Imorgon torsdag ska kvalspelet avgöras i Polens challenger tour. Under onsdagen rekade jag Simon Berglund, och han gjorde jobbet och gav oss units. Så varför inte ge honom chansen imorgon också? Givetvis kör vi på svensken!

Berglund (311) – Rumgay (266)

Dagens matcher
Berglund – Dosz 4-0
Rumgay – Dosz 3-4
Därmed blir detta den avgörande matchen om vem som tar sig vidare i kvalspelet.

Simon Berglund vann gruppspelets första match mot Dosz med 4-0, även om siffrorna kanske var i överkant. Setbollar för polacken i två av seten. Men en stark vinst av Berglund. Tycker att han har mognat spelmässigt. Ett lugn i spelet jag inte tycker han haft innan. Bra servar, bra skruvspel och har skaffat sig lite mer tyngd och fart i attackerna. Svårspelad för många tror jag.

Svenskbekante skotten Gavin Rumgay, eller Rumdog som han kallar sig i den alternativa sporten Pingpong (mer show än bordtennis), verkar ha fått en liten nytändning. Visade sig sällan på touren under några års tid men nu, närmar han sig 35-årsstrecket och tävlar mer än på mycket länge. Var tidigare känd som spelaren med en av världens bästa servar men i övrigt en högst medioker spelare. Nu har han enligt mig en lite vekare serve men är bättre i spelet. Om det är bättre eller sämre låter jag vara osagt. Bra i duellspelet men har mer eller mindre ingen backhand alls att tala om.
Jag tycker oddset sitter helt fel här. Att Rumgay ses som knapp favorit köper jag inte alls. Nivåmässigt är Berglund minst ett nummer större än Rumgay, och lägg där till detta. Berglund läser spelet riktigt bra och har bra skruvspel, det vill säga att jag inbillar mig att han kommer att kunna ta serven relativt bra, och gör han det tror jag att det kan bli kast med liten Rumgay av Berglund. Det enda orosmomentet är ifall han har rejäla problem med Rumgays serve, men även då tycker jag att Berglund ska kunna reda ut detta. Så detta spelet blir tungt. På gränsen till maxspel. Men jag fegar ur..

Berglund rak seger till 1.90 tar jag med 9/10 units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip