Båda lagen gör mål: ja. I Bilbao vs Barcelona, första omgången av två i Copa del Rey.

Första matchen de här lagen spelar match på två veckor. Lite semester har nog gjort spelarna gott, men det är såklart alltid lite lurigt att spela på matcher efter ett uppehåll. Ska man gå efter hur det såg ut före uppehållet känns blgm ja troligt här.

Bra skadeläge för Barca, som har tagit ut följande trupp (enligt Marca)

Ter Stegen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio, Arda, A.Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes and Umtiti.

En trolig startelva ser stark ut:

Ter Stegen
Roberto - Piqué - Umtiti - Alba
Sergio - Iniesta - Rafinha
Messi - Suárez - Neymar

Bra truppläge för Bilbao, som också brukar satsa en del på cupen. Tänkbar elva:

Kepa
Lekue - Laporte - Bà³veda - Balenziaga
San José - Vesga
Inaki - Garcia - Muniain
Aduriz

Finns en del prestige mellan de här båda, som i och med det här mötet har tre säsonger i rad med cupdrabbningar:

Januari 2016:
Barca-Athletic Bilbao 3-1
Bilbao-Barca 1-2

Maj 2015 (final)
Barca-Bilbao 3-1

Detta gör att jag räknar med en rätt het match mellan två rejält taggade lag. Barcelonas offensiv behöver väl ingen närmare presentation. Att spelarna fått lite vila är förmodligen väldigt positivt och Enrique har i presskonferensen inför matchen hyllat spelarnas form.

Barcas defensiv är knappast omöjlig heller att forcera heller. I ligaspelet har man släppt in mål i 5/8 bortamatcher exempelvis. Statistik är en sak, men det har sett ganska rörigt ut bakåt i mer än en match.

Athletic är notoriskt hemamstarka. Förlorade hemma mot Barca i augusti, men sedan dess är man obesegrade på San Mames. Gjorde dessutom mål borta mot Real. Har en stark offensiv med spelare som Inaki-Williams, Muniain, Raul Garcia och Aduriz. Vet såklart om att de behöver ha med sig ett bra hemmaresultat i det här dubbelmötet, så jag räknar med rätt intensiv hög press och en hel del offensiva intentioner.

Barca är alltid Barca - de gör ju en del mål som bekant. Ett utvilat stjärnfyllt Barcelona har alltid nära till nätet. Hemmastarka Bilbao, som behöver ha med sig ett bra resultat inför bortamatchen, bör också kunna hota. Med andra ord: båda lagen nätar.

Vamos!


This is the stats tab
This is the post tip