ÄNTLIGEN! Det börjar sparkas boll på diverse europeiska arenor igen. Premiärspelet i tyska Bundesliga blir BLGM mellan Bayern München och Borussia Mönchengladbach. bet365 betalar 2.20.

Det här spelet handlar ju naturligtvis om varför jag tror att bortalaget kommer göra mål. Gladbach tvingades i fjol anpassa sig till livet utan sin stora stjärna Marco Reus. Laget kom i gång mer och mer, men missade till slut europaplatserna, då man slutade åtta.

8 Borussia Mönchengladbach 34 12 11 11 45 49 −4 47

Har inför i år värvat Max Kruse från Freiburg och Raffael från Dynamo Kiev. Skulle säga att det är en plusaffär sett till att Mike Hanke och Igor De Camargo lämnat. Framåt finns även Luuk de Jong som spelat i holländska landslag. Lär väl hamna någonstans mellan plats 6-10 i år. 13 av de senaste 16 matcherna mellan dessa båda har BLGM. Möttes i en träningsmatch för några veckor sedan, då vann Bayern med 5-1. Annars har Gladbach gjort en bra försäsong då man bland annat vunnit mot Dortmund och Celtic. Smolk i glädjebägaren blev cupförlusten på straffar i veckan. Bayern släppte in mål i 8/17 matcher på hemmaplan i fjol. Gladbach gjorde mål i 10/17 bortamatcher.

Jag har sett lite av Bayerns träningsmatcher på försäsongen. Även om det är just träningsmatcher så tycker jag mig ändå se att det inte varit samma trygghet som under förra säsongen. Backarna har exponerats och lämnats med svåra situationer utan understöd. Det kommer säkert ta ett tag innan Guardiola fått till spelet precis som han vill ha det och jag är lite försiktig med handikappspelen till en början. Med tanke på 4-1-4-1-systemet kan väl startelvan se ut enligt följande (tagit från Bayerns svenskafans-redaktion):
Neuer - Lahm, Boateng (Martinez), Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, Kroos, Müller, Ribéry - Mandzukic (Thiago)

Med tanke på statistiken inbördes och att Gladbach är ett rätt bra lag känns det som mer än 50 % chans att bortalaget lyckas göra mål här. Vi är dessutom i början av säsongen för Bayern som ska få spelet att stämma under Pep Guardiola. Förrförra säsongen inleddes med just den här matchen. Då vann faktiskt Borussia med 1-0.

Badstuber, Luiz Gustavo och Götze lär missa matchen för Bayern. Lucien Favre, tränare i Borussuia, har hela truppen att tillgå.

Medelinsats.
Kommer även spela en liten insats på BLGM och Borussia ö2,5 hörnor till 4.40 i odds.
@nokkan21 på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip