matchen. Sen test väntar den engelska u-21 landslagsanfallaren. Även Tyler Morton ska visa att han är spelduglig sent medan Regan Slater blir borta månaden ut. Liam Delap blir rätt ensam på topp utan Philogene-Bidace och då väljer vi ettan här.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Newcastle - Arsenal 1X2
2. Everton - Brighton 1X2
3. Manchester City - Bournemouth 1
4. Brentford - West Ham 1
5. Búrnley - Crystal Palace X2
6. Sheffield United - Wolves 2
7. Birmingham - Ipswich 2
8. Hudderfield - Watford 2
9. Millwall - Southampton X2
10. Plymouth - Middlesbrough 2
11. Stoke - Cardiff 1 2
12. Swansea - Sunderland 1X2
13. West Bromwich - Hull 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Newcastle - Arsenal
3. Manchester City - Bournemouth
7. Birmingham - Ipswich
10. Plymouth - Middlesbrough
11. Stoke - Cardiff
19. Exeter - Wigan
22. Newport - Oldham
24. Peterborough - Salford
27. Shrewsbury - Colchester

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Newcastle - Arsenal 4 mål
2. Everton - Brighton 2 mål
3. Manchester City - Bournemouth 6 mål
4. Brentford - West Ham 3 mål
5. Búrnley - Crystal Palace 2 mål
6. Sheffield United - Wolves 1 mål
7. Birmingham - Ipswich 4 mål
8. Hudderfield - Watford 2 mål
9. Millwall - Southampton 2 mål
10. Plymouth - Middlesbrough 5 mål
11. Stoke - Cardiff 4 mål
12. Swansea - Sunderland 2 mål
13. West Bromwich - Hull 1 mål

BIG 9 (36 Raders)

1. Newcastle - Arsenal 1X2 + över 2,5 mål
2. Manchester City - Bournemouth 1 + över 2,5 mål
3. Everton - Brighton 1X2 + under 2,5 mål
4. Brentford - West Ham 1 + över 2,5 mål
5. Sheffield United - Wolves 2 + under 2,5 mål
6. Dortmund - Bayern Munchen 2 + över 2,5 mål
7. Atalanta - Inter Wildcard / Alltid Rätt
8. Milan - Udinese 1 + över / under 2,5 mål
9. Real Sociedad - Barcelona 2 + över / under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Mixter73 -  16 Dec - 11:07
Hallåj. Har saknat dina analyser och förslag till måltippset.. Finns dina tankar annanstans eller kommer du tillbaka? :)
Loading...
Mixter73 -  16 Dec - 11:07
Hallåj. Har saknat dina analyser och förslag till måltippset.. Finns dina tankar annanstans eller kommer du tillbaka? :)