San Antonio Spurs tar emot Minnesota Timberwolves. Spurs är knappa favoriter men jag tror mer på gästerna. Jag väljer dock att begränsa mitt spel till första halvlek och spelar alltså att Timberwolves ska vinna den första halvleken till oddset 2.00 på Unibet .

Här får vi rutinerade, sluga, välcoachade San Antonio Spurs mot unga, hajpade nybygget Minnesota Timberwolves. Jag brukar inte köpa hajpen för unga lag, men skadeläget gör att jag tror mer på Timberwolves här. Spurs saknar nämligen sin stora nyckelspelare, både offensivt och defensivt, Kawhi Leonard som är skadad. De saknar även sin rutinerade PG Tony Parker.

Jag kan absolut tänka mig att Timberwolves går och vinner den här matchen. De lär komma ut superinspirerade och redo att sätta igång den här säsongen som med stor sannolikhet kommer att sluta med slutspelsplats för första gången på länge. Nye Jimmy Butler kommer att tillföra spets både framåt och bakåt. Jag tror att de kommer ut med en grym energinivå och öppnar riktigt starkt här.

Tittar man på statistiken från i fjol så är det dessutom tydligt att Spurs inte var lika starka i förstahalvlekarna som efter halvtidsvilan. De var näst bäst om man tittar på ”average 2nd half margin” på hemmaplan, men bara tionde bästa lag om man tittar på motsvarande siffra för första halvlek.

Timberwolves kan mycket väl ha avgjort den här matchen en bit in i den fjärde perioden. Men OM matchen står och väger med ett par minuter kvar så finns det en risk att erfarna Spurs ”outsmartar” unga Timberwolves. Därför känns första halvlek som ett aningen starkare spel, enligt mig.

Mitt spel: Minnesota Timberwolves vinner första halvlek mot San Antonio Spurs.
Odds: 2.00 på Unibet .
Units: 2/5.

This is the stats tab
This is the post tip