Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på den nyrenoverade Estadio Metropolitano där Atletico Madrid tar emot ligans formsvagaste lag, Malaga. Efter tre omgångar spelade i ligan blir detta Atletico Madrids första hemmamatch för säsongen. Förväntningar är stora på att Atletico återigen ska ta sig långt i ligaspelet. För att lyckas med detta ska lag som Malaga besegras enkelt på hemmaplan. Då Malaga dessutom är helt under isen för tillfället finner jag ett stort värde i att Atletico tar en tidig ledning, vinner första halvleken och sedan även matchen.

För några veckor sedan skrev jag ett tips på att Valencia skulle klara av att ta minst en poäng i hemmamatchen mot Atletico Madrid. Mötet slutade mållöst. Även om spelet i sig satt så lyckades dock Diego Simeone motbevisa mig när det gäller deras försvarsspel, som jag i tipset kritiserade. Återigen, i det senaste Champions League mötet borta mot Roma släppte Atletico Madrid inte in något mål bakåt. Därmed är försvaret återigen in takt och då är det bara anfallsspelet som ska finslipas. Till mötet mot Malaga så är anfallsstjärnan Antoine Griezmann tillbaka efter avstängning och han kommer att vara lagets hungrigaste spelare mot Malaga. Inga andra spelare saknas heller i Atletico Madrids lag så de har alla förutsättningar till att vinna detta möte enkelt.

Vad är det som sker med Malaga då? En hel del, faktiskt. Som vanligt tappar laget spelare de behöver behålla under transferfönstret, i kombination med att de inte lyckas värva de spelare som de önskar sig ha. Det är en dålig mix som har kostat dem tre förluster i rad. Coachen Michel har verkligen gjort ett bra jobb ändå, med tanke på vilket material han har till förfogande, men dessvärre blir det en fjärde förlust borta mot Atletico Madrid. Efter tre raka förluster mot Eibar hemma med 0-1, sedan Girona borta med 0-1 och senast Las Palmas hemma med 1-3 så befinner sig Malaga i en djup mental svacka, där ingenting verkar stämma för tillfället. Detta är något som stabila Atletico Madrid kommer att ta vara på och köra över dem.

Förra säsongen vann Atletico båda möten, 1-0 hemma och 4-2 borta, där Atletico dessutom hade ledning i paus, i båda matcherna. Då Malaga befinner sig i en rejäl gungning, samt att Atletico Madrid har ett komplett lag till förfogande ser jag det högst sannolikt att hemmalaget vinner detta utan större bekymmer. Därmed finner jag mest värde i att spela Atletico Madrid halvtid/fulltid till 1.80 i odds hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip