Här tycker jag den samlade skaran av oddssättare gjort Vikings till större favorit än de skall vara. Yes; de spelar hemma. Yes; deras defense är riktigt vasst. Yes; det kan vara kvällen vi får se en ny stjärna födas i form av RB Dalvin Cook. MEN...jag tycker New Orleans Saints som lag ser generellt bra ut i år. Deras offensiv har alltid varit glödhet med QB Brees som finner receivers, oavsett position på plan. I år har laget värvat intressant plus att den spelare som jag tror får en breakout-season är WR Michael Thomas hos Saints. Ett fysiskt praktexemplar i rollen som WR. Killen omger sig också med "nye" Ginn och Coleman. Addera sedan till RB-positionen, där tidigare superstar Adrian Peterson för första gången är fräsch sedan mången god dag. Här har också en rookie i form av Alvin Kamara varit briljant under preseason. Killen har tagit varje match på rätt sätt och ser ut att vara "the real deal". Kom då ihåg att RB1 från fjol; Mark Ingram finns kvar.

Jag kommer spela New Orleans Saints +4,5 till oddset 1,75 hos Unibet .se. Jag vet att Vikings är starka hemma, men den offensiva linan har fortfarande en hel del att bevisa.

Värt att notera:

1. New Orleans Saints har vunnit de fyra senaste matcherna mot Vikings. Ha det i åtanke.

2. QB Bradford i Vikings har varit med i många år, men i mitt tycke kommer han aldrig att bli en "top notch QB-tier", utan han ligger i nivå med en bra quarterback, utan det där lilla extra. Å Saints sida måste jag säga att varje match som Drew Brees spelar är en ynnest för ögat. En briljant spelare som närmar sig 40 år OCH en given Hall of Fame-plats när han avslutar karriären. Ifjol kastade Drew Brees för 5 208 yards (mesta i hans karriär!) och fixade 37 touchdowns för Saints. En completion rate på 70. Nej, Brees är vida överlägsen Bradford som QB och med tanke på alla nya vapen till sitt förfogande säger jag bara; pass på.

3. AP - Adrian Peterson numera i Saints har spelat nästan hela sin karriär i just Minnesota Vikings. Killen har "a chip on his shoulder" och vill bevisa att han fortfarande tillhör en av de bättre RBs som finns i ligan. För Saints är årets upplaga på RB-sidan den bästa på mången god dag OCH gör att Saints offensiv blir mer svårläst. Tidigare har allt kretsat runt Brees och pass. Nu finns det ytterligare en dimension med Peterson, Kamara och Ingram.

4. Matcherna mellan Vikings och Saints har alltid varit tajta. Jag väntar mig en lika tajt fajt ikväll, trots bägge lagens nya trupper. Saints offensiv är vida överlägsen Vikings emedan Vikings defensiv är vida överlägsen Saints. Jag tyckte mig dock se en bättre defensiv hos Saints i år, men ha koll på offensiven; den är makalös.

Jag har småfeeling för att Saints kan skrälla borta ikväll, men väljer att spela Saints +4,5, eftersom det luktar en jämn tillställning. Saints +4,5 till oddset 1,75 hos Unibet .se är taget.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip