Game 3 och Nuggets är 2-0. Nu vänder matchserien till Lakers, men jag är helt inne på att Nuggets även plockar match 3. Blicken i Lakers Davis ögon när han inte kunde stoppa Murrays "fade away shot" som vann matchen åt Nuggets sade så otroligt mycket. När Nuggets även får sådana grymt fina insatser av sin MVP Jokic - se 27 poäng, 20 returer och 10 assist - då är de svårslagna.

Jag tycker Lakers har spelat bra, men det är tungt att läsa deras statistik från hur deras bänkspelare presterar. I nuläget har bara EN bänkspelare gjort poäng. EN. Det innebär att deras rotation inte fungerar fullt ut, samtidigt som ordinarie lineup spelat bra. I slutändan är det dock tungt att inte våga kunna vila ett par av sina superstars längs matchens gång, eftersom poängskörden försvinner.

Om vi tittar på matchserien som helhet har Nuggets ägt andra halvan av respektive game 1 och game 2. De har +31 poäng på Lakers. Om vi sedan tittar än längre bak i statistiken har Nuggets +54 poäng över de sex senaste slutspelsmatcherna lagen emellan. När inte Lakers får poäng från sin bänk, utan bara litar på sin ordinarie lineup = då blir det tufft.

Jag kommer gå på Nuggets även i game 3 och spelar dem -1 till oddset 1.95 hos Unibet .com


Värt att notera:

1. Lakers ledde med 20 poäng i halvlek borta mot Nuggets, men lyckades trots detta få stryk. Det är inte OK.

2. Nuggets har en enorm tilltro till sin gameplan och håller den i detalj. De är aldrig ute ur en match och när man lyckas vända ett sådant gigantiskt underläge som senast till vinst, då är min känsla att det här blir en sweep. Jag tror Nuggets kommer vinna fyra raka matcher.

3. Nuggets är tunga under såväl offensiv som defensiv korg. De plockar returer. De plockar många returer. När du har MVP Jokic i laget har du alltid en chans. När sedan Jokic fortsätter sätta poäng och har ett snitt om 12 returer per match, då blir det för tufft för Lakers.

4. Nuggets har vunnit 10 (!) raka matcher mot Lakers. Notera detta.

5. Nuggets är 27-5 i år när laget satt 40% av sina skott.


När jag ser till helheten; hur Lakers har fallit igenom i andra halvan av sina matcher så beror det på en tydlig och konkret sak. Deras starting lineup som spelar nästan hela matchen ser trötta ut i slutet på matcherna. Det har varit genomgående mot Nuggets. När då bänkspelarna inte producerar poäng när någon av lagets superstars vilar, då blir det en mental OCH fysisk låsning.

Jag spelar Nuggets att vinna även game 3 till och tar spelet Nuggets -1 till oddset 1.95 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip