En av fredagens allra bästa match; Suns (45-31) vs Timberwolves (53-23), där båda lagen har otroligt mycket att spela för. Suns måste vinna matchen för att hålla sig på sista slutspelsplatsen (nr 6) i den västra konferensen, samtidigt som nya vinster ger dem en chans att nå nr 4. Timberwolves leder den västra konferensen och har därmed topseedning genom hela slutspelet, MEN de har Nuggets och Thunder som envetet jagar dem bakom.

Med ovan vetskap ser jag till att nypa Ö216.5 poäng totalt i matchen till oddset 1.90 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Timberwolves har tänt till på alla cylindrar över de 10 senaste matcherna. De är 8-2 och mot Raptors senast var det fullständig utskåpning. 48 poäng var poängskillnaden och det var Raptors största förlust genom tiderna.

2. Suns är också inne i en jättefin period och har klättra bra i tabellen på slutet. Nu har de den sista slutspelsplatsen och den vill de inte släppa. Suns Booker har varit "lethal" och haft ett snitt över +30 poäng över de sista matcherna. När han också får superstar Durant med som understöd, då är Suns svårslagna. De har oavsett säkrat in s.k. "play-in spot", men som laget spelar nu vill de uppåt i tabellen.

3. Timberwolves har skapat en grym energi mellan Edwards och Gobert. Det har inte alltid varit så och när den kemin stämmer, då har T-wolves en grym powerduo på båda sidorna av korgen. Edwards är bara 22 år, men spelar en sådan enormt bra basketboll för dagen att han är en av NBAs allra bästa yngre spelare. Han har många tuffa kvällar pga. hur han själv vill spela; aggressivt och med blicken tydligt framåt. Han har bara missat 16 matcher av 312 till dags dato. Mot Raptors i förrgår satte han 28 poäng, sex assist och tre returer.

4. Det kan bli så att den här outingen i afton blir den första matchserien i slutspelet. Om Timberwolves slutar på plats 1 eller 2 är risken god att Suns är nr 5 eller 6.

5. Suns har ett av de tuffaste spelscheman av samtliga lag kvar gällande grundsäsongen. De måste spela "peak basket" i varje match.

6. Timberwolves har kvar sin nemesis Nuggets i en av de sista matcherna och de har inte heller råd att förlora någon match nu i slutet.


Jag spelar på en poängrik match, där båda lagen låter sina stjärnor få mycket speltid. Det borgar för många poäng och då nyper jag Ö216.5 poäng till oddset 1.90 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip